golonka pieczona - 341 przepisów (strona:14/23)

Restauracja Pod Wawelem Kompania Kuflowa 176

naszych mężów. Niewątpliwie zostało ono bardzo ciekawie podane i doskonale przygotowane. Porcja bardzo solidna. Danie nosi nazwę: Wszystkie nasze najlepsze mięsa pieczone i smażone dla całej kompanii - minimum 2 osoby (1000 g!). Wszystkie były niesamowite, ale to golonka okazała się prawdziwym hitem. Restaurację serdecznie polecamy. Minusów brak. Na pewno każdy znajdzie coś dla siebie. Nie zrażajcie się kolejką przy

Karola gotuje
Golōnka ze piwym 2 (Golonka piwna 2) 150

wrojście 12 te golōnki do gorka, wciepcie tam prziprawy (czosnek moge być nawet we całojści) i zalyjcie wszyjsko piwym i wodōm. Na drugi dziyń dejcie 13 tyn gornek na piec i niech sie to na małym ôgniu 14 warzi- nawet i 3 godziny. Potyn wyciōngcie 15 golōnki, przełōżcie na blacha i wrojście do bratruły 16 na funkcja grill na nojwyższy(...)laurowych 10 ziarenek 11 wcześniej 12 włóżcie 13 dajcie 14 Ô = ło 15 wyjmijcie 16 piekarnika 17 jej 18 macie 19 przypiekły 20 przepis Artykuł Golōnka ze piwym 2 (Golonka piwna 2) pochodzi z serwisu Chop w kuchni

Chop w kuchni
Przepisy na Wielkanoc 161

Żurek z otrębami Jajka otulone wędzonym łososiem z musem awokado Schab w brzoskwiniach Pieczona szynka świąteczna Staroświecki pasztet z trzech mięs Pasztet z suszonymi śliwkami Kaczka faszerowana Kiełbasa parzona z golonki Teryna drobiowa Mazurek bakaliowy Mazurek makowy Mazurek kajmakowo-morelowy Makowiec Wykwintna babka pomarańczowa Babka migdałowa Drożdżowa baba szafranowa

Wiem co jem
Łosoś ze szparagami 220

Łosoś ze szparagami to potrawa, który ma wyjątkowy smak i charakter. Kluczem przygotowania tej potrawy jest odpowiednia marynata, która podkreśli smak łososia. Danie to będzie niezwykle

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
21 lat, Sokołów i gotowanie 148

selera naciowego, gruszki, orzechów i sera pleśniowego ze schabem sałatka z miksu sałat, z pomidorami i ogórkiem z golonką i dressingiem z musztarda francuską pierogi na szpinaku pure z ziemniaków , mus z jabłek i chrzanu i kawał pieczonego boczku Jak widzicie najadłam się mięsa w rożnych postaciach zaspokajając swój apetyt chyba na pól roku. Pysznie było tylko zabrakło

Dzieje kuchennej Wiewióry
Pasztet z golonki indyka ze śliwką 196

laurowe, ziele angielskie i chwilę smażyć po czym dołożyć oczyszczone kawałki wątróbki. Kiedy wątróbka się usmaży, odstawić do wystudzenia. Bułkę namoczyć w zimnym mleku, a kiedy napęcznieje odcisnąć. Ugotowane golonki rozdrobnić pozbywając się kości i wszystkich drobnych kostek. Zmielić w maszynce do mielenia na najdrobniejszym sitku. Zmielić także podgardle, odciśniętą bułkę i wątróbkę z cebulą, wyjmując wcześniej ziele angielskie(...)nimi połówki suszonych śliwek. Przykryć wierzch folią aluminiową i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180*C. Piec przez 45 min. Pasztet wystudzić do temperatury pokojowej, po czym wstawić do lodówki. Smacznego :) Kategoria: A-Z WYTRAWNIE , Mięsa , Pieczywo , Przystawki i przekąski Tagged: bakalie , golonka , podroby

https:KKuchniaMniam
Indyk w sosie z zielonym groszkiem 161

Indyk w sosie z zielonym groszkiem to danie, które idealne łączy się z kaszą jęczmienną i gryczaną. Indyk jest bardzo delikatnym mięsem i trzeba uważać, aby

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Golonka w glazurze z piwa i miodu pitnego 136

zalałem wrzątkiem i gotowałem pół godziny. Po tym czasie wrzuciłem oczyszczoną włoszczyznę i przyprawy. Gotowałem kolejne pół godziny. Golonki wyjąłem z wywaru, ostudziłem, naciąłem skórkę , posmarowałem połową glazury. Następnie ułożyłem w formie, wstawiłem do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni C. Piekłem ok. półtorej godziny, odwracając i polewając kolejnymi porcjami glazury co jakiś czas

R'n'G Kitchen
Golonka w piwie 131

wolnym ogniu 1,5 do 2 godzin (zależy jak duża jest golonka). Do żaroodpornego naczynia włożyć podgotowaną golonkę, posypać solą, majerankiem, pieprzem i przeciśniętym przez praskę czosnkiem, posmarować miodem. Do naczynia wlać piwo, dodać jałowiec i pokrojoną w pióra cebulę. Piec 20 - 30 minut w temperaturze 180 stopni C, jeśli chcemy by była bardzo zapieczona to dłużej. W czasie pieczenia

Kuchcik gotuje
Golonka z indyka w sosie pomidorowym 198

Składniki: 2 golonki z indyka 5 ząbków czosnku 2 duże cebule 1/2 łyżeczki papryki ostrej 2 łyżki masła  2 łyżki oleju 2 łyżki mąki pszennej

kgwjanczewo
Kotleciki z białej kiełbasy, duszone z cebulką, jabłkiem i cydrem 100

piekarniku wedle gustu. Duszone pod pokrywką są jednak bardziej soczyste. Tutaj nie ma jelita, które podczas pieczenia osłania mięso przed wysuszeniem tak jak w przypadku białej kiełbasy. Polecam serdecznie :) Składniki: 500 g łopatki wieprzowej 400 g boczku wieprzowego 100 g golonki wieprzowej 50 ml wody Przyprawy na 1 kg mięsa: 15-18 g soli kamiennej  3 g pieprzu czarnego

Kocham..lubię..gotuję..
Zupa kalafiorowa na golonce z indyka 227

Składniki: 2 golonki z indyka 1 pęczek włoszczyzny 4 ziemniaki 1 kalafior 1 śmietana 30% 1 łyżkę octu winnego 2 listki laurowe 3 ziarnka ziela angielskiego

kgwjanczewo
Pieczone goloneczki rodem z Wielkopolski 141

goździkiem Liść laurowy Ziele angielskie Kilka ziarenek pieprzu Sól 1 butelka piwa 1 łyżka smalcu Wykonanie: Golonki gotujemy w porządnie osolonej wodzie z warzywami, cebulą z wbitym goździkiem, liściem laurowym, zielem i pieprzem. Gotujemy około od 1 godziny do 1 ½ . Blaszkę do pieczenia smarujemy łyżką smalcu. Wykładamy goloneczki i warzywa. Podlewamy piwem. Wstawiamy do gorącego piekarnika ( 180 ) i pieczemy

Smaki Ewy
Golonka 169

Sposób przygotowania; W rondlu rozpuszczamy masełko, dodajemy skrojoną cebulkę i czosnek na drobno, szklimy, Wkładamy golonkę, zalewamy wodą i dusimy przez 20 minut Przyprawiamy Vegetą, solą, pieprzem, zielem angielskim, liściem laurowym, Gotujemy kolejne 40 minut na najmniejszym ogniu. Rozgrzewamy piekarnik na 180stopni i pieczemy 45 minut Po 20 minutach zalewamy piwem. Gdy wyjmiemy dodajemy do sosu mąki i trzepiemy

pichciszto
Indyk z miodem i cytryną 188

cytryny, olej, pieprz, majeranek, liście laurowe, ziele angielskie oraz 1 łyżeczkę soli: dobrze wymieszać. Golonki można ponabijać widelcem i dokładnie natrzeć marynatą. Wstawić na noc do lodówki. Po zamarynowaniu obsmażyć z każdej strony na rozgrzanym oleju, po czym przełożyć do żaroodpornego naczynia. Piec w tem 180C przez 70-90 minut, można obracać mięso podczas pieczenia. Kilka minut przez wyjęciem

Apetyczna babeczka

Proponowane wyszukiwania