gofry przepis - 1684 przepisów (strona:87/113)

Schab grillowany z pietruszką 124

Uwielbiam dania z grilla. Lubię kanapki /sandwiche, za goframi nie przepadam, ale moi domownicy i owszem. Kiedy  ostatnio w ramach współpracy ze sklepem internetowym redcoon.pl zostałam poproszona o wybranie kolejnego sprzętu do testów, bez zastanowienia wybrałam Unold Multi 3 w 1 . Schab grillowany z pietruszką przygotowałam za pomocą tego właśnie urządzenia w iście ekspresowym tempie. Schab w ten sposób przygotowany

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Konfitura z aronii 237

konfitura zgęstnieje. Konfiturę z aronii przekładamy do słoiczków o poj. 150 ml i pasteryzujemy 10 minut. Konfitura jest idealna do kanapek, białego twarogu, jako farsz do naleśników, dodatek do gofrów, czy jako dodatek do ciast. The post Konfitura z aronii appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
1486.Frużelina malinowa 163

Frużelina malinowa...pyszny dodatek do gofrów i nie tylko...pomysł podpatrzyłam u Dorotki.. 500 g owoców leśnych (mogą być dowolne owoce)  3 łyżeczki żelatyny rozpuszczonej w minimalnej ilości gorącej wody 3/4 szklanki cukru (zależy od owoców) 2 łyżki soku z cytryny 2 płaskie łyżeczki skrobi ziemniaczanej rozrobionej w dwóch łyżkach wody Owoce (mogą być zamrożone) wymieszać z cukrem

Moje domowe kucharzenie
1497.Naleśniki zapiekane..polane syropem klonowym 145

można kupić w Anielskich Przysmakach..po prostu rewelacja... "KLON-zbierany i produkowany w Kanadzie. Ma przezroczysty i delikatny żółty kolor. Można dodawać  jako polewę do sera białego, naleśników, gofrów.  A także można dodawać do lodów który podkreśla walory smakowe." I to jest prawda podkreśla smak potrawy..a w tym przypadku zapiekanych naleśników.. Zajrzyjcie koniecznie do Anielskich

Moje domowe kucharzenie
Mus jabłkowy na zimę 202

zajebisty smak. Ten domowy mus jest gęsty, mięsisty, pyszny i zdrowy, jest świetnym dodatek nie tylko do szarlotki, ale również do wszelakich deserów, jako nadzienie do naleśników czy gofrów. Mus jabłkowy jest niezastąpiony w okresie jesienno-zimowym. Mus jabłkowy na zimę  Składniki: 3 kg papierówek 1 szklanka wody 1 szklanka cukru 1 laska  cynamonu 1 opakowanie cukru z prawdziwą wanilią

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Frużelina malinowa 173

Takiej frużeliny nie powinno u nikogo zabraknąć a szczególnie u osób które lubią słodkości. To pyszny dodatek do deserów, ciast, lodów i gofrów. Sama produkcja trwa chwilę a zapach, aromat i smak frużeliny wyjątkowy i nie zapomniany. Składniki: 1 kg malin 0,5 kg cukru 2 łyżki soku z limonki 4 łyżeczki mąki ziemniaczanej 1/4 szkl zimnej wody 4 łyżeczki

Ala piecze i gotuje
Domowe przetwory. Frużelina wiśniowa z wanilią czyli owoce w żelu 127

Frużelina to taki rzadszy dżem o zawiesistej konsystencji. To kawałki owoców w słodkim żelu. Jest doskonałym dodatkiem do naleśników, gofrów, deserów.... Można polać nią lody albo placuszki. Warto mieć chociaż kilka jej słoiczków w swojej spiżarni.Frużelinę można robić z różnych owoców. Najlepiej nadają się jagodowe czyli truskawki, borówki, maliny, ale mogą być także morele czy brzoskwinie. Zobacz przepis

Smaczna Pyza
Frużelina wiśniowa 148

nadają się na wszelakie przetwory: kompoty, dżemy i frużeliny. Polecam Wam przepis na pyszną frużelinę wiśniową, czyli wiśnie w żelu. Frużelina owocowa to wg mnie najlepszy dodatek do deserów, gofrów, serników, innych ciast, czy jako dodatek do kremów. Polecam przepisy na frużelinę z innych owoców: Frużelina truskawkowa Frużelina jagodowa Frużelina truskawkowo-arbuzowa Domowa frużelina na 3 słoiczki: 400 g drylowanych

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Dżem jagodowy 154

Prosty w wykonaniu, pyszny, słodki i gęsty dżem z jagód – idealny na kanapki, czy też jako dodatek do gofrów i naleśników. 4 Składniki Jagody 400g Cukier 200g Wykonanie: Jagody umyć na sicie, odsączyć z wody, wrzucić do garnuszka. Zasypać je cukrem, odstawić na kilka godzin (najlepiej na noc), by puściły nieco soki. Ustawić garnuszek […] The post Dżem jagodowy

Kulinarne Przeboje
Frużelina z borówki amerykańskiej 276

swoim ogródki krzaczki borówki amerykańskiej. W tym roku wyjątkowo obrodziły, więc jakoś trzeba je zagospodarować. Zrobiłam frużelinę która jest świetnym dodatkiem do deserów, przekładania tortów, gofrów oraz jako dodatek do racuchów. Nie dodawałam dużej ilości cukru więc nie jest za słodka. Żeby mieć pewność, że się nie zepsuje poddałam pasteryzacji. Składniki: 1 kg borówki amerykańskiej 250 g cukru 2 łyżki

Ala piecze i gotuje
Frużelina truskawkowa z wanilią i cytryną 165

cytryny. Nie mogłam się też powstrzymać przed dodaniem mojej ukochanej wanilii. Już mi się oczy śmieją na myśl o cudownie aromatycznej i pachnącej wanilią frużelinie, którą będę zwieńczać gofry, racuchy czy lody :)  Składniki na 8 słoiczków o pojemności 200-250 ml: 2kg truskawek 350g cukru 300ml wody + 100ml do rozpuszczenia mąki - w mniejszej ilości będzie ciężko rozpuścić mąkę

Grunt to przepis!
Szybki dżem truskawkowy 84

dnem na 5-10 minut. Z podanej ilości owoców i cukru wyszły mi 4 półlitrowe słoiki dżemu. Już nie mogę się doczekać jakie pyszne będą z nim naleśniki czy gofry! Uwielbiam

Mango Papaja
Frużelina truskawkowa 387

słoiczki spasteryzować w garnku lub wstawić do piekarnika i pasteryzować 30 minut w piekarniku w temp. 100 stopni. Studzimy w piekarniku. Smacznego, ta frużelina truskawkowa to świetny dodatek do gofrów, kanapek, deserów, słodkich obiadów typu naleśniki. The post Frużelina truskawkowa appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Dżem truskawkowy 110

Truskawki już się kończą,  te ostanie są najbardziej aromatyczne więc pora zrobić dżem. Truskawkowy dżemik cieszy się u nas największym powodzeniem, zimową porą niezastąpiony do naleśników i gofrów. Przepis prosty i  wszystkim znany ale może jest ktoś komu się przyda:)składniki:2 kg oczyszczonych truskawekok 1 kg cukru2 opakowania środka żelującegoTruskawki wsypać do garnka, podgrzać aby puściły

Monia miesza i gotuje
Pomarańcze! 178

skórki, ponieważ według mnie ma o wiele ciekawszy, głębszy smak. Na prawdę pycha :) Smacznego! PS. Orange curd można wykorzystać do przełożenia ciasta, udekorowania babeczek lub jako smarowidło do naleśników, gofrów czy po prostu tostów. Gdybyście jednak nie zjedli go od razu, to już niedługo na blogu pojawi się bajeczny deser właśnie z orange curd. Będzie pysznie, obiecuję

Ratunku obiad