gotowany sernik - 3666 przepisów (strona:204/245)

SERNIK KAJMAKOWY Z POPCORNEM (TEST PIEKARNIKA PAROWEGO) 128

wilgotności. Ale jest na to sposób! Nowe piekarniki parowe Electrolux posiadają specjalną funkcję, dzięki której w piekarniku panuje odpowiednia wilgotność, a obieg gorącej pary gwarantuje równomierne pieczenie. Dzięki temu serniki nie pękają i równomiernie rosną. Więcej informacji pod przepisem ⇩   Składniki: Spód: 100 g herbatników 50 g masła Masa serowa: 500 g twarogu sernikowego 3 jajka 200 g kajmaku(...)funkcją pary) na około 60-70 min. Studzimy w lekko uchylonym piekarniku. Polewa: Kajmak miksujemy razem z masłem i śmietanką do uzyskania jednolitej konsystencji. Gotową polewę wykładamy na wierzch wystudzonego sernika i posypujemy popcornem. Kilka słów o piekarniku parowym: Model mojego piekarnika to: Electrolux seria 600 SteamBake EOD5C71Z A oto jego zalety: przycisk SteamBake - wystarczy nalać wody do komory na dnie

Kuchnia MagdaLeny
SERNIK KAJMAKOWY Z POPCORNEM (TEST PIEKARNIKA PAROWEGO) 128

wilgotności. Ale jest na to sposób! Nowe piekarniki parowe Electrolux posiadają specjalną funkcję, dzięki której w piekarniku panuje odpowiednia wilgotność, a obieg gorącej pary gwarantuje równomierne pieczenie. Dzięki temu serniki nie pękają i równomiernie rosną. Więcej informacji pod przepisem ⇩   Składniki: Spód: 100 g herbatników 50 g masła Masa serowa: 500 g twarogu sernikowego 3 jajka 200 g kajmaku(...)funkcją pary) na około 60-70 min. Studzimy w lekko uchylonym piekarniku. Polewa: Kajmak miksujemy razem z masłem i śmietanką do uzyskania jednolitej konsystencji. Gotową polewę wykładamy na wierzch wystudzonego sernika i posypujemy popcornem. Kilka słów o piekarniku parowym: Model mojego piekarnika to: Electrolux seria 600 SteamBake EOD5C71Z A oto jego zalety: przycisk SteamBake - wystarczy nalać wody do komory na dnie

Kuchnia MagdaLeny
CIASTO JAPOŃSKIE 128

 Ciasto japońskie to delikatny kakaowo-kawowy biszkopt przykryty masą serowo-śmietanową i frużelina wiśniową. Ciasto jest lekkie i delikatne. Jest świetnym pomysłem aby przygotować je

Kuchnia w oparach
Tagatesse – słodzik na bazie tagatozy (Dambert Nutrition) 119

jest fermentowana przez bakterie w jamie ustnej, więc nie powoduje próchnicy . Jako zamiennik cukru nadaje się nie tylko do słodzenia zimnych substancji ale także nie zmienia smaku podczas gotowania i pieczenia oraz można wykorzystywać ją w wypiekach drożdżowych. Uwaga: Nie jest łatwo znaleźć czystą tagatozę, dlatego słodziki na jej bazie w tym Tagatesse  zawierają jeszcze inne dodatkowe substancje, dlatego(...)Smak: Po spróbowaniu słodziku „na sucho” pełne optymizmu stwierdziłyśmy, że nie jest gorzki a jego smak jest bardzo, bardzo zbliżony do cukru. Zatem sprawdziłyśmy go w deserze na zimno. Sernik już przy mniejszej ilości słodziku (w porównaniu do ksylitolu) nabrał idealnej słodyczy a jej poziom nie zmniejszył się po wpływem czasu i zimna lodówki. Przy próbie pieczenia zauważyłyśmy

Candy Pandas
SERNIK Z KREMEM CZEKOLADOWYM, KARMELOWYMI ORZECHAMI I WŁOSKĄ BEZĄ 160

Połączenie chrupiących orzechów zatopionych w karmelowym kremie z kremową, mleczną czekoladą, delikatną serową masą i kruchym ciastem tworzy fantastyczną całość, której ciężko się oprzeć! Jest to jeden z tych serników, który zawsze znika pierwszy i po którego dokładkę zawsze wszyscy sięgają! W tym przypadku absolutnie nikt nie zwraca uwagi na kalorie! Idealny do popołudniowej kawy, na przyjęcie, szaloną imprezę albo(...)kremowej masy. Wylewamy na schłodzony, kruchy spód i odstawiamy na 20 minu do mrożenia. KARMELOWE ORZECHY: Do rondelka wsypujemy cukier oraz sól, zalewamy wodą i na bardzo wolnym ogniu gotujemy ok. 10 minut, odstawiamy, z alewamy 2 łyżkami śmietanki. Kawę oraz mąkę rozpuszczamy w reszcie śmietanki, wlewamy do sosu i na wolnym ogniu gotujemy dosypując połamane orzechy oraz karmelową posypkę

Ostra na Słodko
Miodownik 399

kaszki manny, z dodatkiem ekstraktu waniliowego. Ten miodownik najsmaczniejszy jest na 2-3 dzień. Więc do jego świątecznego pieczenia należy się zabrać dzień przed Wigilią Bożego Narodzenia, będzie obok sernika i makowca idealnym ciastem dla gości. Tegoroczne Święta w Moim domu będą miały zapach słodkiego miodu, orzechów i smak tradycyjnego ciasta, któremu nie można się oprzeć. Składniki na Ciasto(...)przez 15-20 minut. Ciasto studzimy, kroimy na pół. Masa grysikowa: mleko zagotowujemy z cukrem, Gdy zacznie wrzeć dodajemy kaszkę manną. Mieszamy intensywnie trzepaczką, aby nie powstały grudki. Gotujemy na małym ogniu przez kilka minut. Studzimy przykrywając kaszę folią. Margarynę ucieramy na puch z ekstraktem waniliowym i dodajemy po łyżce zimnej kaszy manny, oraz sok z cytryny, cały czas miksując

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
SERNIKOWY MIX ORZECHOWO WIŚNIOWY 142

Sezon urlopowy już rozpoczęty, także i u mnie szykuję się już za tydzień wypoczynek🌞 Z tej okazji trzeba powoli czyścić lodówkę aby na wyjazd nic nie

Zdrowie i pysznie na talerzu
Miodownik z kremem budyniowym. 160

 Trudno jest mi wyobrazić święta Wigilii i Wielkanocy bez miodownika. Jest to ciasto dosyć trudne w przygotowaniu i zajmuje trochę czasu, ale nic nie sprawia

Kuchnia Łukasza
5 powodów, dla których kocham to miasto! 131

plaży, morza jest miejscem, gdzie moje nerwy odchodzą w zapomnienie i relaks coś na prawdę znaczy. Mogłabym godzinami przesiadywać na ławce, po prostu gapić się na wodę. Kawa, sernik i lody Jako mieszkanka Barcelony, bez zastanowienia, zaczynałabym dzień od odwiedzenia kawiarni Cup&Cake. Najlepsze cappuccino i do tego serniczek na cieście red velvet – no niebo(...)kupa! Co kilka sekund mijaliśmy jedną kamienice piękniejszą od poprzedniej. Zastanawiałam się, w której mogłabym zamieszkać. To jak wybór z lodami – nie sposób zdecydować się na jeden smak. Gotowanie – karczochy, szparagi i dużo awokado Od początku planowania wyjazdu chciałam wynająć całe mieszkanie z kuchnią. Zdecydowaliśmy się na jedno z portalu airbnb. Kiedy wyszliśmy na pierwszy spacer napotkaliśmy

Pink Envelope
Serowe cappuccino – bez pieczenia 267

Lubię tego typu serniczki na zimno. Robi się je „raz-dwa”, a smakują bardzo dobrze. Jedyne co mogłabym zarzucić mojemu wykonaniu, to zdecydowanie zbyt

Smaki Na Talerzu
Jaglany torcik z jabłkami 94

Jaglany torcik z jabłkami to lekko zmodyfikowana wersja wypieku pochodzącego z mojej książki SERNIKI SŁODKIE I WYTRAWNE , został przygotowany specjalnie dla mojej małej Solenizantki. Pięć lat życia mojej córeczki minęło…nie wiem, kiedy… Każdego dnia jest dla nas pociechą, radością. Każdego dnia czymś nas zaskakuje – swoją niezwykłą wrażliwością, swoimi pomysłami, swoją wolnością myślenia, swoimi pasjami(...)obieramy, pozbawiamy gniazd nasiennych, kroimy na małe kawałki, przekładamy do garnka o grubym dnie. Zasypujemy cukrem, wrzucamy goździki, dodajemy masło, cynamon i ziarenka wanilii. Smażymy na mus. Kaszę jaglaną gotujemy na wodzie do miękkości. Odstawiamy do przestudzenia. Twaróg mielimy i przekładamy do miksera. Ucieramy z cukrem pudrem, wbijamy po jajku. Cały czas miksując, dodajemy kaszę jaglaną, wyciskamy sok z cytryny

Raj dla Podniebienia
Co Ci do głowy strzeliło czyli skąd pomysł by prowadzić blog? 216

chciałam się sama przed sobą schować w kuchni. Pasjami smażyłam naleśniki, gotowałam buliony i piekłam sterty babeczek. I cóż z tego,że potrafiłam zrobić kilkuwarstwowy tort skoro bywało,że gotowanie zwykłego rosołu  z koleżankami (trzy osiemnastki w kuchni) skutkowało grą w kamień-papier-nożyce,która dzwoni do domu po przepis... Jednak każda z Nas była mistrzem w sosie pomidorowym(...)przerastają mnie zwykłe zrazy?! Niedoczekanie (zrazów!) Pokonałam zrazy i wiele innych dań. Walczyłam o tarty, najlepszą pomidorową i nieprzeciągnięte mięso, nie zapominając by nadrobić luki w wiedzy na temat serników. Problem jednak wracał gdy po kilku miesiącach chciałam wrócić do swojego wypracowanego, wypieszczonego przepisu. Więc skąd www.ufiolki.pl ? Z potrzeby spisania przepisów,których składniki, proporcje i dodawane przyprawy ulatują w otchłań

U Fiolki
Polska odpowiedź z japońskim akcentem na amerykańskie brownie. Greenie 141

herbat i kaw. I nie pytajcie mnie jak trafiłam na portal „JakDbaćOswojeJaja”. Serio! Naiwność ma, niezbrukana jeszcze okrutnością social mediów się wzruszyła. Cudownie! Ktoś wreszcie wytłumaczy jak przechowywać i gotować jajka kurzęcie… Aha! Podła suka, ironia, wystawiła mi środkowy palec. Trafiłam do świata worków mosznowych różnej urody. To było dziwne? Śmieszne? Potem doczytałam, że chodziło o szczytny cel, mianowicie(...)łyżek mąki kasztanowej (jak nie macie to pszennej) 1/3 szklanki cukru pudru garść pokrojonych pistacji 3 łyżeczki pudrowej herbaty matcha ziarenka z jednej laski wanilii 250 g serka do serników zmielonego pudełko jogurtu naturalnego skórka starta z jednej cytryny agar lub żelatyna prażone pestki dyni zmielone razem z garścią pistacji, kilka całych pestek do ozdoby W rondelku rozpuszczamy kostkę masła

ladykitchen
Kremowy serek z jogurtów greckich 75

Przyznam się, że od pojawienia się na świecie Gabrysi, jakoś straciłam chęć na gotowanie, co nie znaczy, że na jedzenie Ostatnio w kuchni dominują szybkie, proste do zrobienia dania. Wszystko z braku czasu…Zdarza mi się nawet kupić chleb, co kiedyś było nie do pomyślenia. Ale co tam, dobre czasy kiedyś wrócą Dzisiaj zapraszam na mega pyszny, mega prosty(...)nasz tobołek był w powietrzu i nie miał styczności z odcedzonym płynem. Oczywiście, możecie mieć inne patenty na odcedzanie. Przyznam szczerze, że o ile średnio przepadam za sernikiem z jogurtów greckich, to serek z jogurtów jest po prostu przepyszny, do tego dostosowany do obecnych preferencji smakowych Nie smakuje jak styropian, tylko jak najlepsze serki kanapkowe. A wszystko to przy minimum

Mieszam w Garnku
Tort lodowy cheesecake z czekoladowo orzechową praliną 154

pralinę i tak sobie pomyślalam, że część wykorzystam do mrożonego sernika. Do praliny użyłam pekanowców ale oczywiście można wybrać dowolne orzechy. Lubię desery bez pieczenia. Gotową pralinę wykorzystałam na spód sernika i do masy serowej. Aby było jeszcze bardziej słodko ugotowałam porcję karmelu i czekoladowej polewy. Mam słabość do serników z czekoladą . Tort lodowy cheesecake z czekoladowymi dodatkami w pełni(...)rozprowadź równomiernie pralinę. Wstaw do piekarnika nastawionego na 100ºC i piecz pralinę przez 30 minut. Wyjmij z piekarnika, ostudź i przemieszaj. Przechowuj pralinę w metalowym pudełku. Spód do sernika 150 g pralin z przepisu powyżej 80 g ciastek digestive Masa serowa 200 ml śmietanki 300 g serka ricotta 3 żółtka 3 białka 150 g praliny 70 g cukru 1 łyżeczka

codojedzenia
Ciasto z czekoladkami Kinder 1601

Czasami szukamy prostego przepisu na ciasto, które wszystkich zadziwi i zrobi furorę. Dziś właśnie będzie taki przepis! Proste do zrobienia, bardzo oryginalne w smaku i prezentujące

Kuchnia Łukasza

Proponowane wyszukiwania