Składniki: cukier miętowy Royal Brand 4 łyżki, truskawki 20 dag, żelatyna 1 opakowanie na 1/2 litra, draże 1 szklanka/maltikeks, truskawki 20 dag, galaretka pomarańczowa 1 opakowanie, płatki kukurydziane 2 szklanki, jogurt bananowy 200 ml, gorąca woda 250 ml, galaretka cytrynowa 1 opakowanie z cukrem miętowym w rozdrabniaczu zmiksować dokładnie truskawki dno będzie wierzchem deseru - na dnie formy silkonowej z kominkiem(...)przygotować w tej wodzie co będzie dolana do truskawek, masę wymieszać i wlać do formy, schować do lodówki do stężenia na zastygniętej masie rozłożyć pokrojone truskawki i wlać zimną galaretkę pomarańczową rozmieszaną w 450 ml gorącej wody, schować do lodówki do zastygnięcia na wierzchu rozsypać płatki kukurydziane, wlać tężejącą galaretkę cytrynową rozmieszaną w 250 ml gorącej wody
W Mojej Kuchni LubięJeszcze lato się nie skończyło, jeszcze pora na letnie ciasta i torty z owocami. Kuszący czekoladowo-serowy tort z owocami i galaretką przyciąga spojrzenia i nęci kubki smakowe. Nie czekajcie do weekendu, początek tygodnia też jest dobry na pieczenia ;) Składniki: ( duża porcja, tortownica średnicy 32 cm ) Ciasto czekoladowe: 150 g czekolady deserowej 120 g masła 8 jajek 1 szklanka cukru(...)Masa serowa: 1 kg sera mielonego/twarogu sernikowego ( z wiadereczka ) 1 i 1/3 szklanki cukru pudru 25 g żelatyny 350 ml śmietanki 30% cukier waniliowy lub wanilinowy Dodatkowo: 2 galaretki truskawkowe lub inne sezonowe owoce Wykonanie: Czekoladę połamać, masło pokroić w kostkę. Masło i czekoladę umieścić w miseczce i rozpuścić w mikrofali lub ustawiając naczynie nad garnkiem z parującą
kolorowotorcikowoniezwykle orzeźwiające. Zapraszam! Jamajka Składniki: 5 jajek 1/3 szkl cukru pudru 100g mąki 2 łyżki kakao 2 suche budynie czekoladowe 1 łyżeczka proszku do pieczenia 4 banany 2 galaretki cytrynowe 500g śmietany kremówki 1/3 szkl cukru 150g mascarpone dżem brzoskwiniowy Przygotowanie: Biszkopt: Białka ubijam z cukrem pudrem. Żółtka, mąkę, proszek do pieczenia, budynie i kakao ubijam mikserem(...)minut w 180'C do suchego patyczka. Po tym czasie wystudzić i przeciąć na na dwa blaty. Banany kroimy na pół po długości, skrapiamy sokiem cytrynowym. Przygotowujemy galaretkę używając 500ml wody. Pierwszy blat smarujemy dżemem, na to banany i tężejąca galaretka. Wstawiam do schłodzenia na około 30 minut. Śmietankę ubić z cukrem, dodawać partiami mascarpone. Dokładnie wymieszać. Przełożyć
Tagebuch po polskutargowiska i sklepy są pełne soczystych, słodkich owoców sezonowych i przygotowujmy domowe wypieki z ich wykorzystaniem. Dziś mam dla Was przepis na przepyszne przekładane ciasto z winogronami i galaretką. Ciasto jest bardzo orzeźwiające. Każdemu będzie smakować. SKŁADNIKI: Biszkopt ciemny: 3 jajka, ½ szklanki cukru, 4 łyżki oleju, ¾ szklanki mąki, ½ łyżki octu, ½ łyżki proszku do pieczenia 2 łyżki kakao, Biszkopt makowy(...)opakowania budyniu śmietankowego, 1 łyżka cukru waniliowego, 250g masła, 3 łyżki cukru pudru, 1 kieliszek likieru waniliowego lub spirytusu, ½ tabliczki białej czekolady, Dodatkowo: 600g zielonego winogrona, 3 opakowania galaretki zielonej, czekoladowa posypka do dekoracji. PRZYGOTOWANIE: 1. Biszkopt: Białka razem ze szczyptą soli ubijam na sztywną pianę. Nie przestając miksować dodaję po troszeczku cukru oraz po jednym żółtku. Następnie stopniowo dodaję
Tradycyjna kuchnia Kasilitra śmietany kremówki 30% - 1/2 łyżeczki mielonej wanilii lub cukier waniliowy - 3 łyżki cukru pudru - 3 łyżeczki żelatyny - 4 łyżki gorącej wody do rozpuszczenia żelatyny Warstwa malinowa: - 3 galaretki malinowe - 70 dag świeżych malin - 1 litr wody Beza: - 4 białka - 15 dag cukru - 2 łyżki mąki ziemniaczanej - płatki migdałowe do posypania Po dodatki i bakalie warto zajrzeć(...)stronę www.Skworcu.com.pl . 1. Galaretkę rozpuszczamy w gorącej wodzie i odstawiamy do przestudzenia, gdy zaczyna się ścinać dodajemy ją do malin. 2. W czasie gdy galaretka się studzi robimy bezę. Białka ubijamy na sztywną pianę, dodajemy cukier i nadal miksujemy, na koniec łączymy z mąką ziemniaczaną i ubijamy do czasu aż piana będzie szklista. Przygotowujemy formę wyłożoną papierem do pieczenia
Apetyczna babeczkajest Waszego poświęcenia, zapewniam ;) Składniki na blaszkę 24x36cm: 1 i 1/2 paczki podłużnych biszkoptów 100g kakaowych herbatników 1 duża puszka brzoskwiń 2 opakowania pustych rurek waflowych (ok 600g) 3 galaretki brzoskwiniowe 500ml śmietanki 30% 2 serki mascarpone (500g) 4 łyżki cukru pudru 1 śmietan fix 1/2 tabliczki mlecznej czekolady Sposób przygotowania: 1. Formę wykładamy folią spożywczą i układamy warstwę podłużnych(...)biszkoptów po skosie, docinając odpowiednie długości w najmniejsze szczeliny. Smarujemy syropem z brzoskwiń, który jest w puszce. Posypujemy drobno zmielonymi (pokruszonymi) herbatnikami kakaowymi. 1 galaretkę brzoskwiniową rozpuszczamy w 1/2 szklanki wody. 2. Brzoskwinie miksujemy z 1/2 szklanki syropu z puszki i stawiamy na małym ogniu. Zagotowujemy ciągle mieszając, a do gorących dodajemy dwie galaretki brzoskwiniowe. Studzimy i wylewamy
Kuchnia w czekoladzieczuć wcale, natomiast struktura masy serowej nie da się z niczym porównać. Sernik jest niezwykle delikatny i kremowy. Przepis po małym liftingu moim, z nadprogramowymi śliwkami zatopionymi w galaretce (patent od innego sernika). To nie był najszczęśliwszy pomysł, nie miałam węgierek, owoce, które dałam nie rozpiekły się na tyle, by dość zmięknąć, skórka pozostała twardawa i nie dawała się kroić(...)delikatnej masie serowej, w efekcie trzeba było jeść je niejako osobno. Proponuję używać wyłącznie węgierek, albo zrezygnować z zapiekania owoców i np posypać sernik malinami tuż przed wylaniem galaretki. Bo ten niezwykły sernik naprawdę warto zrobić! składniki: ciasto: 300 g mąki pszennej 100 g cukru pudru 1 żółtko 200 g zimnej margaryny masa serowa: 1 kg twarogu (wiadereczko
6nieboKolejna totalnie prosta tarta z herbatników, budyniu, jagód i galaretki. Po najprostszej tarcie malinowej, przyszedł czas na pyszną wersję jagodową. Składniki: tortownica 30cm 3 łyżki miękkiego masła 150g kruchych ciastek lub herbatników 2 opakowania budyniu waniliowego 750ml mleka 200g jagód 2 galaretki niebieskie 750ml wody Galaretki rozpuszczamy w 750ml gorącej wody, ostawiamy do stężenia. Ciastka rozdrabniamy, mieszamy z masłem(...)wrzącego mleka wlewamy budyń (wyłączamy ogień) i intensywnie mieszamy. Gotowy budyń wlewamy na spód ciasteczkowy, wstawiamy do lodówki. Gdy budyń będzie letni, układamy na nim jagody i zalewamy tężejącą galaretką. Zostawiamy tartę w lodówce na 2 godziny – w upalne dni nawet na 4 godziny
Gotowanie i blogowaniedeserki w szklankach. Przygotowuje się je bardzo szybko a smakują wyśmienicie. Zaskoczeniem dla mnie były owoce w żelu o smaku smoczego owocu. 6 wysokich szklanek 700 g truskawek 1 galaretka truskawkowa 1 galaretka malinowa 800 ml wrzątku 330 ml śmietany 30% 2 łyżki cukru pudru 300 g masy kajmakowej o smaku kukułki 250 g owoców w żelu (smoczy owoc) Czekolada(...)dekoracji W każdej szklance na dnie układamy truskawki. Galaretki rozpuszczamy we wrzątku. Gdy ostygną zalewamy nimi owoce. Szklanki wstawiamy do lodówki do całkowitego stężenia galaretki. Na zastygniętych wykładamy po dużej łyżce masy kajmakowej oraz owoców z żelu. Śmietanę ubijamy na sztywno z dodatkiem cukru pudru. Za pomocą rękawa cukierniczego wypełniamy wierzch szklanek. Na śmietankę ścieramy kawałki czekolady. Deserki chłodzimy
VioletoweKucharzenieTorcik jest bardzo szybki w przygotowaniu. Wyglądem przypomina sernik na zimno, jednakże śmietanka sprawia, że jest niezwykle kremowy. Borówki nadają kwaskowatości, którą wyrównuje poziomkowa galaretka. Polecam do kawy! 15 okrągłych biszkopcików 330 ml śmietany 30% 1 fix do śmietany 1,5 łyżki cukru pudru 1,5 łyżki żelatyny 1/4 szklanki zimnej wody (do żelatyny) 400 g serka waniliowego(...)borówek 1 galaretka poziomkowa 450 ml wrzątku do galaretki Na dnie tortownicy o średnicy 24 cm rozkładamy okrągłe biszkopty. Żelatynę mieszamy w zimnej wodzie. Odstawiamy do napęcznienia. Następnie podgrzewamy szklankę w kąpieli wodnej do rozpuszczenia się żelatyny. Śmietankę miksujemy na sztywno z fixem do śmietany i cukrem pudrem. Następnie dodajemy serek waniliowy i płynną żelatynę. Miksujemy do połączenia składników. Masę
VioletoweKucharzenieprzyjemność testowania pysznych słod yczy od Cukrów Nyskich, powiem Wam że są przepyszne. Dzisiaj mam dla Was propozycję pysznego i szybkiego w przygotowaniu deseru. Wystarczy śmietana, ciasteczka, galaretka i dowolne owoce, ja użyłam borówek. Zapraszam:) Składniki: 250 g borówek 4oo ml śmietany kremówki 30% 1 cukier waniliowy 2 łyżki cukru 1 galaretka malinowa 1 szklanka przegotowanej wody(...)opakowania ciasteczek owsianych z żurawiną Cukry Nyskie Wykonanie: Galaretkę rozpuścić w przegotowanej wodzie i odstawić do przestygnięcia.Śmietanę ubić z cukrem i cukrem waniliowym,następnie ciągle ubijając wlewać galaretkę. Masę śmietanową przełożyć do rękawa cukierniczego. Przygotować wysokie szklanki, na spód wyłożyć połamane ciasteczka, następnie wyłożyć borówki, śmietanę, ciasteczka,śmietanę i borówki.Tak do wykończenia składników. Odstawić na godzinę do lodówki
Sama słodycz i szczypta chiliSkładniki: około 400 g czarnych herbatników Petit Beurre CUKRY NYSKIE 200 G kakaowych herbatników 400 ml śmietany kremówki 30 % 1 cukier waniliowy 2 łyżki cukru 1 galaretka cytrynowa 1 szklanka przegotowanej wody mały słoiczek dżemu porzeczkowego 1 puszka masy krówkowej 1/2 tabliczki czekolady gorzkiej 1 l mleka 3 budynie waniliowe Winiary z cukrem 3 łyżki mąki pszennej(...)cukier i mąkę, mieszamy i wlewamy do gotującego mleka. Gotujemy tak długo aż budyń zgęstnieje, oczywiście ciągle mieszając. Ugotowany budyń odstawiamy do lekkiego przestygnięcia. Na herbatniki wykładamy lekko ciepły. Galaretkę rozpuszczamy w szklance przegotowanej wody, dobrze mieszamy i odstawiamy do przestygnięcia. Śmietanę kremówkę ubijamy z cukrem i cukrem waniliowym na sztywno, następnie ciągle mieszając dodajemy galaretkę. Warstwy ciasta: 1. warstwa
Sama słodycz i szczypta chilikolejny przepis na pyszny serniczek bez pieczenia. Tym razem naszło mnie na czekoladowy. Akurat miałam wiśnie więc dałam je na wierzch pod galaretkę. składniki: masa serowa 700 g zmielonego sera 300 ml śmietanki 30 % 6 łyżek cukru 3 łyżki kakao 1/2 szklanki mleka 3 łyżki żelatyny spód 200 g herbatników maślanych 120 g masła na wierzch galaretka wiśniowa(...)połączyła się z masą serową. Gotową masę wyłożyć na wcześniej przygotowany spód. Na wierzchu ułożyć wydrylowane wiśnie, lekko wciskając w masę. Tortownicę wstawić do lodówki na czas przygotowania galaretki. Galaretkę wiśniową rozpuścić w 450 ml wody i wystudzić. Zalać wiśnie na serniczku. Tortownicę ponownie wstawić do lodówki aby masa dobrze stężała
Monia miesza i gotuje200g mąki krupczatki 2 żółtka łyżka cukru 125g margaryny opakowanie polewy czekoladowej lub czekolady deserowej (użyłam polewy o smaku ciemnej czekolady Delecty) 250ml śmietanki 100g mascarpone 500g truskawek opakowanie galaretki truskawkowej szklanka białego półsłodkiego wina listki bazylii Z mąki, żółtek, margaryny, cukru i szczypty soli szybko zagniatamy kruche ciasto. Wylepiamy nim formę do tarty, spód nakłuwamy kilkakrotnie widelcem. Umieszczamy(...)Czas pieczenia to 15 minut. Na upieczone i wystudzone ciasto wylewamy polewę czekoladową i równomiernie ją rozprowadzamy. Śmietankę ubijamy, na końcu łączymy z serkiem. Krem wykładamy na warstwę czekoladową. Galaretkę rozpuszczamy w szklance podgrzanego wina. W zimnej galaretce zanurzamy umyte, odszypułkowane i pokrojone truskawki. Gdy zacznie tężeć, wykładamy owoce i galaretkę na krem. Tartę podajemy schłodzoną, udekorowaną listkami bazylii
Wrzosowa Polanasłodkości. Ponieważ goście w drodze to i ciasto musi być. Przyszła kolej na ciasto biedronka. Wygląda bardzo apetycznie, ładnie, a jeszcze lepiej smakuje. Uroku i smaku dodają kropki z galaretki. Ciasto nie jest zbyt pracochłonne, a jeszcze szybciej go można przygotować, kiedy dzień wcześniej upieczemy sobie biszkopt. Polecam również inne słodkości, na które przepisy znajdziesz tutaj Biszkopt 6 jajek(...)stale mieszając. Gdy zgęstnieje ostudzić. Masło utrzeć z cukrem pudrem utrzeć i dodawać stopniowo budyń stale ucierając. Dodatkowo wiórki kokosowe 1 słoiczek dżemu z czarnej porzeczki lub inny 1 galaretka truskawkowa Galaretkę rozpuścić w nieco mniejszej ilości wody i poczekać aż lekko stężeje. Składanie ciasta Blat biszkoptowy dżem Masa budyniowa (odłożyć 3 łyżki masy) blat biszkoptowy z wykrojonymi otworkami masa
O kuchni z uczuciem