posiadać taką, która ma minimum 1200W, ale trudno taką dostać, a jeszcze lepiej gdy dodatkowo ciężka. Sama posiadam tylko wersję 700W z tych "nowoczesnych" i mimo to, te akurat gofry się w niej udały, ale!, tak jest ale..by były chrupiące polecam nakładać małe porcje ciasta, takie jak na zdjęciu powyżej
Karczma HonoriettyKonfitury, dżemy, galaretki, powidła, marmolady. Mogą pochwalić się mnogością zastosowań. Jak przypomnieć sobie chwile spędzone latem nad morzem? Wystarczy przygotować gofry z dżemem. Chęć na naleśnika? Smażymy i smarujemy przepysznym dżemem. Jabłecznik na szybko? Marmolada sprawi się doskonale. A w czym Wy wykorzystujecie wszystkie te przysmaki najczęściej? ;) (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject
Życie zamknięte w smakunakrętki i układamy słoiki do góry dnem, zostawiając je na 12 godzin. Następnie sprawdzamy szczelność zamknięcia i wstawiamy słoiki do spiżarki, lub spożywamy z dodatkiem placków, naleśników lub gofrów
Miód i pieprzżółtek. Białka ubić na sztywno. Żółtka połączyć z pozostałymi składnikami i zmiksować do uzyskania gładkiej konsystencji ciasta, na koniec dodać pianę z białek i delikatnie wymieszać całość drewnianą łyżką. gofry piec w rozgrzanej gofrownicy przez ok 3 min. Gotowe posmarować dżemem i udekorować śmietaną
Camilla w kuchnidobra, że przerobiłam na nią 8 kg wiśni, kilka słoiczków już zjedliśmy, kilka rozdaliśmy i chyba będę musiała jeszcze dorobić póki są wiśnie na rynku ;) Najlepsza jest polania lodów, gofrów i naleśników :) Składniki: 4 kg wiśnie, 1 kg cukru, 10 łyżeczek mąki ziemniaczanej, 2 galaretki wiśniowe. Przygotowanie: Wiśnie umyłam i wydrylowałam (choć sprawdzałam każdą wiśnie to i tak podczas
Aga w kuchniPolecam pyszne wisienki w żelu. Wisienki takie możemy podać do naleśników, gofrów czy też innych deserów. składniki: 1,5 kg wiśni 350 g cukru 2 łyżki mąki ziemniaczanej 0,5 szklanki wody Wiśnie dokładnie umyć osuszyć i wypestkować. Przełożyć do garnka i zasypać cukrem. Odstawić na ok 2 godziny aby puściły sok. Następnie owoce zagotować i gotować ok 5 minut
Monia miesza i gotujejeść na surowo, sprawdzają się również jako dodatek do ciast i deserów. Przyrządza się z nich zupy, sosy, kompoty, soki, dżemy, konfitury. Bardzo często dekorujemy nimi lody, babeczki, gofry, naleśniki, wykorzystujmy je również do nadziewania pierogów i bułeczek drożdżowych. Jagody można mrozić lub zawekować. Składniki: Ciasto: 250 g margaryny 1 jajko 40 dag mąki 1 łyżka proszku
Ciastka - domowe słodkościpana z drożdżówkami, żeby go zapytać, z czym te jagodzianki. Jest jeden mały problem – nienawidzimy leżeć na plaży, smażone ryby też nam nie leżą, bo starej frytury nie lubimy, gofry i lody z automatu oraz pamiątki oblepione muszelkami też nie wzbudzają naszych dzikich kwików radości. Skoro mieszkamy w Krakowie i w górach to czemu nie zajmiemy się zwiedzaniem tychże
ladykitchenmocno zakręcić i odwrócić do góry dnem. Dla pewności można słoiki wstawić do piekarnika nagrzanego do 100 stopni na 20 minut aby się zawekowały. Frużelina można wykorzystać do ciast, gofrów i deserów
Qchnia po prostuzamoczyłam, to bardzo miło było posluchac szumu fal, zrobic sobie długi spacer brzegiem morza, czy obejrzeć film w Kinie Letnim na Sopockim Molo. Nie obyło sie również bez pysznych gofrów, lodów świderków i wspanialego, świeżego dorsza :) W sobotę z samego rana dotarłam do Gdyni, gdzie odbywał się SeeBloggers. Już od wejścia zakręciło mi się w głowie od ogromu dostępnych
Zawsze głodna!Prosty w przygotowaniu i bardzo smaczny dodatek do ciast i deserów. Idealnie sprawdza się do gofrów :) Frużelina przygotowana bez dodatku żelatyny. SKŁADNIKI: 400g jagód 3/4 szklanki cukru 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej 1 łyżka wody Opłukane pod bieżącą wodą jagody wsypać do garnuszka razem z cukrem. Smażyć na małym ogniu, aż owoce puszczą sok. Starając się nie mieszać zbyt często
https:KKuchniaMniamŚwietnie smakuje z goframi, naleśnikami,a sernik z dodatkiem frużeliny wygląda rewelacyjnie. SKŁADNIKI 50 dag wiśni wydrylowanych 2 łyżki cukru sok z 1/2 cytryny łyżka mąki ziemniaczanej Wiśnie zagotować dodać cukier, sok z cytryny, odlać około 0,5 szklanki soku i wymieszać z mąką ziemniaczaną. Do gotujących wiśni wlać rozrobioną mąkie ziemniaczaną i dokładnie wymieszać. Całości zagotować, gorącą frużelinę przekładać
RAROSSAgofrownicę. Piec ok. 5-8 minut. Nie należy otwierać gofrownicy,żeby "popatrzeć czy już się rumienią" ponieważ, nie będą tak chrupkie. Bardzo ważne jest również, żeby po wyciągnięciu gofrów z gofrownicy położyć je na jakąś kratkę, żeby odparowały. Nie zrobią się dzięki temu 'gumowe
The Sweet Damselesencjonalny, a frużelinę przygotujesz błyskawicznie. Odmierzoną ilość zalewy z kompotu wymieszaj z mąką ziemniaczaną, umieść w garnuszku z wiśniami i mieszając doprowadź do wrzenia. Gorąca frużelina jest idealna do gofrów. Ksylitol polecany jest dbającym o zdrowie osobom, które chcą ograniczyć spożycie cukru w swojej diecie. Posiada niski indeks glikemiczny (G-9), dlatego też może być używany przez diabetyków. Pomaga
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!najwięcej walorów zdrowotnych nie dodałam cukru. Zastąpiłam go syropem z agawy i stewią, można dodać też miód. Przedstawiam więc wiśniową frużelinę, czyli wiśnie w żelu - idealne do ciast, gofrów, ciasteczek, deserów i herbaty. Żeby nie było monotonnie zrobiłam wiśnie w trzech odsłonach smakowych. Mój faworyt to czekowiśnia :) Frużelina wiśniowa z chilli: Składniki: 2 kg wydrylowanych wiśni 250 g syropu
pyszne zdrowości