dokładnie zmiksować. Nie przerywając miksowania dodawać cienką strużką przestudzoną, ale płynną żelatynę. Masę serową wylać na schłodzony spód, uderzyć tortownicą kilkakrotnie o blat, aby pozbyć się pęcherzyków powietrza w serniku. Wstawić do lodówki do stężenia na noc lub przynajmniej na kilka godzin. Przed podaniem udekorować ubitą kremówką i pozostałymi jagodami oraz świeżymi listkami mięty. Drugie miejsce i cooling bag otrzymuje(...)kwiatek świeżej lawendy (opcjonalnie, ale lawenda daje nieziemski aromat )1 duży grecki jogurt1/6 szklanki wodyDo garnka wlewamy 1/6 szklanki wody i wrzucamy do niej kwiat lawendy, przykrywamy i gotujemy wodę około 2 minut. Po tym czasie dokładamy umyte ,pozbawione szypułek i pokrojone w ćwiartki truskawki. Wszystko zasypujemy cukrem. Całość gotujemy około 15-20 minut, aż nasze truskawki zmiękną. Kiedy truskawka
Malinowe PocałunkiJuż dawno temu spędziłam sobotnie przedpołudnie w kuchni – ostatni raz na początku grudnia. Przyznam, że tęskniłam, bo sobota, to nie to samo co popołudnie w
KucharzycaTruskawki to bardzo popularny owoc, przede wszystkim ze względu na swój niepowtarzalny smak i aromat. Oprócz walorów smakowych, truskawki kryją w sobie całe bogactwo wartości odżywczych
mojewypiekiinietylko