filet ze szpinakiem - 551 przepisów (strona:11/37)

Grillowana pierś z kurczaka ze szpinakiem 130

proste i szybkie w przygotowaniu danie można przygotować na grillu (nie możemy się już doczekać) ,jak i na patelni do grillowania. Składniki 4 filety z kurczaka (każdy po około 200 g) 200 g świeżego szpinaku łyżeczka masła 4 kawałki żółtego sera (5x2 cm) 2 ząbki czosnku odrobina gęstej śmietany (do zabielenia) oliwa z oliwek sól ,pieprz Przygotowanie   Normal(...)false false false MicrosoftInternetExplorer4 Filety płuczemy ,wycinamy błony. Nożem do mięsa nacinamy filety wzdłuż (nie rozcinamy całej. Nacieramy solą i oliwą z oliwek. Na niewielkiej ilości tłuszczu szklimy cebulę ,wrzucamy szpinak i chwilę podsmażamy. Zabielamy śmietaną ,dodajemy czosnek ,doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Tak przygotowanym farszem ,nadziewamy sakiewki z kurczaka ,wkładamy żółty ser. Grillujemy na rumiano

R'n'G Kitchen
Pierś z kurczaka zapiekanka z kurkami i szpinakiem 137

Pierś z kurczaka zapiekanka z kurkami i szpinakiem Jedno z moich ulubionych dań  Składniki: 3 piersi z kurczaka 350 g szpinaku mrożonego bądź świeżego 300 - 400 g kurek 200 ml śmietanki 18 % 100 g sera żółtego 1 - 2 ząbki czosnku pieprz, sól, ostra papryka ostra, olej do smażenia 1 łyżka masła Wykonanie: Pierś myjemy i usuwamy zanieczyszczenia jeżeli takie(...)żaroodpornego. Kurki myjemy i kroimy na mniejsze kawałki, podsmażamy na maśle tak długo aż puszczą sok i on cały odparuje, przyprawiamy solą i pieprzem, wykładamy na filety. Na patelni smażymy nasz szpinak. Jeżeli mamy mrożony smażymy go tak długo aż odparuje cała woda. Dodajemy czosnek, wlewamy śmietankę i lekko zagotowujemy, doprawiamy i wylewamy na kurki. Na sam koniec trzemy

W Moim Magicznym Domu
Naleśniki pszenno – gryczane ze szpinakiem i kurczakiem z sosem czosnkowo – koperkowym 128

mogę dodać, koniecznie wypróbujcie. Mam nadzieję, że Was zachęciłam. Składniki: Naleśniki ( 2 jajka, mleko, mąka pszenna, mąka gryczana 2:1 i szczypta soli ) Farsz 1 filet z kurczaka ( pojedynczy ) 1 opakowanie mrożonego szpinaku 1 marchewka ½ czerwonej papryki Sól Czosnek granulowany i świeży Papryka słodka mielona Sok z cytryny Dodatkowo Ser feta Sos 200 ml jogurtu naturalnego(...)chwilę pozostawiamy do zamarynowania. Po czym grillujemy bez dodatku tłuszczu ( można użyć patelni ). Przestudzone kroimy na mniejsze kawałki. Szpinak rozmrażamy, odparowujemy. Marchew obieramy i ścieramy na tarce warzywnej. Dodajemy do szpinaku. Paprykę kroimy w słupki i równie dodajemy do szpinaku. Całość doprawiamy solą, pieprzem, sokiem z cytryny i oczywiście czosnkiem przeciśniętym przez praskę. Chwilę razem dusimy. Do naczynia wykładamy jogurt

Smaki Ewy
Uśpiony pstrąg we francuskiej kołderce 139

danie niebanalne.  Moją dzisiejszą propozycję stanowi pstrąg ze szpinakiem, zapiekany w cieście francuskim z prażonymi migdałami, podawany z ryżem i pomidorkami. Wystarczy kupić: filet z pstrąga - 1 płat, ciasto francuskie szpinak pomidorki koktajlowe ryż przyprawy cytrynę 1 jajko migdały w płatkach Przygotowanie: 1. Najpierw przygotowujemy szpinak. Na patelni rozgrzewamy odrobinę oleju, dodajemy szpinak. Doprawiamy solą, pieprzem, gałką muszkatołową

Mój Smak na Życie
Filet z kurczaka z jajkiem i szpinakiem 474

szpinakiem. Dla lepszego smaku zostały one po upieczeniu przełożone na kilka chwil do parowaru, który sprawił, że panierka stała się taką jaką lubi moja rodzinka.  Filet z kurczaka z jajkiem i szpinakiem SKŁADNIKI:  podwójna pierś z kurczaka 3 jajka 1 garść świeżego szpinaku 1 łyżka masła sól i pieprz do smaku czosnek 1 ząbek bułka tarta

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Szpinakowe naleśniki z twarożkiem i łososiem (bezglutenowe) 154

wodzie i pozostawić na kilka godzin. Szpinak przełożyć do miseczki, rozmrozić.  Po upływie min. godziny czasu odcedzić trochę wody od ryżu i zblendować ryż gładką masę. Dodać rozmrożony szpinak, mąkę ziemniaczaną i sól. Rozrzedzić wodą (ja użyłam ok. 1,5 szklanki) i chwilę blendować. Ciasto powinno mieć bardziej lejącą konsystencję niż tradycyjne ciasto naleśnikowe. Odstawić na ok. 15 minut(...)łososia, lub pojedynczy filet o wadze ok. 150-200 g 200 g kremowego twarożku (u mnie zmiksowany serek wiejski) odrobina liści świeżego szpinaku (opcjonalnie) 2 ząbki czosnku cytryna  sól i pieprz Filety z łososia wcześniej rozmrozić i upiec w folii, oprószając je przedtem z obu stron solą i pieprzem, na wierzchu ułożyć cieniutkie plasterki czosnku do smaku

Kuchnia Ellie
Pstrąg zapiekany w szpinaku 138

Kolejny przepis w którym wykorzystuje dużą ilość świeżego szpinaku. Ja kupiłam płaty świeżego pstrąga, miał to być filet ale okazało się, że mój filet ma ości. Efekt końcowy i tak był świetny, ale myślę, że danie to wyszło by lepiej gdyby ryba była bez ości. Do takiej ryby świetnie pasuje puree z ziemniaków . Składniki: 2 płaty pstrąga(...)dowolny rybny filet mąka do opruszenia ryby sok z cytryny 1 kg świeżego szpinaku 1 duża cebula 4 ząbki czosnku 2 łyżki masła 1 szklanka śmietany (u mnie 18%) sól pieprz gałka muszkatołowa Wykonanie: Rybę umyć, oczyścić, podzielić na mniejsze kawałki. Rybę doprawić solą pieprzem i cytryną a następnie opruszyć mąką i usmażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor

Mama Gotuje
Łosoś z warzywami 168

Robi się w ciągu 30 minut, także można również uznać to za szybki obiad. Warzywa które użyłam do tego przepisu mogą być zastąpione innymi, np. szparagami, szpinakiem, marchewką. Spróbujcie :) Składniki: * 4 filety łososia * 2 średnie brokuły * 2 papryki (czerwona i zielona) * 12 małych ziemniaków * łyżka soli i pieprzu poziom trudności: łatwa kaloryczność: niska porcja: 4 osoby czas przygotowania

Klasyka Gotowania
mintaj pieczony ze szpinakiem i fetą 145

Zdrowe, lekkie danie z piekarnika. Idealne na obiad lub kolację.  Składniki: 4 filety z mintaja 300 g szpinaku 2 ząbki czosnku 2 łyżki śmietany 1 łyżka masła 2 plasterki sera feta sól pieprz pieprz cytrynowy Rybę ułożyć na blaszce do pieczenia. Posypać solą i pieprzem cytrynowym. Szpinak usmażyć na maśle, dodać czosnek, sól i pieprz a na końcu

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Wesele w restauracji - rady i małe sekrety Christophera. 255

daniami gorącymi, reszta bez zmian. Co podać w tych 5 rodzajach ,np. kotlet schabowy Rajców, kotlet de volaille, filet z kurczaka z pesto pod mozzarellą, filet z łososia na młodym szpinaku, staropolski zraz zawijany.  Czyli mamy -  wieprzowinę, 2 x drób, wołowinę i  rybę. Teraz ilość dań które zamówimy. Przecież na 100 osób nie zamówimy

Kulinarny karnet Christophera
Kurczak w boczku ( ze szpinakiem i groszkiem ) 156

przyszła pora na jakieś mięsko.Dziś mam dla Was przepis na soczystego kurczaka , z dodatkiem chrupiącego , smażonego boczku … podanego z aromatycznym szpinakiem i zielonym groszkiem.łatwo , szybko , smacznie …. i niesamowicie sycąco!Polecam! SKŁADNIKI:* filet z kurczaka –  2 piersi* świeży rozmaryn – garstka* wędzony boczek – 4 plastry* sól – do smaku* pieprz – do smakuDODATKOWO:* świeży(...)szpinak – 200 g* mrożony groszek –  200 g* czosnek – 2 ząbki* olej do smażenia – ok. 3-4 łyżkiSPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:Na papierze pergaminowym układamy filety z kurczaka , posypujemy solą , pieprzem i rozmarynem.Przykrywamy drugim papierem i rozbijamy  na ok. 1,5 plastry.Rozgrzewamy olej , dodajemy pokrojony w paseczki boczek , przesmażamy , a następnie dodajemy mięso.Na wolnym ogniu smażymy

Ostra na Słodko
Kurczak w cieście francuskim ze szpinakiem i brokułami 341

Bardzo znany i prosty w przygotowaniu kurczak. Sprawdzi się na różnych rodzinnych imprezach, ponieważ prezentuje się bardzo ładnie. A farsz? Szpinak z fetą i czosnkiem, brokuły i dużo sera. Czy nie brzmi to smacznie? 600 g fileta z piersi kurczaka Przyprawa do gyrosa 1 opakowanie ciasta francuskiego (25x40 cm) 2 łyżki masła 200 g szpinaku (mrożonego) 3 ząbki czosnku(...)feta 5 różyczek brokuła 200 g żółtego sera 1 jajko Sól Pieprz Filet z piersi kurczaka kroimy na 5 płatów. Nacieramy je przyprawą do gyrosa. Brokuł gotujemy do miękkości w delikatnie osolonej wodzie. Ser ścieramy na tarce o średnich oczkach. W garnku rozpuszczamy masło, dodajemy mrożony szpinak. Dusimy do miękkości, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, pokrojony w kosteczkę

VioletoweKucharzenie
Szpinakowe tagliatelle 144

naturalny. Kilka prostych przypraw i danie gotowe. Za każdym razem odkrywam te smaki na nowo! Nigdy się nie nudzą! ;) Szpinakowe tagliatelle Składniki: /na 4 porcje/ 2 filety z kurczaka 450 g mrożonego szpinaku 5 ząbków czosnku 1 cebula 1 jogurt naturalny duży 200 g makaronu tagliatelle sok z połowy cytryny przyprawy: sól himalajska, pieprz ziołowy Rozpoczynamy dość standardowo - siekamy

aa-kuku - czyli jak żyć zdrowo i pysznie!

Proponowane wyszukiwania