Dzisiaj przedstawiam Wam przepis na jeden z koktajli z najnowszej książki Ewy Chodakowskiej , Lefterisa Kavoukisa i Marty Kielak, którą niedawno wydało wydawnictwo Edipresse - więcej
Moje Kuchenne RewelacjeJeżeli ktoś z Was stosuje lub ma zamiar zacząć stosować dietę bez węglowodanów, to polecam prostą i smaczna sałatkę lunchową. Można śmiało zapakować w pojemniczek i
pieprzny smaczekWitam Was po dość długiej przerwie! Z racji moich licznych wyjazdów w ostatnim czasie, miałam dość mało wolnego czasu i zaniedbałam Was. Lecz moim postanowieniem noworocznym
Be Fit Be Strongkierujemy się tylko i wyłącznie naszymi odczuciami co do danego dania :) Żeby było łatwiej podzieliłyśmy przepisy na kilka kategorii. Zapraszamy :) Śniadaniowe odkrycie minionego roku Wiadomo nie od dziś, że śniadanie to najważniejszy posiłek w ciągu dnia. W tym roku naszym śniadaniowym odkryciem okazały się jajka w pomidorach (nazywane też jajkami w czyśćcu lub szakszuka). Pyszne i pożywne, do tego(...)bezowych, czy bezy pavlowej. Robione często, przy każdej okazji, jak i bez okazji. Królowały w tym roku bezsprzecznie:) Przepis na beziki jest tutaj, a na tort bezowy tu. Przepisy fit (czyli dietetycznie i zdrowo) W minionym roku podjełyśmy próbę zmiany naszego menu na zdrowsze, lżejsze o większej zawartości warzyw i owoców. Diety są działaniem krótkofalowym, a zmiany nawyków żywieniowych
Kolizje SmakówBatoniki te są mega zdrowe- bez białej i bezwartościowej mąki, bez cukru, bez mleka, bez utwardzonego tłuszczu, bez konserwantów i polepszaczy, a mimo to baaardzo smaczne
Kraina Miodem PłynącaNa targu pojawiły się pierwsze polskie truskawki, które są duże lepsze od hiszpańskich. Zdecydowałam się kupić polskie pomimo wyższej ceny. Zrobiłam pyszny truskawkowy koktajl na bazie
Kulinarne pyszności MolkiWiosna, a wraz z nią przychodzi ochota na smaczne zdrowe dania, w tym owocowe sałatki, feria barw i witamin sprawi że poczujecie przypływ energii, wielkim plusem
Wanilia i KardamonCiasto jogurtowe było moim częstym gościem podczas diety redukcyjnej. Później odeszło trochę w zapomnienie, a dziś powonie do mnie wraca w nieco zmienionej formie. Sprawdza się
TetiisheriW ciągu roku nie piekę dużo ciast, zazwyczaj tylko na święta. Z okazji Wielkanocy przygotowałam dla Was zestawienie wszystkich ciast na blogu, nie zapomniałam także o
Moja smaczna kuchniaTen zielony koktajl z bananami, szpinakiem, natką pietruszki, pomarańczą i limonką nie tylko świetnie smakuje, ale również wzmocni naszą odporność i dostarczy organizmowi niezbędnych witamin i
Passions hobbies lifeIdealne bo pyszne, bo szybkie do zrobienia, bo można zjeść w tygodniu, gdy człowiek się spieszy albo w weekend, gdy można się trochę polenić. Pychota! A
Brzuszki ŁakomczuszkiJak co poniedziałek rozpoczynamy tydzień od lekkich przepisów. Dzisiaj bardzo prosta i szybka sałatka, którą możemy zabrać ze sobą na piknik czy też
Kulinarny Świat Konczi i SzpileczkiDzisiaj bardzo stary przepis, który przypomniał mi się podczas ostatniej wizyty mojej rodziny z Wilna. Zawsze tak jest, że jak wujek przyjeżdża do Polski
Niezły MłynekNa Wasze specjalne życzenie kolejna wariacja przepisu na keto pączki bez laktozy. Po prostu pominęłam mąkę migdałową, której staram się już nie poddawać obróbce termicznej a
Ola la LCHFSłodkie babeczki na śniadanie? Tak, to możliwe! Płatki kukurydziane, kasza jaglana, olej kokosowy i owoce – bardzo dobre połączenie na pozytywny początek dnia. Cukier, którego użyłam
Via Gustonajważniejsze jest że są :) Tym razem jak dzisiaj rano na FB Ani Starmach zobaczyłam zaproszenie na śniadanie, od razu skorzystałam z tej okazji. Co prawda nie zjadłam śniadania z Anią, ale z Miśką i z wielką przyjemnością. Składniki: 50 ml mleka 30 g cukru 100 g mąki 120 g serka - u mnie naturalny 120 g jogurtu naturalnego(...)proszku do pieczenia olej do smażenia miód do dekoracji Przygotowanie: wszystkie składniki prócz miodu i oleju dokładnie wymieszaj smażymy na rozgrzanej patelni z odrobiną oleju (u mnie Global Fit o aromacie masła) na złoty kolor z obu stron polewamy miodem Placuszki są delikatne i przepyszne. Miśka zajadała się nimi z apetytem. Miśka oczywiście zawsze towarzyszy mi podczas
Gotowanie z pasją