dobra wiadomość dla Was, ma się rozumieć, a no taka, iż przepisem na jakże wyborne, kapitalne, wirtuozerskie gofry podzielę się z Wami. A jak!!!;-) Aby osiągnąć podniebienny orgazm - tu bez perwersyjnych skojarzeń proszszęęęę;-P, będziecie potrzebować: 3 jajka - "0", a jakże by inaczej;-) 1/2 szklanki cukru trzcinowego 1 1/2 aromatu waniliowego (u mnie zawsze firmy Delecta - w smaku wydają(...)jajek. Dodajemy aromat, olej i mieszamy dalej. Następnie mąka, proszek i mleczko. Mieszamy do uzyskania masy bez grudek i VOILA!!!;-) Masa musi się zrelaksować przez minimum 10 min, więc odstawcie ją na bok i zostawcie w spokoju ;-) po czym możemy spokojnie przejść do upieczenia tych małych cudeniek! Już sam zapach, który unosi się po domu jest niebiański! Achhh! Gofry
Restauracyjka LiterackaGofry to jeden z lepszych deserów moim zdaniem. Smakują zarówno dzieciom jak i dorosłym łasuchom. Jeśli jesteście w posiadaniu gofrownicy z mocą powyżej 1000 W, możecie
zdrowo i aktywnieGofry to jeden z lepszych deserów moim zdaniem. Smakują zarówno dzieciom jak i dorosłym łasuchom. Jeśli jesteście w posiadaniu gofrownicy z mocą powyżej 1000 W, możecie
Zdrowie i pysznie na talerzuumiem tego ogarnąć;/ macie jakieś patenty? ale nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło, pozostałe ciasto na gofry przerobiłam na czekoladowy omlet z kokosowym sosem ;) Składniki: 2 jajka 1 łyżka budyniu czekoladowego bez dodatku cukru 0,5 łyżeczki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia 0,5 łyżeczki stewii 3 łyżki otrębów owsianych firmy Kupiec
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćSałatka z rukoli, buraczków i awokado to propozycja Madzi na pyszną kolację. Idealnie dobrane składniki, świetnie będą się komponowały z szybkim dressingiem. Lista składników i przepis
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Pyszna sałatka jajeczna Krokiety z kurczakiem, serem i pieczarkami Pikantna zupa tajska z makaronem Szybkie kakaowo-kawowe ciastko z mikrofalówki (bez jajek) Ciasto jogurtowe mojej mamy z owocami Miodowe udka z kaczki Skrzydełka w coca coli Przepyszne gofry pełnoziarniste Życzę wszystkiego najlepszego w Nowym Roku! Artykuł Najpopularniejsze przepisy w 2016 roku pochodzi z serwisu Karmelowy blog kulinarny
karmelowyZapraszam na pyszne gofry bez laktozy i bez glutenu. Gofry zrobione na mące ryżowej wyszły niezwykle chrupiące i pięknie przyrumienione. Polecam na śniadanie lub deser. Składniki: 200 ml śmietany kwaśnej 18% (bez laktozy) 100 ml mleka (bez laktozy) 2 jajka 2 łyżeczki proszku do pieczenia (bez glutenu) 2 łyżki oleju rzepakowego 1 łyżka cukru (ksylitolu(...)szkl mąki ryżowej Przygotowanie: Do miski wsypujemy mąkę ryżową, proszek do pieczenia, cukier i mieszamy. Następnie wlewamy śmietanę, mleko, jajka i olej. Miksujemy na gładką masę. Rozgrzewamy gofrownicę i pieczemy na niej złote gofry. Smacznego
słodkie i nie tylko historie kulinarneStarszej córce zachciało się gofrów...ale pech chciał , że zabrakło w domu mleka...ale co tam...postanowiłam trochę poszperać w necie i wyczytałam , że zamiast mleka
Moje domowe kucharzeniejednej porcji. Mam dla Was dobrą wiadomość - gofry można, a nawet trzeba odchudzić! Poniżej przepis na chrupiące gofry białkowe, które możecie jeść bez wyrzutów sumienia! W towarzystwie kremu czekoladowego z odżywką białkową i świeżymi truskawkami są nie do pobicia! Składniki: 2 jajka 1 łyżka otrębów 1 łyżeczka miodu Rozgrzać gofrownicę. Białka ubić na sztywną pianę, dodać żółtka i miód(...)masę. Piec ok 5 minut. Krem: 2 łyżki kremowego serka lub twarożku 1 łyżka jogurtu naturalnego 1 łyżeczka odżywki białkowej np. Iso Whey Zero Składniki wymieszać i położyć na gofrach. Podawać z truskawkami. Całość polałam syropem czekoladowym Walden Farms Smacznego
Chocolate Muffin Bloggofry. Wystarczy niecałe 10 minut, aby w domu cudownie pachniało. Gofry są pyszne, chrupiące i nie miękną- bez względu na czas pozostają chrupiące. Zaletą tego przepisu jest też fakt że są mało słodkie, więc możecie użyć najrozmaitszych dodatków od czekoladowego sosu po bekon z jajkiem ;) Polecam ! U nas dziś tradycyjnie -z cukrem pudrem Przepis
Piekarz-Kucharz-Garkotłukwarzywami. Lubię bawić się i kombinować coraz nowsze wersje goferków. gofry owsiane: 6 sztuk 1 szklanka mąki owsianej/ zmielone płatki owsiane/ 200 ml mleka owsianego / zblendowane płatki owsiane z wodą/ 4 łyżki płatków i 250 ml wody/ sól, pieprz, papryka ostra 2 jajka 1 łyżka masła bez laktozy 1/2 łyżeczka proszku do pieczenia farsz: 4 jajka
wesoła kuchniaŻeberka z paprykami i cydrem to klasyczne połączenie duszonych żeberek z polskim cydrem i kolorowymi paprykami. Cydr nada temu daniu głębi i spowoduje, ze sos będzie
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!chrupiace - jednym z nich byl pomysl aby mleko zastapic woda gazowana - szczerze, sprawdza sie swietnie przy nalesnikach - przy gofrach raczej nie ... Zaczynamy od wsypania maki do misy miksera, dodajemy mleko, olej, proszek do pieczenia oraz 3 zoltka jajek - ubijamy milserem - bez specjalnych czulosci :) Bialka ubijamy w osobnej misie na sztywna piane. *Olej ryzowy mozecie zastapic olejem slonecznikowym(...)ubitego przez mikser. Ostroznie mieszamy do uzyskania stalej konsystencji - bez grudek z bialek czy maki Nastepnie do nagrzanej gofrownicy wlewamy ciasto i zostawiamy na kilka minut. Nie ukrywam, ze ciezko mi okreslic na ile bo zawsze ze zniecierpliwieniem podnosze pokrywe gofrownicy i zagladam ... Na początku gofry wyglądają tak jak na tym zdjęciu Pozniej, widac ze staja
dlaSmaQokrągłą kuleczkę :). Jem je bez dodatków, w placuszkach, na gofrach, omletach i ciastach. Gdy tylko otwieram lodówkę, muszę sięgnąć po ich garstkę. Jeżeli jeszcze nie mieliście okazji jeść tegorocznych borówek, koniecznie to nadróbcie! Składniki na 4 porcje: – 200g mąki żytniej pełnoziarnistej – 200g borówek – 150ml maślanki – 150ml mleka – 2 jajka – 20ml oliwy(...)proszku do pieczenia – 1/4 łyżeczki sody oczyszczonej – szczypta soli Wszystkie składniki prócz borówek mieszamy ze sobą na gładką masę. Następnie dodajemy borówki i mieszamy. Na rozgrzanej patelni bez dodatku tłuszczu (lub z jego minimalnym użyciem, jeśli nasza patelnia nie pozwala na smażenie bez tłuszczu) smażymy placki zgodnie z zasadą 1 łyżka = 1 placek. Smażymy przez
Be Fit Be Strong