Wiecie jaki jest mój ulubiony deser? Taki, który w gruncie rzeczy jest pełnowartościowym posiłkiem i mogę go zjeść o dowolnej porze, gdy najdzie mnie ochota na
Zawsze głodna!Małe kuleczki tapioki są znakomitym składnikiem wielu deserów. Tym razem w połączeniu z kwaskowatą marakują deser wyszedł obłędny. Polecam gorąco, fajnie gasi pragnienie. Deser jest znakomitą
Moje Małe CzarowanieJeżeli zapytacie z czym kojarzy mi się wiosna, to na bank nie usłyszycie, że ze słońcem, kwiatami, śpiewem ptaków czy takie tam. Ja odpowiem, że
Cook&LoveNa weekend zapowiadają spore upały. Warto więc pomyśleć o napojach chłodzących ;) Ten milkshake przygotujecie w kilka minut, jeśli oczywiście będziecie mieć zapas zamrożonych bananów ;) 4 dojrzałe
Smakołyki AsiMałe kuleczki tapioki są znakomitym składnikiem wielu deserów. Tym razem w połączeniu z kwaskowatą marakują deser wyszedł obłędny. Polecam gorąco, fajnie gasi pragnienie. Deser jest znakomitą
Moje Małe CzarowanieKETO KRÓWKI BEZ MLEKA I CUKRU Tym razem w ramach deseru moja propozycja na keto krówki bez mleka i cukru, które w podstawowej wersji mają w
Ola la LCHFPierś z kurczaka w przyprawach to jeden z produktów wysokobiałkowych z niską zawartością tłuszczu, czyli idealny dla osób na redukcji a po modyfikacji oczywiście również dla
Ola la LCHFTakie danie jednogarnkowe na wiosnę czyli to i owo w jednym garnku, mnóstwo smaku i aromatu. Tak też znalazły się tutaj ukochane warzywa: kalafior i botwina
Moje Małe CzarowanieJaglane knedle z truskawkami to świetna propozycja nie tylko obiadowa, którą warto przygotować w sezonie truskawkowym, a jeśli tak jak ja, staniesz się ich fanem, to
NiePieprz.plOdkąd na półkach sklepowych pojawił się młody kokos zaczęło się prawdziwe moje szaleństwo na jego punkcie. Myślałam, że będzie to mdłe i bez smaku..., teraz
vaniliowoczekoladowaNiejednokrotnie pisałam, że pomidory w puszce to żelazny punkt naszej spiżarni – zupa, sos, gulasz, włoska pasta – wszystko jedno – pomidory po prostu muszą być na półce! Ten
Karo in the KitchenNie jestem przekonana której pory roku nie było bardziej, czy może zimy zabrakło i wiosna zapukała do Trójmiasta już w lutym, a może to lato pojawiło
Mango PapajaLubię połączenie smaków słodkich, kwaśnych i umami w jednym wytrawnym daniu. Lubię owoce w daniach mięsnych i lubię dodać czasem do czegoś cynamon. Tak jak tym
Mango PapajaW trakcie upałów, które panują z naszymi oknami z reguły mamy ochotę na lekkie i orzeźwiające dania. I właśnie dziś takie danie dla Was przygotowałam. Bardzo
Kulinarne przygody GatityZnakomity dodatek do mięs czy jako przystawka. Kolorowe marchewki można teraz kupić już wszędzie a potem zrobić według tego pomysłu i cieszyć się chrupkością i smakiem
Moje Małe Czarowanie