gotowany kurczak - 5580 przepisów (strona:96/372)

Kotleciki drobiowe z majonezem 14822

Pyszne i bardzo szybkie. Pasujące na prawie każdą okazję -kotleciki. Zachwycają podniebienia nie tylko najmłodszych ale tych całkiem dużych też ;) To przepis z kategorii tych do

Tagebuch po polsku
Pierogi z kurczakiem i marchewką ( z rosołu) 309

zdarza się Wam, że podczas gotowania zupy zostaje mięso, z którym nie wiecie co zrobić? U mnie najczęściej w takiej sytuacji drugiego dnia na stole pojawia się potrawka z kurczaka.  Warto jednak urozmaicić kolejny dzień i zrobić pyszne mięsne pierogi z dużą ilością kurczaka, marchewki i ziół.  Praktykując ten przepis zawsze robię większą ilość pierogów, ponieważ idą

ChilliJemy
Filet z kurczaka pod pierzynką z marchewki- lekki i pożywny obiad. 165

  Filet z kurczaka w innym wydaniu. Pewnie wielu z nas, uważa, że filet w złotej panierce jest bez konkurencyjny... ale jestem przekonana, że dzisiejsza propozycja

Tagebuch po polsku
Domowa tortilla- nie ma nudy! 142

 Fast foody opanowały nasze kubki smakowe i życie codzienne ;) Idąc do szkoły pracy czy na zwykły spacer kuszą nas zapachami, cenami i szybkością przygotowania. Czy

Tagebuch po polsku
Sałatka z kurczakiem i ananasem. 134

Ta sałatka to idealne połączenie szynki, kurczaka ze słodkim ananasem. Zaskakująca :) Idealna nie tylko od święta ale i na co dzień.  Po prostu pycha! Sałatka

Tagebuch po polsku
kurczak z curry 140

kostkę. Całość zeszklić na patelni z niewielką ilością oliwy, dodać przyprawy ( curry, cynamon, pieprz cayenne ) chwilę prażyć wlać łyżkę octu winnego. Włożyć mięso z kurczaka, wymieszać, wlać szklankę wody, dodać kostkę rosołową. Gotować przez 5 minut. Dodać koncentrat pomidorowy i pomidory z puszki . Gotować następne 5 minut. Wlać śmietanę, zagotować

Darcia w kuchni
ZUPA SZCZAWIOWA 96

ziemniaki ziele angielskie liście laurowe śmietana do zupy 1-2 szt.jajek łyżka masła sól i pieprz do smaku Do garnka z wodą włożyłam korpus z kurczaka,pokrojone warzywa, ziele angielskie i liście laurowe. Gotowałam około 30 minut. Na maśle podsmażyłam pokrojoną cebulę i  kawałek pora. Dodałam je do zupy. Wyjęłam mięso i włoszczyznę. Zostawiłam w zupie trochę marchewki. Doprawiłam

potrawyregionalne
Jesienne curry z dynią i kurczakiem / Pumpkin and chicken fall curry 153

smaż na średnim ogniu przez kolejne 10 minut. Następnie wlej mleko kokosowe, bulion, dodaj pomidory, cukinię, brązowy cukier, sos rybny, bazylię i ponownie włóż kurczaka. Zmniejsz ogień do małego, przykryj patelnię i gotuj przez 10 minut, po czym zdejmij pokrywkę i gotuj 5-10 minut, aż dynia i ziemniak zmięknie a sos lekko zgęstnieje. Wmieszaj 2 łyżki soku z limonki

karmelowy
Pomidorówka ze świeżych pomidorów 138

kurczaka - 1/2 cebuli - pęczek zieleniny: natka pietruszki, kilka listków lubczyka i selera - 1/2 szklanki mleka - 1/2 szklanki śmietany 18 % - sól i pieprz Przygotowanie: Ćwiartkę z kurczaka, zieleninę oraz cebulę wrzucamy do wody i gotujemy, aż uzyskamy aromatyczny bulion. Na niewielkiej ilości oleju smażymy pokrojone w kawałki pomidory, aż się rozpadną a następnie przecieramy je przez sito, bądź blendujemy

Zainspirowana w kuchni
Sałatka z fasolką szparagową. 307

SKŁADNIKI: 1/2 sałaty lodowej 40 dag. ugotowanej w vegecie fasolki szparagowej 1-2 pomidory 2-3 ogórki kiszone 1/2 czerwonej cebuli 1/4 papryki żółtej 3 gotowane jajka 4 rzodkiewki 1 pojedynczy filet z kurczaka szczypiorek sos winegret gęsty sos czosnkowy WYKONANIE: sałatę rwiemy na kawałki, pomidory kroimy w kostkę, ogórki i paprykę w słupki, cebulę w piórka, wszystkie warzywa mieszamy

Kuchnia Beaty
Filet z kurczaka à la polędwiczki w sosie serowym 284

posypujemy świeżo zmielonym pieprzem i lekko (!) solimy. Kroimy 2 ząbki czosnku na plasterki, rzucamy na rozgrzany olej, a następnie kładziemy na patelnię nasze mięso. Kiedy kurczak będzie się smażył, przygotowujemy sos serowy. Do gotującego się bulionu wrzucamy przeciśnięty przez praskę czosnek, dodajemy ser gorgonzola i serek topiony. Dokładnie mieszamy. Kiedy nasze sery roztopią się już całkiem, gotujemy jeszcze przez chwilkę

Kuchnia moimi oczami
Nóżki kurczaka w Coca Coli 389

kurczaka i wkładamy do piekarnika na 40 minut rozgrzanego do 210 stopni Celsjusza; w między czasie obracamy 1-2 razy. 3. Sos przelewamy do rondelka (kurczaka wkładamy jeszcze na chwilę do piekarnika) i gotujemy na wysokim ogniu, aż uzyska konsystencję syropu. Nóżki obtaczamy kolejno w syropie i układamy na półmisku. Posypujemy sezamem i szczypiorkiem. Smacznego

My Culinary Art
Zielone curry z kurczakiem 204

około minuty. Następnie dodajemy zielone curry, smażymy kolejne 2-3 minuty. 2. Wlewamy bulion, mleczko kokosowe, dodajemy paprykę, kolendrę i doprowadzamy do wrzenia. 3. Wrzucamy kurczaka, dodajemy pastę z trawy cytrynowej, cukier i gotujemy, co jakiś czas mieszając, aż mięso będzie miękkie. 4. Pod koniec gotowania dodajemy sos rybny i sok z limonki. Mieszamy, gotujemy jeszcze przez około 1 minutę

My Culinary Art
Rok bloga-popularne przepisy na pieczyste. 175

wspólnego ze ścierwem. Jednak przy okazji publikacji tego postu wzbogaciłam nieco swoją wiedzę. Zapraszam do obejrzenia popularnych postów na smaczne pieczone, duszone i gotowane mięska . Szynka rolowana Klops domowy z kawałkami kurczaka Szynka wieprzowa pieczona KURCZAK FASZEROWANY ŚLIWKĄ I ŻURAWINĄ SZYNKA DROBIOWA PASZTET DOMOWY SZYNKA Z SZYNKOWARU ROLADA SCHABOWA MIELONKA DOMOWA SMACZNEGO Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli

W kuchennym oknie Ewy
Filet z kurczaka z suszonymi pomidorami i pestkami dyni 159

Prosty i szybki obiad.Wystarczy jeden filet z kurczaka, kilka suszonych pomidorów, 2 ząbki czosnku, garść pestek z dyni, przyprawa kebab-gyros, delikat do mięs i olej.   Fileta kroimy na wąskie paseczki, posypujemy przyprawami i skrapiamy olejem.Pomidory kroimy w kosteczkę a czosnek w plasterki.   Na niewielkiej ilości oleju paseczki fileta podsmażamy na patelni razem z plasterkami(...)czosnku. Kiedy filet jest rumiany dodajemy pokrojone suszone pomidory.   Dodajemy pestki z dyni i na niewielkim ogniu smażymy ok. 5 minut.Kurczak jest gotowy.Przygotowanie zajmuje tyle czasu, ile gotuje się ryż lub pieką frytki.W tym samym czasie przygotowujemy sałatkę wielowarzywną w wersji z olejem oraz sos tzatziki.A sos tzatziki to:- 2 łyżki jogurtu naturalnego-1 łyżka majonezu-przyprawa

Maminek kulinarny
Kotlety à la pizza 2093

Piotrek ostatnio częściej gotuje poza domem niż w naszej kuchni, ale jak już się zabiera za domowe gotowanie to ostatnio przygotowuje same mięsne smakołyki typu kurczak faszerowany, czy też kotlety à la pizza. Kotletów do tego dania nie panierujemy w bułce tartej, jak w tradycyjnych kotletach schabowych, tylko w mące, jajku i ponownie w mące, potem je smażymy na głębokim

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Zdrowo i kolorowo. Przepis na pyszny obiad 210

oraz dynię (bez pestek), pokrojoną w kostkę. Całość podsmażać około 7 minut. Dodać do cebuli. Pokrojone w ćwiartki pieczarki smażyć i podsmażone dodać do garnka. Kurczaka podsmażyć i podsmażonego połączyć z warzywami. Brokuły gotować max 4 min (nie stracą swoich wartości), ostudzić i wrzucić do pozostałych warzyw.  Paprykę pokroić w kostkę i dorzucić do całości. Naszą potrawę wymieszać, doprawić solą

cooklife
Kurczak po norwesku w sosie śmietanowym. 847

koniakiem i zapalić. Kiedy płomień zgaśnie ,podlać mlekiem. Dusić pod przykryciem, aż kurczak będzie miękki. Od czasu do czasu polewać płynem spod kurczaka. Kurczaka wyjąć i trzymać w cieple. Do sosu dodać wino i śmietanę. Gotować odkryte kilka minut, aby sos zgęstniał. Pieczarki obrać, pokroić na ćwiartki i usmażyć. Pomidory pokroić na ósemki ,posypać solą i pieprzem i obsmażyć. Kurczaka

Kulinarny karnet Christophera
Makaron z kurkami 147

łyżki posiekanej natki pietruszki, 2 łyżeczki przyprawy do drobiu, suszone pomidory z czosnkiem i bazylią, sól, pieprz. Przygotowanie:      Makaron gotujemy w osolonej wodzie. Po ugotowaniu przepłukujemy go zimną wodą. Następnie pierś kurczaka kroimy w kostkę, przyprawiamy przyprawą do drobiu i podsmażamy. Dodajmy pokrojoną paprykę w paseczki i kurki. Kolejno dodajemy posiekaną natkę pietruszki. Przyprawiamy solą i pieprzem

Aga w kuchni
Roladki ze szpinakiem na parze 131

podsmażamy na maśle (tak długo, aż wyparuje powstała woda podczas podsmażania szpinaku) i przyprawiamy pieprzem i solą. Łyżeczką nakładamy i rozprowadzamy szpinak na rozbite piersi kurczaka i zwijamy. Układamy roladki w parowarze i gotujemy ok. 20 minut. Podajemy z ryżem. Polecam wszystkim

Aga w kuchni
Zielone curry z kurczakiem 226

około minuty. Następnie dodajemy zielone curry, smażymy kolejne 2-3 minuty. 2. Wlewamy bulion, mleczko kokosowe, dodajemy paprykę, kolendrę i doprowadzamy do wrzenia. 3. Wrzucamy kurczaka, dodajemy pastę z trawy cytrynowej, cukier i gotujemy, co jakiś czas mieszając, aż mięso będzie miękkie. 4. Pod koniec gotowania dodajemy sos rybny i sok z limonki. Mieszamy, gotujemy jeszcze przez około 1 minutę

Tajskie smaki
Zielone curry z kurczakiem 172

około minuty. Następnie dodajemy zielone curry, smażymy kolejne 2-3 minuty. 2. Wlewamy bulion, mleczko kokosowe, dodajemy paprykę, kolendrę i doprowadzamy do wrzenia. 3. Wrzucamy kurczaka, dodajemy pastę z trawy cytrynowej, cukier i gotujemy, co jakiś czas mieszając, aż mięso będzie miękkie. 4. Pod koniec gotowania dodajemy sos rybny i sok z limonki. Mieszamy, gotujemy jeszcze przez około 1 minutę

Tajskie smaki
Anyżowe pierożki 132

trafić :).Pomyślałam sobie , że ponieważ w kuchni greckiej aromat anyżowy nie jest niczym kontrowersyjnym , wręcz przeciwnie należy do kanonu smaków to coś w tym jest. Gotowałam Anyżową pomidorową na rozgrzewkę na korpusie z kurczaka i chciałam ją podać z malutkimi pierożkami. Czemu więc  farszu do tych pierożków też nie doprawić ouzo ? Oczywiście pierożki wcale nie muszą być do zupy - można

Buniabaje w kuchni
Po prostu... rosół 191

listków laurowych 2 suszone grzybki lub 1 duży Kurczaka dzielimy na części, myjemy. Do garnka (mój 5 litrowy) wlewamy zimną(!) wodę, przekładamy do niej kurczaka podzielonego na części i moczymy około godzinę - dzięki temu, podczas gotowania, będzie mniej szumowin (czasem jest ich tak mało, że nie ma potrzeby usuwania ich) W tym czasie obieramy warzywa, a cebulę opalamy na gazie(...)kroję cebulę na pół wraz z łupinką, kładę na palniku, włączam mały płomień i opalam ją około 5 minut pilnując, żeby się nie spaliła Po godzinie moczenia kurczaka, wylewamy wodę, wlewamy znowu zimną, zagotowujemy na średnim ogniu i jeśli jest taka potrzeba - usuwamy szumowiny.  Po usunięciu szumowin wkładamy: marchewki, seler, opaloną cebulę, pietruszkę, natkę pietruszki wraz

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com
Pasztet wieprzowo-drobiowy z żurawiną 267

wieprzowej 30 dag brzuszka 1/2 kg mięsa z kurczaka (pierś z kurczaka, udko) 2 marchewki 2 pietruszki 1/2 selera 2 cebule 3 jajka 2-3 liście laurowe 3-4 ziela angielskiego kilka ziaren pieprzu sól 1 gałka muszkatołowa 2 garście suszonej żurawiny ok. 150 ml wywaru z gotowanej wieprzowiny z warzywami Potrzebne będą 2 foremki prostokątne, wysmarowane margaryną i obsypane(...)warzywa wyjmujemy z wywaru. Do dużego naczynia wkładamy ostygnięte ugotowane mięsa wieprzowe, warzywa, wątróbkę z cebulą i rozmrożone mięso z kurczaka. Dodajemy startą gałkę muszkatołową, jajka, żurawinę. Wszystko dokładnie miksujemy blenderem. W między czasie dolewamy z gotowanej wieprzowiny z warzywami. Do smaku przyprawiamy solą i pieprzem. Pieczemy ok. 1 godziny 1 temp. 180 st.C

tojestpyszne.blogspot.com
Leczo z papryki i cukinii do słoika 572

cena papryki jest dosyć wysoka, właśnie teraz, jesienią, robię sobie zapas leczo na zimę. Wystarczy szybko podsmażyć kiełbaskę, pierś z kurczaka czy parówki ( bo są i tacy co jadają leczo z parówką), ugotować ryż, kaszę, makaron a nawet nie gotować i zjeść po prostu leczo z chlebem. W lato, leczo ma u mnie nieco inną konsystencję, jest bardziej gęste. Takie(...)osoby, które nie przejmują się, robią różne słoikowe konserwy i żyją Ja mimo wszystko zostaję przy swojej opcji. Dlatego w jednym garnku gotuję kaszę/makaron i w tym samym czasie w drugim podduszam albo pierś z kurczaka, albo smażę kiełbaskę i dorzucam warzywka ze słoika. Nie podaję czasu duszenia papryk, bo wiem, że różne osoby wolą różne konsystencje i stopnie

Mieszam w Garnku
Naleśniki z warzywami 394

sera żółtego w kawałku Sposób przygotowania: Składniki na ciasto miksujemy ze sobą. Odstawiamy na ok 15 minut, po czym smażymy cienkie naleśniki. Fasolkę gotujemy w lekko osolonej wodzie ok 15 minut. Pierś z kurczaka kroimy w kostkę, podsmażamy na oleju z odrobiną pieprzu i soli. Do mięsa dodajemy pokrojone w plastry pieczarki i dusimy na małym ogniu. W trakcie duszenia

Kuchnia w czekoladzie
Pieczone roladki z piersi kurczaka 203

plasterków szynki szwarcwaldzkiej marchew korzeń pietruszki 1/2 czerwonej papryki 1/2 średniej cukinii masło sól, czarny pieprz, tymianek Sposób przygotowania Marchew oraz korzeń pietruszki gotujemy na pól miękko w osolonej wodzie. Kroimy w słupki. Pierś z kurczaka myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem i rozkrajemy na dwie części. Doprawiamy z obu stron sola i świeżo mielonym pieprzem oraz z jednej strony tymiankiem. Paprykę

Pyry na Gaz
Stir fry z kurczakiem i pomarańczami 187

wszyscy są przekonani do łączenia w daniach mięsa z owocami, mogę jednak zapewnić, że taki mariaż jest naprwdę udany i godny polecania!    350g piersi z kurczaka (lub indyka) 1 średnia cebula 1 – 2 ząbki czosnku 4 łyżki jasnego sosu sojowego 1 łyżka koncentratu pomidorowego 1 zielona papryka 1 czerwona papryka 1 żółta papryka sok z 1 pomarańczy(...)usmażone. W międzyczasie w niewielkiej miseczce dokładnie wymieszać sos sojowy z koncentratem pomidorowym, sokiem z pomarańczy oraz mąką kukurydzianą. Tak przygotowany sos dodać do mięsa i chwilę gotować, aż sos nieco zgęstnieje. Dodać pokrojoną na kawałki wielkości kęsa pomaranczę i kiełki fasoli. Zamieszać, smażyć jeszcze dwie minuty i od razu podawać z nudlami.  Smacznego

Codzienne Gotowanie
Szybka surówka z kapusty pekińskiej. 152

nieśmiało zagląda do kuchni z błaganiem w oczach, bo przecież on już z głodu umiera!!! W takich, bądź co bądź rzadkich przypadkach przygotowuję pysznego kurczaka w sosie śmietanowym , do tego makaron (bo się szybko gotuje) i właśnie taką suróweczkę. Jest pyszna, łatwa w przygotowaniu i stanowi ciekawą alternatywę dla gotowców ze słoika (pomimo, że sama je przygotowuje

Rozpustne gotowanie
Kurczak w estragonie 232

zmniejszamy ogień i dusimy przez 10 minut. Sprawdzamy, czy mięso jest dogotowane, odkrawamy kawałek z najgrubszej jego części. Jeśli wyciekający sok nie będzie przezroczysty, gotujemy jeszcze kilka minut, po czym znowu sprawdzamy mięso. Wyjmujemy kurczaka z patelni, a pozostały na patelni płyn doprowadzamy do wrzenia, wlewamy śmietanę i starannie mieszamy, doprawiamy pieprzem do smaku. Polewamy sosem kurczaka

Smakowity Blog Kulinarny

Proponowane wyszukiwania