gotowany sernik - 3666 przepisów (strona:180/245)

Kruche z budyniem i jabłkami 365

Lubię prawie każde ciasto, ale jabłeczniki i serniki najbardziejKruche z budyniem i jabłkami CIASTO KRUCHE:margaryna -250 gproszek do pieczenia -2 łyżeczkimąka- 2 szklżółtka jaj - 5 sztcukier - 3 łyżkiMASA JABŁKOWAjabłka-1,5 kggalaretka cytrynowa -2 opakmasło -1 łyżkaMASA BUDYNIOWAbudyń śmietankowy -2 opakmleko -3 szklcukier -4 łyżkicukier puderPRZYGOTOWANIE:CIASTO KRUCHE: Na stolnicę wysypać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia(...)ciasto wyłożyć masę jabłkową. MASA BUDYNIOWA 2 szkl mleka zagotować z 4 łyżkami cukru. W pozostałej szklance mleka rozrobić proszek budyniowy, wlać na gotujące się mleko, energicznie mieszając do zgęstnienia. Gorący budyń wylać na masę jabłkową. Pozostałą część ciasta zetrzeć na tarce o dużych otworach na masę budyniową. Ciasto wstawić do piekarnika,piec

Kuchnia Danusi
Fale dunaju 201

się przyda. Tym razem znalazłam stary przepis mojej babci i pomyślałam, że się nim podzielę z wami. Najbardziej smakuje mi wersja z sernikiem ale niestety tego składniku nie mam. Sernik z truskawkami mmm.. toby było połączenie, muszę pomyśleć nad tym jak przyjadę do Polski. Tym czasem zapraszam na ucierane fale, trochę taki spokojny u mnie Dunaj wyszedł(...)jednej wsypujemy kakao. Na przygotowaną wcześniej brytfankę wlewamy najpierw białe ciasto potem czekoladowe i wkładamy je do pieczenia na 40 minut w 180 stopniach.  Na mleku gotujemy budyń zgonie z instrukcją na opakowaniu (nie dodajemy cukru) i zostawiamy do ostudzenia. W tym czasie ucieramy mikserem masło z cukrem aż  składniki się połączą bez grudek. Gdy budyń ostygnie dodajemy

ciastkarnia na kruchym spodzie
Sernik z polewą czekoladową 199

Składniki na spód: Kruche ciasto 500g mąki pół szklanki cukru pudru łyżeczka proszku do pieczenia łyżeczka sody oczyszczonej 100g margaryny 2 jajka 2 łyżki miodu Roztapiamy

Moje Wyroby
Zielone orzechy włoskie w syropie Lucyny Ćwierczakiewiczowej 146

Orzechy przez to moczenie wyszczuplały i nabrały oliwkowej barwy. Po 9 dniach moczenia / zmieniałam wodę codziennie/ umyłam orzechy usuwając z ich powierzchni ciemną skórkę, która dość łatwo schodzi. Orzechy gotowałam kilka minut i pozostawiłam w wodzie do wystudzenia, były już dość miękkie. Ponownie wypłukałam, osuszyłam i zalałam chłodnym syropem. Autorka nie podaje ilości wody do syropu, ma być niezbyt gęsty(...)cienkie plasterki i wcale nie są tak słodkie jak syrop. Słodkości im bardziej dodaje otoczka z syropu. Same orzechy mogą być dekoracją do różnego rodzaju słodkich deserów, tortów, serników. Jeśli ktoś z Was przygotowywał podobnie zielone orzechy, chętnie poczytam Wasze propozycje wykorzystania ich w kuchni

Leśny Zakątek
Pierogi z Białym Serem i Rodzynkami 168

dodatkiem startej skorki cytryny oraz rodzynkami - dzięki tej malutkiej zmianie pierożki smakują jak mini-serniczki przez co są jeszcze pyszniejsze niż te tradycyjne  - szczególnie dla osób kochających serniki .   Pierogi z Białym Serem i Rodzynkami - Składniki: (na ok. 45 pierogów) ciasto: 450 g mąki pszennej szklanka ciepłej wody 2 łyżki oleju szczypta soli farsz: 500 g twarogu tłustego(...)krążki.  Na środek każdego wykładamy ok. łyżeczki farszu i lepimy pierogi.   Gotowe wrzucamy do osolonego wrzątku z dodatkiem ok. łyżki oleju (dzięki temu pierogi nie posklejają się). Gotujemy do momentu wypłynięcia, następnie zmniejszamy gaz i gotujemy jeszcze przez ok. 3 minuty. Pierogi polewamy gesta śmietana 18% i posypujemy cukrem. Pierogi m ożemy także dodatkowo posypać rodzynkami

Słodka Strona
TORCIK JAGLANY Z OWOCAMI KAKI (BEZ PIECZENIA) 111

kaki to znakomite źródło witamin: A i C, błonnika oraz fenoli . Super sprawdza się jako przekąska do pracy, szkoły. Świetnie smakuje jako składnik owocowej sałatki, a już najlepiej poniższego "sernika". Zapraszam na przepis! (Na zdjęciach widoczna wersja z bezglutenowym budyniem na mleku roślinnym. Jednak nie uwzględniam tego w przepisie, bo uważam, że budyń jest zbędny, co więcej, zepsuł efekt wizualny(...)kruszonka na wierzch "serniczka". Tak przygotowany spód torcika umieszczamy w lodówce i zabieramy się za przygotowywanie masy jaglanej. Kaszę jaglaną wielokrotnie przepłukujemy wodą. Następnie zalewamy dwiema szklankami wody i gotujemy do momentu wchłonięcia przez kaszę wody. Przestudzoną kaszę blendujemy z owocem kaki, olejkiem pomarańczowym, ksylitolem i olejem kokosowym. Wylewamy na spód, dekorujemy kawałkami kaki, kruszonką i, ewentualnie, wiórkami kokosowymi. Torcik

Jeść, by żyć w zdrowiu
Mus kawowy - najlepszy 332

lubię kawy na zimno, takie bardziej desery - z bitą śmietaną, syropami, lodami. I tutaj właśnie przechodzimy do sedna, czyli kawowych deserów właśnie. Nie potrafię się takim słodyczom oprzeć - kawowy sernik, beza, czy kawowy mus pochłonę bez wahania i wyrzutów sumienia.Po torcie został mi trzy żółtka, nie wiedziałam, co z nimi zrobić. Jak z nieba spadł mi przepis Bereniki(...)zimnej wodzie.Kawę rozpuścić we wrzątku, lekko przestudzić.Żółtka z cukrem lekko ubić w kąpieli wodnej. Wlać kawę, wymieszać. Przelać do garnuszka, podgrzewać, aż masa nieco zgęstnieje (nie gotować!). Zdjąć z palnika, przelać przez sitko.Żelatynę odcisnąć, dodać do ciepłęj masy żółtkowej, wymieszać, aż się rozpuści.Ostudzić.Masę podzielić na pół.Do połowy dodać kakao, dokładnie wymieszać.ubić

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Sernik na zimno z musem ananasowym (z serka mój ulubiony) 208

Pyszny, kremowy, rozpływający się sernik na zimno, którego bazą jest serek 'Mój ulubiony'. W połączeniu ze zmiksowanymi ananasami z puszki smakuje idealnie. Dodanie galaretki brzoskwiniowej do musu ananasowego sprawia, że mus zyskuje ładny, pomarańczowy kolor. Przepis bardzo prosty i szybki, a smak przepyszny :) Składniki: 500 g serka 'Mój ulubiony', 300 g śmietanki 30%, 1 opakowanie żelatyny fix do deserów(...)średnicy 24 cm wykładamy okrągłymi biszkoptami. Wylewamy masę śmietanową i odstawiamy ciasto do lodówki. Ananasy z puszki wraz z sokiem miksujemy blenderem. Następnie podgrzewamy na małym ogniu, ale nie gotujemy. Wsypujemy galaretkę brzoskwiniową i odstawiamy do ostudzenia. Gdy masa śmietanowa stężeje wykładamy mus ananasowy i ponownie chłodzimy

Aga w kuchni
Sernikobrownie z rabarbarem, i nagły przypływ sił 192

prostu lubię robić, prawda...? Dzisiaj jednak nie o drożdżówce będzie mowa, a o cieście zupełnie innym, choć też z rabarbarem ( no ba! ). Połączyłam intensywnie czekoladowe brownie z delikatnym, waniliowym sernikiem i kwaskowym, dodającym całości charakteru, rabarbarem. Wyszło obłędnie! Ciacho zabrałam do koleżanki, i znikało w tempie błyskawicznym. C. wybłagał kawałek zanim wyszłam i stwierdził, że to jedne z najlepszych ciast(...)łyżeczka ekstraktu z wanilii dodatkowo: 300 g rabarbaru 80 g cukru 50 ml czerwonego wina Rabarbar pokroić na mniejsze kawałki.  Cukier skarmelizować, dodać rabarbar, poddusić. Zalać winem, gotować 5-10 minut, aż rabarbar zacznie się rozpadać. Ostudzić. Masło rozpuścić, zdjąć z palnika, dodać posiekaną czekoladę. Wymieszać aż do jej rozpuszczenia, przestudzić. Jajka ubić z cukrem na puszystą, jasną masę

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Bezglutenowy "sernik" jaglany z borówkami, Przyjaciele 187

przyjaciół mieszkających w Nowym Jorku. Zabawny, czasem wzruszający, z doborową obsadą. Jeśli ktoś jeszcze nie oglądał, to najwyższa pora nadrobić zaległości. Ciasto jaglane wychodzi zadziwiająco podobne w smaku do sernika – parę osób to właśnie powiedziało po jego skosztowaniu i nie mogło uwierzyć, że nie ma w nim sera i jajek (!). Jeśli pominiemy białą czekoladę, będzie wegańskie. Krem kokosowy i kruche(...)dodaj wodę i olej i szybko wymieszaj ręką. Dodaj trochę więcej oleju lub mąki w razie potrzeby. Składniki na nadzienie: 1,5 - 2 szklanki suchej kaszy jaglanej mleko do gotowania kaszy sok z 1-2 cytryn 1 opakowanie kremu kokosowego ksylitol (ewentualnie cukier puder lub inne sypkie słodziwo - dowolna ilość) 1 szklanka borówek + do dekoracji 1 duża garść (mogą być

Qlinarnie i Qlinarnie
Jajka faszerowane 134

Propozycja na koniec intensywnego tygodnia. Wykonanie mój mąż. Mój mąż w piątkowy wieczór przygotował mi takie oto jajka faszerowane brokułami, oliwkami, szczypiorkiem i koperkiem. Były przepyszne

moj przepis na
Jajka faszerowane 194

Propozycja na koniec intensywnego tygodnia. Wykonanie mój mąż. Mój mąż w piątkowy wieczór przygotował mi takie oto jajka faszerowane brokułami, oliwkami, szczypiorkiem i koperkiem. Były przepyszne

moj przepis na
Wuzetka z kremem serowym 173

Oto najslodsze wspomnienie PRL-u, torcik W-Z-etka.Warszawskie ciasto wymyslone pol wieku temu na czesc powstania super nowoczesnej na owczesne czasy trasy W-Z nic nie stracilo

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Ciasto dyniowo- pomarańczowe Paleo, Keto 181

smakowe dyni i pomarańczy. Ma konsystencję zadziwiająco przypominającą sernik. Inspiracją był zresztą właśnie sernik dyniowo- pomarańczowy, który piekłam wiele, wiele lat temu. Nie sądziłam jednak, że aż tak dobrze uda mi się go odtworzyć w obecnych okolicznościach. W moich najśmielszych oczekiwaniach nie przypuszczałam, że może wyjść z tego prawdziwy sernik, tylko że bez sera. Ciasto wyszło właściwie(...)lekko sernikowej konsystencji. Stanowi idealną odskocznię od jesiennych szarości. Polecam! Dania Deser , Przekąska Kuchnia Amerykańska , Europejska , Wege Keyword ciasto dyniowe Porcje 12 porcji Czas przygotowania 30 minut Czas gotowania 45 minut Składniki Ciasto 285 gram dyni Hokkaido upieczonej do miękkości sok z 1 pomarańczy 1/2 szklanki mleka kokosowego 160 gram jogurtu kokosowego 6 łyżek erytrytolu ewentualnie ksylitolu lub cukru kokosowego

Modern Cave Girl
Makowiec z budyniem (bez glutenu, cukru białego) 151

Święta już na wyciągnięciu ręki. W kuchni od rana do wieczora same przygotowania a na stole na talerzyku kuszą makowce i serniki. My natomiast wspominamy makowiec z budyniem, którego zrobiłyśmy tydzień temu! Polecamy spróbować taką nietypową wersję, ponieważ kremowy budyń wspaniale smakuje z masą makową i korzennym kruchym ciastem :D Kochani życzymy Wam WESOŁYCH ŚWIĄT, SPEŁNIENIA MARZEŃ, ZDROWIA(...)Budyń waniliowy -400ml mleka/mleka kokosowego -80g ksylitolu -40g skrobi ziemniaczanej -1 łyżka pasty waniliowej Dodatkowo -pomarańcze - krem orzechowy Nuturella WARSTWA MAKOWA 1. Mak zalać mlekiem i gotować do wchłonięcia płynu. 2. Następnie dodać żurawinę i orzechy oraz ksylitol według preferencji. 3. Dodać mąkę migdałową, całość wymieszać i odstawić. CIASTO 4.Mąki wymieszać razem z ksylitolem i cynamonem

Candy Pandas

Proponowane wyszukiwania