gofry bez jajka - 379 przepisów (strona:8/26)

Gofry belgijskie z kremem kawowym 173

który w połączeniu z owocami nadał temu prostemu deserowi odświeżającego smaku i jeszcze większej lekkości. W sezonie do gofrów dodaję świeże owoce, zimą zaś świetnie sprawdzają się mrożone, szczególnie maliny i borówki. Kawę Inkę i inne potrzebne składniki można kupić bez wychodzenia z domu w supermarkecie internetowym bdsklep.pl . Lubię i często robię zakupy w sklepie internetowym, gdyż jest(...)duża wygoda i oszczędność czasu. Ciekawa jestem, czy również lubicie korzystać z takiego rozwiązania i robicie zakupy przez internet? Ilość porcji: 12 Czas przygotowania: 40 - 50 minut Składniki: 2 jajka (L) 180 ml wody gazowanej 210 ml ciepłego mleka  4 g suchych drożdży lub 8 g świeżych łyżeczka ekstraktu z wanilii łyżka cukru szczypta soli 270 g mąki pszennej

Kuchcik gotuje
Lemon delight 266

rozkosz podniebienia. Gęsta, lekka, cytronowa słodycz, idealna na naleśniki, gofry, tartę czy lody :D Idealny, bo własny, bez jaj, bez mleka, za to pyszny. Polecam. czas przygotowania: 10 minut ilość: 1 mały słoiczek Składniki: 2 łyżki roztopionego oleju kokosowego sok oraz skórka z jednej cytryny 1 zamiennik jajka - 1 jajo 1/2 łyżeczki mąki ziemniaczanej 4 łyżki cukru

Lajtkraft food intolerance
Żytnie gofry z owocami 150

Dziś post bez zbędnego rozpisywania się.. Składniki (na około 4 gofry serduszka): 1 szklanka mąki żytniej (użyłam typ 2000) 1 łyżeczka proszku do p. 1 łyżeczka stewi 0,5 szklanki wody mineralnej 3/4 szklanki mleka 1 jajko  troszkę cynamonu  owoce, ja zabrałam banana i nektarynkę Sposób przygotowania: Białko ubijamy na sztywną pianę pozostałe składniki miksujemy razem

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Gofry - najlepsze! 174

wychodzę z domu bez śniadania. Bez kawy mogę, ale bez śniadania nie. Czasami, gdy czasu trochę więcej, gdy sobota i można pospać - zdarza mi się przygotowywać gofry jako słodkie śniadanie. Składniki (na 4 sztuki): 40 g masła (1/5 kostki) 1 łyżka cukru pudru 1 jajko 3/4 szklanki ciepłego mleka 3/4 szklanki mąki tortowej pół łyżeczki proszku

Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!
Jaglane gofry jagodowe 150

śniadanie. Jeśli podobnie jak ja, przygotujecie je z mąki jaglanej bez dodatku cukru to zyskacie dodatkowo zdrowy posiłek. Inne przepisy z jagodami znajdziecie TUTAJ . Jaglane gofry z jagodami – Składniki /6 szt./: 75 g mąki jaglanej 65 g mąki ziemniaczanej 20 ml oleju 125 ml mleka 1 jajko 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżeczki ksylitolu szczypta soli ½ szklanki

Pasja Smaku
Czekoladowe gofry 137

Gofry Mleczne gofry ryżowe Razowe gofry orkiszowe bez cukru   Gofry żytnie pełnoziarniste       Czekoladowe gofry Czekoladowe gofry Czas przygotowania: 30 minut Składniki: 330 ml mleka 70 g masła 200 g mąki pszennej 30 g gorzkiego kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka  domowego cukru waniliowego 2 jajka szczypta soli Wykonanie: Masło rozpuszczamy i odstawiamy

Kulinarne przygody Gatity
Gofry – śniadanie na słodko dla diabetyka 202

zwykłej mąki, używam mąki migdałowej , czyli po prostu tartych migdałów. Już jakiś czas temu przygotowywałam gofry z migdałów , ten przepis cieszy się sporą popularnością. Wtedy użyłam migdałów, które sama zmieliłam w młynku do kawy. Tym razem skorzystałam z gotowego produktu, ze zmielonych blanszowanych migdałów bez skórki, które znalazłam w internetowym sklepie ze zdrową żywnością Bionaturatrade. Składniki na 4 porcje(...)miodem albo ostatecznie cukrem (jeśli ktoś używa), ale wtedy zwiększy się liczba węglowodanów w porcji. Do mieszanki w misce dodać jajko i mleko kokosowe, wymieszać dokładnie tworząc gęste ciasto. Zupełnie nie będzie ono przypominać lejącego ciasta na gofry. Ciasto podzielić na 4 części. Na rozgrzaną gofrownicę wykładać po porcji ciasta, zamknąć i piec do zrumienienia (około 3-4 minuty). Podawać

Dietolog
Czekoladowe gofry mojej Mamy 112

Dzisiaj chciałabym Wam polecić pyszne gofry na budyniu i jogurcie śmietankowym oraz mące kokosowej. Ten dość nietypowy przepis powinien przypaść do gustu smakoszom wszelkiego rodzaju gofrów

Przepisy Babci
Gofry z żółtym serem/serowe 147

najczęściej jeszcze ciepłe oraz bez żadnych dodatków, ale przyznam, że również świetnie komponują się ze świeżymi warzywami i/lub ulubionym sosem. Polecam! (około 8-9 dużych gofrów) 2 szklanki mąki pszennej (1 szklanka = 250 ml) 1,5 szklanki mleka/wody (u mnie zazwyczaj woda - gofry są bardziej chrupiące; można też mieszać) 1/2 szklanki oleju 2 jajka 2 łyżeczki soli(...)ulubionymi dodatkami, np. ze świeżymi warzywami i/lub ulubionym sosem.    Kilka uniwersalnych wskazówek:   - Składniki powinny być w temperaturze pokojowe. - Gofry należy piec w uprzednio rozgrzanej gofrownicy. - Podczas pieczenia gofrów nie wolno otwierać sprzętu. Oczywiście na początku bez tego się nie obejdzie, aby wyczuć swoją gofrownicę, więc warto przygotować próbną, gofrową partię.  Te idealne powinny być lekko

Di gotuje
GOFRY Z LIEGE, BELGIJSKIE 198

gofrów. Wzorowałam się na tym przepisie , lekko go tylko zmodyfikowałam, m.in. zmniejszyłam ilość cukru (i to znacznie), no i dopasowałam do używanej przeze mnie mąki. Ciasto musi być dość gęste. Składniki: - 380g mąki orkiszowej typ750          (lub 2 szklanki, bez 2 łyżek pszennej) - 230g masła (stopionego i wystudzonego), u mnie bez laktozy - 3 jajka(...)wyrośniętego ciasta wsypujemy cukier i całość mieszamy. Na rozgrzaną gofrownicę wykładamy po kulce ciasta (można uformować w dłoniach kulki wielkości większego orzecha włoskiego - małego jajka) i położyć na środku formy (można nakładać łyżką). Gotowe gofry mają mieć nieregularny kształt po upieczeniu, więc ciasta nie może być zbyt dużo. Pieczemy w zamkniętej formie do przyrumienienia (u mnie ok.7 minut), zależy

Smaczne Zdrowe
Gofry na wodzie 182

chrupkość, a do tego mogą je jeść osoby nie tolerujące mleka. Przepis z mlekiem był wcześniej jako  gofry lekkie i chrupiące . Składniki: (składniki o temperaturze pokojowej, na około 16 sztuk) 3 szklanki mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 4 jajka 1/2 szklanki cukru 1/2 szklanki oleju 1 i 3/4 szklanki wody gazowanej szczypta soli Przygotowanie: Oddzielić żółtka(...)pianę, połączyć z powstałą wcześniej masą i delikatnie wymieszać łyżką (nie miksować). Piec w nagrzanej gofrownicy o mocy 1200 W  7 minut bez jej otwierania lub zgodnie z wytycznymi posiadanej gofrownicy. Po upieczeniu gofry wystudzić na kratce i nie układać jeden na drugim, gdyż stracą chrupkość. Gofry podawać z czym kto lubi np. mogą to być: owoce, konfitura

Kuchcik gotuje
Gofry czyli wafels 114

śmietaną, owocami, czekoladą, dżemem, frużeliną, budyniem, karmelem… Możliwości bez liku Składniki do przygotowania około 10-12 gofrów (moja gofrownica wydaje gofry w rozmiarze 13×13 cm): 2 szklanki mąki 2 łyżki cukru 1 łyżeczka cukru waniliowego 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 1 szczypta soli ½ litra mleka 3 jajka 100 g masła Uwaga: szklanka o pojemności

Słodki sentyment
Gofry czyli wafels 115

śmietaną, owocami, czekoladą, dżemem, frużeliną, budyniem, karmelem… Możliwości bez liku Składniki do przygotowania około 10-12 gofrów (moja gofrownica wydaje gofry w rozmiarze 13×13 cm): 2 szklanki mąki 2 łyżki cukru 1 łyżeczka cukru waniliowego 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 1 szczypta soli ½ litra mleka 3 jajka 100 g masła Uwaga: szklanka o pojemności

Słodki sentyment
Lemon curd 158

można wykorzystać do wielu potraw, zaczynając od najprostszej - naleśniki, gofry, ciasta, ciasteczka, serniki, bezy czy po prostu dodać do jogurtu-to chyba moja najlepsza wersja :) i do tego pokruszona beza-niebo w gębie! 'lemon curd' Składniki: - 3-4 cytryny - 0,5-3/4 szklanki cukru pudru - 3 jajka - 5 łyżek masła Z cytryn wycisnąć sok (powinniśmy otrzymać 3/4 szklanki soku

CookYourself
Gofry z jabłkiem 114

jajka , miód i mleko wreszcie zaczęło się szaleństwo! Kontynuując to szaleństwo, chciałam zaproponować wam gofry z dodatkiem jabłka i serka ricotty . Oczywiście składniki te dodałam do ciasta. Połączenie jabłka, serka i cynamonu to bardzo udane trio zapewniam, że gofry smakują wybornie! Po upieczeniu są dość ciemne, chrupiące z zewnątrz i delikatnie wilgotne w środku. Gofry można zjeść bez dodatków(...)deserem ! Gofry po upieczeniu i wyjęciu z gofrownicy odłóżcie na kratkę, aby przestygły wtedy będą chrupiące. Układanie gorących jeden na drugim na talerzu spowoduje, że gofry staną się miękkie, a tego przecież nie chcemy. Wystudzone gofry można przechować w woreczku foliowym, a przed podaniem wystarczy odgrzać je w gofrownicy, aby smakowały tak jak zaraz po upieczeniu. Smacznego! Print Gofry

SprawdzonaKuchnia.pl