Klasyczny hummus na bazie ciecierzycy i pasty sezamowej zapewne jadł każdy z Was. Ale czy próbowaliście już hummusu z bobu? Jeśli nie, to śpieszę do
kulinarnyJaWrapy wegańskie bezglutenowe, to moja propozycja na bardzo fajną przekąskę, do której pasuje wiele dodatków. W wersji mini, bo w
Kolorowy PrzepisownikCiasteczka czekoladowe w zdrowszej wersji... wegańskie i bez glutenu. Wykonane są z mąki gryczanej, która posiada liczne właściwości zdrowotne, a słodzone ekologicznym cukrem kokosowym, który
Kuchnia MagdaLenyMój dzień musi obowiązkowo zacząć się od pysznej kawy z mlekiem. Wiem, że to niezdrowo, ale od wielu lat tak robię, bo lubię i już
Di gotujePonieważ jak wiecie już pewnie, kocham risotto miłością pierwszą, jak tylko zobaczyłam to kalafiorowe zaraz musiałam je przygotować. Jest pyszne, kremowe, wykwintne i bardzo szybko znika
Moje Małe CzarowanieP udding chia to od lat mój ulubiony sposób na zdrowy i szybki deser. To, co w nim jest najfajniejsze, to to, że nie wymaga on
Food SquarePrzepyszna pasta do chleba idealna o każdej porze roku. Smakuje do chleba znakomicie ale jest też super dipem do warzyw, polecam gorąco. Zabieramy się za miksowanie
Moje Małe CzarowaniePewnie nie wszyscy z Was słyszeli o mące teff... A szkoda, bo jest naprawdę zdrowa i posiada wiele zastosowań w kuchni. Doskonale sprawdzi się przy wypieku
Di gotujeGalette to z francuska ciasto, placek, a u mnie dodatkowo, jest to placek w rustykalnym stylu. Ulubione warzywa zawinęłam w ciasto filo a potem upiekłam, prosto
Moje Małe CzarowanieProste to danie jak drut a smaczne jak niewiele tak banalnych. Kalafior i pasta z orzechów lub sezamu to według mnie najlepsze połączenie i w mojej
Mango PapajaWymyślenie przepisu, przygotowanie go, czyli wyrobienie ciasta kruchego w tym wypadku, czy nawet estetyczne i ładne wykrojenie ciastek (tudzież ciastków) nie stanowi dla mnie problemu. Serio
Mango PapajaJeśli Wy lub Wasze dzieci macie ochotą na szybki, lekki i smaczny obiad - to koniecznie zainspirujcie się tym przepisem. Pierś z indyka z cukinią, marchewką i
Di gotuje