1 placek tortilla 1 puszka Filetów pstrąga w sosie paprykowym Graal 100 g brukselki Brukselkę oczyścić , zalać wodą i ugotować do miękkości , ok 10-12 min
Gotowanie jest łatwearbuzem i truskawkami? Zapytają niektórzy ;) Spróbujcie a przekonacie się jak do łososia pasują słodkie owoce. Zresztą zajrzyjcie do kategorii „ryby” a znajdziecie tam mnóstwo przepisów na takie ciekawe połączenia smaków :) 2 filety z łososia (po ok. 150 g) marynata: łyżka oliwy łyżka soku z cytryny łyżeczka zielonego tabasco 1/4 łyżeczki mielonej słodkiej papryki szczypta kolorowego pieprzu
Mienta blogprzepis na delikatnego łososia z czosnkiem i koperkiem. Składniki na 2 porcje 30 dkg łososia (filet bez skóry) ¼ kostki masła 2 duże ząbki czosnku 2 łyżki posiekanego koperku cytryna sól Przygotowanie Łososia przekroić na pół, aby powstały dwie porcje ryby. Każdą z nich odrobinę posolić i skropić cytryną. Utrzeć masło z przeciśniętymi ząbkami czosnku i szczyptą soli
Kulinarne InspiracjeMój dzisiejszy obiad: filet z łososia, przypiekane ziemniaki, sałata lodowa z koperkiem i sosem winegret. Oczywiście palce lizać. Jeżeli chodzi o ziemniaki, to przepis już
Passions hobbies lifeJeśli zostaną Wam z obiadu filety rybne, na kolację lub na obiad drugiego dnia możecie przygotować domowe burgery. Wystarczy kilka świeżych składników, domowy sos i
Ze smakiem i z pasjąJesli nie przepadasz za ryba w klasycznej panierce,moze skusi Cie ryba smazona w ciescie piwnym? Robilam dorsza w ten sposob po raz pierwszy i
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!najważniejsze, jest naprawdę prosta i szybka w przygotowaniu:) Najpierw gotuje się bulion warzywny, w międzyczasie przyrządza "sos" pomidorowy", a na koniec rybę i krewetki miesza się z całością. Bardzo polecam!SKŁADNIKI:500 g filetów z dorsza 250 g krewetek koktajlowych (użyłam mrożonych)2 czerwone cebule1 czerwona paryka1 puszka pomidorów w kawałkach7 łyżek oliwy z oliwek3 ząbki czosnku2 średnie marchewki1(...)paprykę w proszku, płatki chili i tymianek. Dosól i dopieprz do smaku. Podgrzewaj "sos' pomidorowy przez kolejne 5 minut.Po tym czasie przelej go do bulionu warzywnego i dodaj masło.Filety z dorsza dobrze umyj, wyjmij z nich ewentualne ości i pokrój je w większą kostkę (2,5-3 cm), a następnie wrzuć do zupy.Krewetki odcedź i również dorzuć
Słodko-Słony Świat IlonySkładniki: 6 sztuk matiasy filety, 2 sztuki cebula czerwona, 3/4 szklanki śliwki suszone, - do smaku pieprz kolorowy ziarnisty, 1 łyżka cytryna sok, - ile potrzeba olej
W Mojej Kuchni LubięProsta i smaczna propozycja sałatkowa ... Składniki: 500g filetów śledziowych 1 duża cebula drobno pokrojona i sparzona wrzątkiem 4 jajka ugotowane 4 duże ogórki kiszone Pół puszki
Anioły w kuchnizbyt długiego przygotowywania to proponuję rybę w pysznym cieście drożdżowym .Jeżeli nie macie ochoty na dorsza to rzecz jasna może być inna ryba . Ryba ta idealnie smakuje z ziemniaczkami z wody i sałatką colesław.Składniki: filety z dorsza 130 g mąki 20 g pokruszonych drożdży 130ml gazowanej wody mineralnej sól , pieprz szczypta czosnku w proszku olej rzepakowy
Gorący kąsekOstatnio coś mnie naszło na eksperymenty..kupiłam płaty śledziowe...i zastanawiałam się co z nimi zrobić..część zrobiłam z czosnkiem a z pozostałych zrobiłam
Moje domowe kucharzenieKocham ryby, ale to już wiecie. Dziś kolejny przepis, mocna inspiracja Kwestii Smaku, sprawiła, że będzie to jedno z moich ulubionych rybnych dań. Składniki: (dla 4-6 osób) 3 filety z dorsza 2 puszki całych pomidorów w sosie pomidorowym 1,5 cebuli 2 ząbki czosnku zioła prowansalskie oregano łyżeczka cukru pieprz, sól Wykonanie: 1. Cebulę pokroić(...)mniejsze cząstki. Doprawić cukrem, solą i pieprzem, wsypać zioła i wymieszać. Zagotować. 3. Po 5 minutach dodać filety z dorsza i przykryć je w całości sosem. Przykryć pokrywką i gotować na małym ogniu przez ok. 8 minut. Rada: Rybę można podawać z ryżem, ziemniakami lub chlebem. W każdym połączeniu powinna być pyszna
Pasja SmakuSmaczna propozycja na podanie ryby, nie tylko w piątek. Wspaniałym dodatkiem do ryby jest pieprz cytrynowy od Rafex Składniki 100 g ryżu 2 duże marchewki 600 ml bulionu warzywnego 600 g filetów rybnych (u nas czarniak) pieprz cytrynowy Przygotowanie Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Marchewki ścieramy na tarce o dużych oczkach. Mieszamy
R'n'G Kitchenwięc próbuję rybę na różne sposoby,a ten był strzałem w dziesiątkę, a nawet setkę :) Polecam!!! Składniki: 1 kg tilapii 2 cytryny 4 ząbki czosnku 1 pęczek koperku sól ziołowa 1/2 czerwonej papryki Wykonanie: Rozmrożone filety z tilapii osączam na durszlaku, układam w naczyniu żaroodpornym, polewam sokiem wyciśniętym z jednej cytryny, posypuję przyprawą do ryb
Bea(u)ty kitchenzetrzeć skórkę na tarce, do tego wycisnąć sok z obu pomarańczy, dodać wszystkie pozostałe składniki (czosnek należy zmiażdżyć) i dokładnie wymieszać. Filety łososia należy pokroić w kawałki. Na płaskie naczynie wylewamy połowę marynaty, na tym układamy rybę i zalewamy resztą marynaty. Wstawiamy do lodówki na około godzinę. 2. Przygotowujemy kruszonkę: Chleb rozdrabniamy na drobne kawałeczki. Masło roztapiamy, dodajemy(...)kawałki, rzodkiew za pomocą obieraczki kroimy na długie paski lub trzemy na tarce na grubych oczkach. Składniki sosu mieszamy ze sobą, dodajemy do sałatki i mieszamy. 4. Filety wyjmujemy z marynaty i grillujemy po 4 minuty z każdej strony. W czasie grillowania marynatę przecedzamy przez sito i gotujemy do zgęstnienia. 5. Kawałki łososia układamy na talerzu
Jadło i czytadło