Składniki: * 2 czerwone papryki * 1 podwójna pierś z kurczaka * pół szklanki ryżu * pół cebuli * 1 jajko * pęczek natki pietruszki * sól, pieprz * tarta mozarella (ok. 100 g) * oliwa do wysmarowania naczynia Sposób przygotowania: Ryż gotujemy w osolonej wodzie, odcedzamy. Piersi i cebulę kroimy w drobniutką kostkę. Pietruszkę siekamy. Mieszamy ryż, mięso, cebulę i natkę pietruszki. Wbijamy surowe jajko. Doprawiamy do smaku
Pobite gary BarbaryPaweł zakupił ostatnio książkę “A Soup for Every Day” tym samym zmuszając mnie do gotowania zup. I wiecie co? Bardzo dobrze! Już prawie zapomniałam, że zupy są przecież takie dobre! Przekartkowałam nową książkę i spośród kilku przepisów wybrałam zupę na 27 dzień marca: Cream of Chicken with Lemon & Tarragon. Nie jadłam nigdy zupy cytrynowej, zatem najwyższa pora(...)przekładamy do średniego garnka i zalewamy 1 litrem wody. Dodajemy listki laurowe, ziarenka pieprzu i ziela angielskiego, odrobinę soli. Gotujemy wywar warzywny, do czasu, aż warzywa będą miękkie. 2. W tym czasie kroimy cebulę w drobną kostkę, a pierś z kurczaka w cienkie paseczki. 3. Na małym ogniu, na maśle szklimy cebulę, po czym dodajemy do niej kurczaka. Smażymy
W kuchni Katiejajek ugotowanych na twardo 1 mała cebula 1 pierś z kurczaka 2 łyżeczki przyprawy gyros 1 łyżka majonezu 6 łyżek jogurtu naturalnego 2 ząbki czosnku sól olej do smażenia Mięso kroimy w sporą kostkę, posypujemy przyprawą do gyrosa i odstawiamy na godzinę do lodówki. Brokuła gotujemy w osolonej wodzie około 6 minut (bez przykrycia), studzimy. Zamarynowane mięso(...)Cebulę kroimy w drobną kosteczkę, a jajka w ósemki. Obrane ząbki czosnku przeciskamy przez praskę, dodajemy majonez, jogurt i szczyptę soli, mieszamy. W sporej misce układamy połowę porcji kurczaka, następnie połowę cebuli, kukurydzy, jajek i brokułów, polewamy połową sosu i czynność powtarzamy. Gotowe
Rozpustne gotowaniecienkie paski. Cebulkę dymkę wraz ze szczypiorkiem kroimy na ukos. Cebulkę i paprykę wrzucamy do woka i smażymy krótko. W miedzyczasie gotujemy makaron. Do głębokiej miseczki nakładamy porcję makaronu, na wierzch podajemy kurczaka z boczniakami i warzywami.Całość dekorujemy szczypiorkiem i skrapiamy jeszcze odrobiną sosu teriyaki. Smacznego
W mojej holenderskiej kuchnicałość umieszczam w dużej głębokiej blasze do pieczenia. Wlewam do niej odlane z puszki piwo. Warzywa korzeniowe pasują do tego kurczaka znakomicie – za jednym zamachem macie gotowe i mięso, i coś do niego, nie trzeba osobno gotować ziemniaków i przygotowywać sałatki. Ziemniaki wybieramy małe, myjemy je, kroimy na pół. Wkładamy do miski, wlewamy 3-4 łyżki oleju, wsypujemy mielony
Karo in the Kitchenprzez praskę- ok 3 min. Dodajemy ryż. Smażymy 3 min. Dodajemy fasolkę I kukurydzę. Dodajemy szklankę bulionu. Mieszamy , gotując. Gdy woda wyparowuje dodajemy bullion. Gotujemy ok 15-20 min. W międzyczasie kroimy na cząstki usmażonego kurczaka. Gdy risotto jest prawie gotowe dodajemy pieczarki I kurczaka. Mieszamy- doprawiamy solą I pieprzem. Dodajemy masło I parmesan . Mieszamy do rozpuszczenia masła.Zciągamy
Smaki EdytySoczyste i bardzo smaczne udka z kurczaka pieczone w majonezie i ketchupie. Udka po upieczeniu są bardzo delikatne i soczyste, nie mają chrupiącej skórki, gdyż pod
Kuchcik gotuje2 piersi z kurczaka 2 łyżki sezamu 1 łyżka ziaren dyni 1 łyżka bułki tartej szczypta suszonych pomidorów sól pieprz pieprz ziołowy tłuszcz do smażenia
Gotowanie jest łatwepołówka kurczaka 1 pętko kiełbasy wędzonej lub 100 g boczku 1,5 szkl grochu por marchewka pietruszka 3 ziemniaki cebula sól pieprz pieprz ziołowy bazylia oregano
Gotowanie jest łatwe1 pierś pieczonego kurczaka 1 puszka groszku 1 puszka kukurydzy 1 cebula 2 ogórki kiszone 2 marchewki 1 pietruszka 2 ziemniaki 150 g majonezu
Gotowanie jest łatwe1 kurczak 3 łyżki oliwy 3 łyżki wina białego sól pieprz 2 łyżeczki miodu pieprz ziołowy szczypta lubczyku szczypta mięty szczypta oregano Kurczaka poporcjować, umyć
Gotowanie jest łatwepierś z kurczaka podwójna jajko sól pieprz szczypiorek natka pietruszki pieprz ziołowy staropolski szczypta ziół prowansalskich Kilka szt białej rzodkwi bułka tarta tłuszcz do smażenia Pierś
Gotowanie jest łatwepieczony kurczak, ok 250 g pieczona dynia ok 200 g pieczone ziemniaki ok 250 g 1 cebula puszka groszku sól pieprz majonez musztarda natka pietruszki Składniki
Gotowanie jest łatwezdrowo tu jeszcze nie było. (z racji tego,że studentka dietetyki zawitała w progach mego lokum) Studenckie dietetyczne krokiety. Wspólne gotowanie! Krokiety żytnie z farszem pieczarkowo-marchewkowym z kurczakiem i cebulką Składniki(ACHTUNG! Długa lista!) naleśniki 1 szkl mąki żytniej 1/2szkl mąki pszennej 2 jajka 1 szkl mleka
Fiolka w kuchnimożesz też podpiec w piekarniku 200stopni Celsjusza 15-20 minut) Kurczaka możesz pominąć. W wersji wege już na talerzu dodać podsmażone tofu. 4.Gotuj do miękkości kurczaka i dyni. 5. Dopraw sosami i limonką. 6. Gotuj jeszcze na małym ogniu 5 minut. 7. Podawaj z makaronem bądź pieczywem. Posyp szczypiorkiem bądź kolendrą. 8. Do smaku możesz dodać tabasco lub odrobinę
Fiolka w kuchnipietruszki - ćwiartka selera - 1 cebula - natka pietruszki - natka lubczyku - 2 liście laurowe - 5 ziaren ziela angielskiego - sól, pieprz - szczypta chili Do garnka wrzucamy kaczkę i kurczaka i zalewamy zimną wodą. Gdy zacznie nam się gotować dajemy mniejszy ogień żeby rosół nam mrugał (pojawiają się pojedyncze pęcherzyki powietrza). Jeżeli będziemy mieć za duży ogień to rosół nam zmętnieje. Teraz dodajemy obrane
Kuchenne Wariacjezapieczeniu pomidory Z pomidorów odcinamy mały kapelusz i wydrążamy ze środka miąższ małym ostrym nożem lub łyżką .Pulpę zostawiamy do sosu ,w którym będą gotować się pulpeciki . Pulpety : Składniki : 500 g mięsa z kurczaka 1 jajko 100 g słonecznika ,podprażonego na suchej patelni sól ,pieprz ,ulubione przyprawy cebula ,pokroić ,zeszklić na rumiano na patelni bułka tarta Wszystkie składniki połączyć
Ladylaura.Pyszna sałatka z grillowanym kurczakiem w słodkiej odsłonie. Słodyczy nadają słodkie winogrona i rodzynki. Słodkość delikatnie przełamuje kwaskowy sos balsamiczny i wszystko idealnie się komponuje smakowo
Monia miesza i gotujemoje dzisiejsze menu obiadowe ;) Mąż ma drugą zmianę w pracy, Syn zjadł risotto z kurczakiem z wczoraj. Cóż ja będę sama dla siebie gotować przez godzinę. Wcześniej nie poczyniłam żadnych przygotowań do obiadu, co więcej nic ciekawego nie wymyśliłam. Żeby zapełnić brzucho i nie podjadać do wieczora pozostała, szybka improwizacja z wykorzystaniem jedynego placka ziemniaczanego jaki ostał się z wczorajszego
Kuchnia po mojemukurczaka Przyprawa do kurczaka 300 g sera 3 łyżki majonezu Sól Pieprz Filet z piersi kurczaka myjemy, osuszamy i kroimy w kosteczkę. Przyprawiamy przyprawą do kurczaka, smażymy na rozgrzanej patelni z odrobiną oleju. Makaron gotujemy do miękkości w delikatnie osolonej wodzie. Ananasa odsączamy z zalewy, kroimy w kosteczkę. Por kroimy w pół plastry, ser w kostkę. Wszystkie składniki dokładnie łączymy
VioletoweKucharzenieoraz posiekać w cienkie paski. Lekko poddusić na patelni, a następnie dodać mleczko kokosowe oraz wyciśnięty przez praskę czosnek. Do warzyw dołożyć wcześniej podsmażone kawałki kurczak, całość dokładnie wymieszać, doprawić do smaku. Podawać z gotowanym makaronem pełnoziarnistym. Smacznego
Fit-aminazajmuje mało czasu, a składniki użyte do potrawy są proste i niewyszukane. Taką kuchnię właśnie lubię :)) Dzisiejszy przepis pochodzi z książki "Każdy może gotować" z moimi małymi modyfikacjami. Składniki: 1 podwójna pierś kurczaka 2 małe pory 100 g pieczarek 1 szklanka bulionu warzywnego 1 marchewka 100 ml śmietany 18% natka pietruszki 1 ząbek czosnku 1 łyżka oliwy
Walijskie Pichceniezamarzniętego jeszcze stawu, wypilismy kawę w przybrzeżnej kawiarni. Naładowani witaminą D, lekko zmarznięci, wróciliśmy do nas i ja oddałem się temu, co lubię najbardziej, czyli gotowaniu dla nich właśnie. Użyłem: -6 dużych filetów z kurczaka -domowa ricotta, jak ją zrobić tutaj -kurki, miałem zamrożone -pieczarki -masło klarowne -sól, pieprz -biały pieprz -oliwa -czosnek główka -czosnek niedźwiedzi -białe wino półwytrawne Osuszone
BaRepasKlopsiki z makaronem porem i pomidorami Pierś w marynacie Kurczak z cukinią i pomidorkami Polędwiczka z zielonym groszkiem Kurczaczki w płatkach kukurydzianych Pulpety z makaronem Roladki
Ala piecze i gotujepiórka i wszystko razem podsmażamy. Dodajemy pieczarki pokrojone w talarki i wodę. Doprawiamy sola pieprzem, słodką papryką i wszystko razem dusimy (ok. 10 min.) Do kurczaka dodajemy śmietanę,makaron i przeciśnięty przez praskę czosnek. Gotujemy, aż makaron będzie ugotowany al dente. Na koniec dodajemy porwaną bazylię. Mieszamy i gotowe. Smacznego
IMPRESJA SMAKUwrzuć na rozpuszczone masło na patelnię i smaż mieszając około 5 minut. W garnku wlej wodę, dodaj ziele angielskie i liść laurowy oraz vegetę. Zagotuj. Kurczaka pokrój w kostkę i wrzuć do gorącej wody. Gotuj przez około 5 minut. Na patelnię do warzyw dodaj wysypany z torebek ryż. Przesmaż go 2 minuty mieszając, a następnie wlej bulion. Wymieszaj i gotuj
Anielska Kuchnia AniPamiętam, że kiedy pierwszy raz przyrządziłam tego kurczaka, Marcin, jedząc, a raczej pochłaniając, co 5 sekund wyznawał mi miłość. Gdy zrobiłam go dla
Gotowanie to kochanieotwór zrobić po szerszej stronie jajka!Wydmuszki z jajek oczyścić, umyć i zalać wrzątkiem (wyparzyć). Ostawić do całkowitego wysuszenia. Mięso z kurczaka umyć i przełożyć do garnka. Zalać wodą i gotować na małym ogniu z dodatkiem włoszczyzny i przypraw do miękkości. Mięso wyjąć z wywaru i pozostawić do wystygnięcia.Wywar przecedzić na sitku przez gazę. Dodać żelatynę i dokładnie
Świat Domowej Kuchnisól, cukier, pieprz, ostra papryczka, oregano, czosnekW garnku mieszamy przecier, koncentrrat, pokrojone w paseczki suszone pomidory, podsmażoną cebulkę, podsmażoną na złoto cukinię, podsmażoną pierś z kurczaka, dodajemy przyprawy, możemy dodatkowo złagodzić smak odrobiną śmietany. Gotujemy wszystko około kwadransa (tyle ile zajmie nam zagotowanie wody i ugotowanie makaronu) często mieszając.Makron gotujemy al dente w dużej ilości mocno osolonej wody. Odcedzamy
Z butelką mleczka w tleNa Interia. pl w sekcji GOTOWANIE mój przepis na: Makaron ze szpinakiem i kawałkami kurczakaPrzepis TUFajnie ,że ktoś docenia naszą codzienną pracę.SMACZNEGO Czekam
W kuchennym oknie Ewynastępnie oskubałam z mięsa. Jabłko i cebulę pokroiłam w kostkę i podsmażyłam na maśle z dodatkiem curry. Podlałam wszystko wywarem, dodałam koncentrat pomidorowy i zagotowałam. Kurczaka pokroiłam na mniejsze kawałki i wrzuciłam pod koniec gotowania. Wszystko doprawiłam solą do smaku i szczyptą bazylii. Tym razem bez ryżu, makaronu, grzanek... Spróbujcie tak! ------------------------------------------------------------------------------------------- I love tomato soup! I think
bastalenaKlasyczne chińskie danie, można je również zrobić używając kurczaka lub wołowiny. Ja osobiście polecam wieprzowinę ponieważ nie jest mdła, jak to bywa w przypadku drobiu. Sos
Mania Gotowaniatarce o grubych oczkach albo kroimy w drobna kostkę. Cebulę siekamy drobno, warzywa ścieramy na tarce warzywnej. Podsmażamy na maśle. Podsmażone warzywa zalewamy wodą, dodajemy kurczaka pokrojonego w kostkę, ziemniaki, przyprawy i kostkę bulionową. Gotujemy wszystko ok 20 min. Następnie dodajemy pokrojone ogórki i śmietanę. Gotujemy jeszcze 10 min. *Zamiast ziemniaków możemy dodać białego ryżu. *Osobiście dodaję jeszcze czasami odrobinę
Olikowa kuchniaKurczak na dziko - z Royal Brand - Royal Brand to bogaty zasób gotowych mieszanek przypraw, które pomogą stworzyć niecodzienne danie i wzbogacą je wyjątkowym smakiem
kolorowotorcikowodrobną kosteczkę cebulę i starty ząbek czosnku. Chwilę smażę i dodaję 1 łyżkę stołową przecieru z chilli, całość smażę aż cebulka się zeszkli a kurczak dostanie swojej kruchości. Dodaję całą puszkę krojonych pomidorów, gotuję aż do pełnego zredukowania ( na dużym ogniu to nie więcej niż 10 minut ).Gotowe, przekładam na talerz obok ziemniaczków i mizerii i od razu podaję
Mechanik w kuchni