Idealnie chrupiące podane z ulubionym dżemem, to doskonała propozycja na śniadanie na słodko. SKŁADNIKI 1 szkl. maślanki, 1 szkl. mąki tortowej Basia , 1 łyżka cukru
słodki bratekDziś przepis a właściwie to pomysł na nadzienie do naleśników ;) Z tych słodkich to nasz ulubiony farsz ;) Kaloryczny, ale przepyszny. Połączenie bananów i nutelli jest super
Domowa cukiernia EwyTego na blogu brakowało ;) Przepisu na najlepsze, tradycyjne, najprostsze naleśniki! Delikatne, chrupiące, idealne <3 Z dodatkiem płynnego masła finuu, dzięki czemu mają fajny, maślany posmak
Domowa cukiernia EwyT o są jedne z lepszych naleśników jakie jadłam! Poważnie! Nie jestem żadną miłośniczką naleśników. Lubię, jadam, ale jakoś nigdy się nie zachwycałam suchym naleśnikiem, zwykle
Blondynka GotujeDobrze jest rozpocząć dzień od pożywnego, smacznego śniadania, a gdy jest to na dodatek śniadanie na słodko... Mmm, lepszego poranka nie można sobie wyobrazić ;) Ten omlet
Domowa cukiernia EwyPrzepyszny tort naleśnikowy, bezglutenowy ;) Przełożony delikatnym twarożkiem i dżemem Łowicz 100% o smaku czarnego bzu. Udekorowany świeżymi owocami. Torcik nie jest wysoki, ale kawałek sprawi, ze
Domowa cukiernia EwyZa nami święta, sylwestrowe szaleństwa i Nowy Rok. Pora wracać do codzienności i zwyczajnych zajęć. Zaczął się styczeń, pierwszy z dwunastu miesięcy, w czasie których będziemy
W mojej kuchniKilka dni temu dotarła do mnie książka "Nowy Jork na talerzu" - Smitten Kitchen i od tamtej chwili nie potrafię odłożyć jej na półkę, bo przepisy są
Blondynka GotujeBananowe naleśniki to jedne z moich ulubionych. Jeśli nigdy nie próbowaliście, to koniecznie musicie wypróbować. Podałam je z bitą śmietaną i bananem pokrojonym w plasterki. Idealne
O kuchni z uczuciemNie wiem jak Wy, ale ja uwielbiam wędzoną makrelę. Przygotowuję z niej pasty do chleba z różnymi dodatkami. (przepisy znajdziesz w zakładce do pieczywa), krokiety lub
O kuchni z uczuciemWeekend spędziłam na szkoleniu. Wprawdzie nie wiązało się ono ze szkołą, ale było bardzo interesujące. Podczas dwóch dni przekazano nam ogrom wiedzy. Niezwykle intensywne wykłady trwały
W mojej kuchniPyszne, rozgrzewające, za sprawą imbiru, placuszki z gruszką, idealne na leniwe, jesienne śniadanie. Puszyste, ale lekkie, oprószone cukrem pudrem smakują wybornie Z dodatkiem oleju rzepakowego, na
Domowa cukiernia EwyKawowe paluszki gofrowe podane z malinami i płatkami kokosa
Poranek na słodkoNaleśniki podane w troszkę inny sposób, a smakują rewelacyjnie. Bardzo ładnie się kroją na porcje. Nie zdążyłam zrobić porcji na talerzu, bo zbyt szybko zostały zjedzone
O kuchni z uczuciemCzy u Was też się to sprawdza, że nieszczęścia chodzą parami? Ja mam wrażenie, że wędrują co najmniej czwórkami i mocno trzymają się pod ręce, by
W mojej kuchni