minął Wam Sylwester? Jakie przekąski przygotowaliście na imprezę? Ja jak zwykle musiałam poszaleć w kuchni i przygotowałam trzy rodzaje koreczków, sałatkę gyros i pizzowe zawijasy z ciasta drożdżowego. Razem ze znajomymi bawiliśmy się świetnie, więc mam nadzieje, że 2020 rok będzie dla nas względnie dobry :). A jakie macie postanowienia noworoczne? Te same, co zazwyczaj, czy jednak postanowiliście coś nowego(...)trakcie gotowania 2 razy potrząsamy garnkiem, by małże równomiernie się gotowały. Ściągamy z ognia i wyrzucamy mule, które się nie otworzyły. Podajemy od razu. Smacznego! Artykuł Mule po marynarsku FIT pochodzi z serwisu Just Be Fit Be Strong
Be Fit Be StrongJajka kocham miłością wielką i za nic nie potrafiłabym z nich zrezygnować. Dlatego nigdy nie mogłabym zostać weganką – o ile z mięsem mogłabym się pożegnać
FlymetothespoonSfeeha to arabskie bułeczki z mięsem i granatem, takie arabskie mini pizze. To pszenne drożdzowe ciasto nadziewane surowym mięsem – może to być jagnięcina lub wołowina
FlymetothespoonSfeeha to arabskie bułeczki z mięsem i granatem, takie arabskie mini pizze. To pszenne drożdzowe ciasto nadziewane surowym mięsem – może to być jagnięcina lub wołowina
FlymetothespoonUwielbiam ten czas, kiedy przychodzi sezon na dynię. Wtedy piekę ją, gotuję, blenduję. Jem na słodko, na słono i mrożę, dodaję do przetworów – po prostu
FlymetothespoonWiosną szparagi, jesienią dynia, a latem maliny i kurki. Objadam się nimi do granic możliwości, chcąc zachować te smaki na dłużej. Uwielbiam kurki podsmażone na maśle
FlymetothespoonNie jest żadna tajemnicą, że jestem placuszkarą. Uwielbiam placuszki, pancakes, naleśniki – mogłabym je jeść cały czas i to nie tylko na słodko. Uwielbiam je też
FlymetothespoonJedną z moich ulubionych kuchni jest kuchnia Izraela. Czasami podejrzewam, że zamiast krwi, w moich żyłach płynie hummus 🙂 Uwielbiam bawić się tymi smakami i tworzyć nowe
FlymetothespoonMam dla Was kolejny pomysł na świąteczny, jadalny prezent pod choinkę. Tym razem ucieszą się z niego miłośnicy sałatek albo chrupania i lekko pikantnych smaków. Taki
FlymetothespoonMarzę sobie czasami o podróży do Nowego Jorku, gdzie wstawałabym rano i biegła w pierwszej kolejności na czarna kawę i śniadaniowego bajgla. Właśnie z tym kojarzy
FlymetothespoonBuraki to jedne tych warzyw, które uwielbiam wykorzystywać w mojej kuchni. Idealnie sprawdzają się jako dodatek do dań. Ja najbardziej lubię przygotowywać z nich sałatki
kulinarnyJa2 szklanki świeżych malin Koktajl malinowy bez pestek 2-3 łyżki płynnego miodu, syropu klonowego lub cukru (według uznania) Szklanka mleka Pół szklanki naturalnego jogurtu lub
KorniszonkiUwielbiam uczucie chrupania Podobno można się od niego uzależnić ;p Fajnie byłoby pochrupać coś zdrowego, o kombinacji smaków tak niebanalnych i zarazem dobranych, żeby raz nareszcie
Eat me! Fit me!Dziś chciałabym zaproponować coś lekkiego na kolację , dla tych co dbają o linie , a czasami pod wieczór lubią sobie co nie co na
Mój Smaksobie lekką, chrupiącą i bardzo smakowitą sałatkę . Jest doskonałym dowodem na to, że je się najpierw oczami. Spójrzcie na zdjęcie i powiedzcie sami czy coś co wygląda tak apetycznie może nie być smaczne?! Wieczorem zjem taką porcję zielonego z ogromną przyjemnością. Pełny jadłospis i listę wszystkich zakupów dostępny jest na stronie Fit&Easy . Na tej samej stronie
Smaczna Pyza