Ekspresowe, pyszne i pożywne placki z płatków owsianych. Idealne na śniadanie! Składniki: Płatki owsiane 25 dag Mleko 1 szklanka Jajka 5 szt. Mleko 2 ½ szklanki Mąka
Tradycyjna KuchniaP oczątek tygodnia najlepiej zacząć słodko! Jednak słodko wcale nie znaczy niezdrowo! Dowodem na to jest to brownie z awokado zamiast masła. Dodatkowo w ramach bezglutenowej
Food SquareCiasto z morelami bez mąki... a z kaszy manny orkiszowej z dodatkiem wiórek kokosowych, słodzone cukrem kokosowym. Jest to z pewnością zdrowsza alternatywa dla tradycyjnych ciast
Kuchnia MagdaLenyOd kilku lat nie kupuje pieczywa w piekarni tylko sama przygotowuję. Uważam, ze najlepszy chleb to ten przygotowany w zaciszu domowym na zakwasie lub drożdżach. Robiąc
Kulinarne pyszności MolkiZa oknami piękne i letnie temperatury, bardzo lubię ten wakacyjny czas, kiedy to wszystko zwalnia i toczy się powolnym tempem. Nie mamy wtedy ochoty na stanie
Kulinarne przygody GatityPyszna, słodka marchewka, soczysty ananas w jednej misce. Zapraszam na surówkę, pyszną, zdrową i odchudzającą, idealną aby zaspokoić pragnienie i głód w upalne dni lipca. Bierzemy
Moje Małe CzarowanieOstatnie truskawki na straganach i na krzaczkach , słodkie i pyszne, warto je wykorzystać do knedli o których w tym roku całkiem zapomniałam. Nadrabiam zaległości, zrobiłam je
Moje Małe CzarowanieSą pyszne, to tak na początek. Są dietetyczne co nie zawsze idzie w parze z pysznością ale te muffiny takie są. Są słodkie i niskokaloryczne, są
Moje Małe CzarowanieDelikatne wegańskie kotleciki z ugotowanej soczewicy, kaszy jaglanej i pieczonych batatów. Smażone na patelni, doprawione mielonym kminem rzymskim, curry w proszku i szczyptą chili. Najlepiej, aby
cool and mintyGranola, czyli smażone na patelni płatki owsiane z dodatkiem posiekanych orzechów, wiórków kokosowych, płatków migdałów oraz pestek słonecznika i siemienia lnianego. Po uprażeniu wymieszane z olejem
cool and mintyPamiętacie mój czekoladowo-bananowy pudding z kaszy manny - klik ? U wielu osób wzbudził on wielki entuzjazm i dostałam kilka wiadomości, aby ukazać go w przeróżnych
Di gotujeKiszony seler jest dobry o każdej porze roku, zimą wzbogaca nasze jelita w kwas mlekowy, wiosną, latem i jesienią również i dodatkowo smakuje wybornie jak najlepsza
Moje Małe CzarowanieCamembert z sosem malinowym to kolejne danie dla tych, którzy mogą jeść sery i lubią nietypowe połączenia smaków. Tym razem proponuję grilowany camembert w towarzystwie sosu
Ola la LCHFOdkąd pierwszy raz zrobiłam najprostsze na świecie, trzyskładnikowe ciasteczka owsiane minęło sporo czasu i wielka rewolucja. Ciastki zostały przeze mnie upieczone już chyba w każdej wersji
Garniec Magalie