Czy na niedzielny obiad zawsze musi być polski klasyk – rosół, ziemniaki, kotlet i mizeria albo kapusta. Wcale nie musi! Dziś razem z marką BARILLA na
Ostra na SłodkoBuraki to jedne tych warzyw, które uwielbiam wykorzystywać w mojej kuchni. Idealnie sprawdzają się jako dodatek do dań. Ja najbardziej lubię przygotowywać z nich sałatki
kulinarnyJaWróciło to do mnie. Przylgnęło z taką siłą jakiej dawno nie czułam. Jest we mnie, siedzi. I żadna podróż, restauracja czy przepis nie zainspirowały mnie ponownie
Mango PapajaSezon na kasztany jadalne jest już rozpoczęty, więc warto z nich przygotować smaczną oraz zdrową przekąskę. U mnie w domu zazwyczaj znikają lekko posolone, ale pysznie
Di gotujeCaponata, czyli sycylijska potrawa z bakłażanów, to jeden z najsmaczniejszych sposobów wykorzystania tego warzywa. To taki włoski bigos, bym powiedziała, pyszny i sycący. Dziś caponatę zrobiłam
Moje Małe CzarowaniePolecam dziś kanapki, włoskie kanapki na ciepło, idealne na chłodne dni. Ja uwielbiam włoskie bruschetty, są pożywne i aromatyczne, są super na zgłodniały organizm. Szybki i
Moje Małe CzarowanieZdrowe, pyszne placki śniadaniowe miałam dziś na talerzu. Polecam każdemu aby wypróbował przepis póki śliwki na straganach. Szybko się je robi i szybko znikają, polecam gorąco
Moje Małe CzarowanieKocham takie desery, bo poza rewelacyjnym smakiem, są również zdrowe, więc można dzięki temu połączyć przyjemne z pożytecznym. Pomysł na deser przyszedł wraz z zimnymi, jesiennymi
Passions hobbies lifeKolejny przepis dla wielbicieli śledzi to śledzie faszerowane kapustą kiszoną. Mało spotykane, ale bardzo trafione połączenie smaków zaskoczyło już niejedną osobę. Jest to także prawdziwa bomba
Ola la LCHFKiszonki to raj dla naszego układu pokarmowego i dlatego wszystko co daje się ukisić należy zamienić w kiszonkę. Śliwki do kiszenia nadają się znakomicie, jeśli macie
Moje Małe CzarowanieChleb na zakwasie czy na drożdżach? jaki wolicie? my zdecydowanie na zakwasie ale jak czasu mam mało a chleb się kończy na drożdżach też są pyszne
Moje Małe CzarowanieŚliwki się skończyły, malinek znalazłam już tylko parę, ale za to mam jeszcze mnóstwo gruszek i dziś właśnie przygotowałam taki pyszny, prosty a przede wszystkim
Cynamonowe szczęścieSkładniki ( 1poracja): 200 g filetu z piersi kurczaka 1 cały brokuł 1 małe opakowanie jogurtu naturalnego gęstego 2 ząbki czosnku 1 mała cebula 1 łyżeczka olejku
Oka w rosole czyli KaFka gotujeDziś kolejny budyń jaglany :) Tym razem w wersji dwukolorowej, o smaku czekoladowo-waniliowym. Z wyglądu przypomina deser Monte, ale nie użyłam w przepisie orzechów laskowych
Healthy food explorer"Jak jeść słodycze i nie tyć?" to świetna książka dla łasuchów, którzy mają problem z własną waga oraz wszelkich miłośników zdrowych słodkości. Wiele osób nie potrafi
Di gotuje