SKŁADNIKI : 300 - 400 g fileta z dorsza sól, pieprz i papryka do smaku przyprawa do ryby olej do głębokiego smażenia CIASTO : 2 jajka(...)PRZYGOTOWANIE : Filety z ryby kroimy na mniejsze kawałki ( jeżeli mamy mrożone filety to rozmrażamy i lekko wyciskamy z nadmiaru wody), doprawiamy do smaku. Jajka wbijamy do miseczki, dodajemy resztę składników ciasta i dokładnie mieszamy trzepaczką aż będzie gładkie i lekko gęstawe. Kawałki ryby maczamy w cieście, ciasto powinno dobrze je pokryć i pieczemy od razu
Kulinarne Fantazje Marioligorczycy, kilka ziaren pieprzu. PRZYGOTOWANIE: 1. Mrożone filety rybne rozmrażam. Płuczę, a następnie dokładnie osuszam papierowym ręcznikiem. Każdy płat kroję na mniejsze kawałki. Rybę oprószam solą oraz przyprawą do ryb. 2. Filety z morszczuka maczam w rozkłóconym jajkach i obtaczam w bułce tartej. Rybę smażę na rumiano z dwóch stron na patelni z rozgrzanym olejem
Tradycyjna kuchnia Kasismaczna zapiekanka z rybą. Rybę można wykorzystać dowolną, ale musi być to filet bez ości. Składniki: Ryba 750 g filetów z dorsza 2 łyżki mąki sól pieprz olej do smażenia Rybę podzielić na kawałki, oprószyć solą i pieprzem. Każdy kawałek ryby obtoczyć w mące. Na patelni rozgrzać olej i smażyć rybę na rumiano z dwóch stron. Po usmażeniu
O kuchni z uczuciemobrać ze skórki, opłukać, ugotować w osolonej wodzie a następnie pokroić na grubsze talarki. Filety podzielić na małe, płaskie kawałki. Jajka roztrzepać w misce, dodać starkowany ser, mleko, doprawić do smaku i dokładnie wymieszać. W wysmarowanej tłuszczem formie do zapiekanek ułożyć warstwami najpierw ziemniaki, rybę i polać roztrzepanym jajkiem. Na masę z jajek poukładaj plasterki ziemniaków i polej pozostałym
Smaczne Potrawynajbardziej tradycyjny (i niestety bardziej kaloryczny) czyli w panierce :) i podana z sosem maślano-koperkowym. Do tego ulubiona surówka i pyszny obiad gotowy! Składniki: 500g fileta z łupacza przyprawa do ryb sól majeranek sok z cytryny olej 2 łyżki mąki 2 jajka bułka tarta(...)Wykonanie: Filety skrapiamy sokiem z cytryny i obsypujemy przyprawami. Wkładamy do lodówki na ok 30 minut. Po wyjęciu panierujemy: w mące, w rozkłóconym i lekko osolonym jajku oraz w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym dość mocno oleju z obu stron na złoty kolor, ok 4-5 minut - w zależności od grubości naszego fileta. Smażenie ryby
Walijskie Pichceniez ryby, 5-6 sztuk ulubionej ryby przyprawa do ryb, 2 łyżeczki cytryna, 1 sztuka czosnek, 3-4 ząbki olej lub oliwa Przygotowanie Czosnek ścieramy na tarce bardzo drobno lub przeciskamy przez praskę. Rybę nacieramy przyprawą, czosnkiem i skrapiamy sokiem z cytryny. Folię aluminiową smarujemy cienko olejem lub oliwą po błyszczącej stronie. Przekładamy filety
Gotowanie moimi oczamiinaczej niż tradycyjnie pieczona lub smażona. Proponuję zapiekankę z ryby, rodzaj dowolny. Połączenie cebuli i pieczarek świetnie współgra ze smakiem ryby. SKŁADNIKI: 3 duże filety z ryby ( u mnie miruna) 1/2 kg pieczarek 3 duże cebule 20 dag. sera żółtego do starcia. 0,25 l śmietany - kwaśnej 1 jajko 2 łyżki oleju do smażenia WYKONANIE
W kuchennym oknie EwySkładniki: 1-2 filety białej ryby ząbek czosnku sól, pieprz szczypta chilli, imbiru kilka kropel sosu sojowego ziarenka sezamu świeży sok z pomarańczy łyżka masła Przygotowanie: Filety oprószyć solą, pieprzem,odrobinką sosu sojowego i chilli. Na patelni roztopić masło i smażyć rybę ok 1-2 min. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i imbir. Przełożyć rybę
Gaździnka warzyRyba w panierce jaka została mi z pikantnych skrzydełek. Składniki: 3 filety dowolnej ryby 1 jajko 1/2 szklanki mąki kukurydzianej łyżeczka kolendry sól Sposób przygotowania: 1. Jeśli filety są zamrożone należy je rozmrozić i odcisnąć nadmiar wody. Podzielić filety na porcje. Jajko rozbełtać z solą. Zmieloną kolendrę wymieszać z mąką kukurydzianą. Rybę obtaczać najpierw w jajku
Na Ciasteczkowych Papierachbardzo dobre. Składniki na 8 małych naleśników: 100 g mąki gryczanej 250 ml mleka 2 jajka szczypta soli 1 cebula 1 łyżka masła 400 g fileta z mintaja lub innej białej ryby (może być mrożona) 100 g śmietany 18% 2 łyżki koncentratu pomidorowego 1 łyżeczka słodkiej papryki 1/2 łyżeczki suszonej bazylii 1/2 łyżeczki(...)suszonych ziół prowansalskich pieprz odrobina soku z cytryny 1. Z mleka, mąki, jajek i soli przygotować ciasto. Usmażyć naleśniki. 2. Rybę rozmrozić, dokładnie osuszyć. 3. Cebulę posiekać. Na patelni rozgrzać masło, zeszklić cebulę. Na niej położyć filety z ryby. Polać sokiem z cytryny i posypać pieprzem. Gotować na średnim ogniu pod przykryciem 10 minut. 4. W miseczce przygotować
Moja Galeria SmakuPyszny przepis na rybę pieczoną w folii z mozzarellą i pomidorami SKŁADNIKI (2 porcje)4 nieduże filety ulubionej ryby morskiej (po ok .100)2 duże pomidorykulka mozzarelli (125g)pieprz cytrynowysól bazylia, oregano,czosnek PRZYGOTOWANIEFilety myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem.Na na dwóch kawałkach folii aluminiowej układamy najpierw po jednym filecie. Oprószamy pieprzem cytrynowym(...)solą, czosnkiem, bazylią i oregano. Pomidory kroimy w plastry.Połowę układamy na rybach i znów doprawiamy -tym razem tylko oregano i bazylią. Następnie kładziemy mozzarellę pokrojoną w plastry i resztę pomidorów + zioła.Na samą górę kładziemy filety, które znów posypujemy wszystkimi przyprawami. Zawijamy w folię i pieczemy przez 30 minut w piekarniku nagrzanym
Moje Kuchenne Rewelacjerybne eksperymenty. Szaszlyki z ryby robilam pierwszy raz. Jak zawsze do szaszlykow dobra jest jakas marynata. Wlasciewie zamiast niej zrobilam paste, ktora posmarowalam rybe przed grillowaniem.Skladniki:filety z ryby, dla 2 osob potrzebowalam 4 filety, uzylam dorszaskladniki na paste:1 lyzka oliwy2 lyzki koncentratu pomidorowegonatka pietruszki1 zabek czosnkusok z cytrynysol, pieprz do smakuRybe nalezy umyc, osuszyc(...)pokroic na kawalki, ktrore nabijamy na patyczki. Mieso ryby delikatnie solimy.Pietruzke i czosnek siekamy, a nastepnie mieszamy z koncentratem pomidorowym i oliwa. Doprawiamy sola i pieprzem. Dodajemy tez sok z cytryny. Ilosc soku uzalezniona jest od naszych upodoban. Jesli ktos woli by ryba byla bardziej kwasna moze dodac tego soku wiecej. Najlepiej sprobowac wczesniej paste czy nie jest
Przysmaki KarolkiSkładniki: * 50 dag filetów z ryby * sól, pieprz * mąka do obtoczenia * tłuszcz do smażenia * 2 pęczki koperku * 20 dag żółtego sera * szklanka kremówki * łyżka masła do wysmarowania formy Sposób przygotowania: Filety solimy i pieprzymy z każdej strony. Obtaczamy w mące i smażymy na rumiany kolor. Przekładamy do naczynia wysmarowanego masłem. Koperek drobno siekamy. Ser ścieramy na tarce(...)grubych oczkach. Koperek i ser mieszamy z kremówką. Zalewamy rybę. Pieczemy w 180 stopniach C przez ok. 15 minut
Pobite gary BarbaryPyszna ryba zapiekana w sosie koperkowymSKŁADNIKI 4 filety białej ryby morskiej250g śmietany 18%3 ząbki czosnkupęczek koperku3 łyżki białego winałyżeczka kurkumysól morskapieprz cytrynowyPRZYGOTOWANIEFilety nacieramy solą i pieprzem. Układamy w naczyniu żaroodpornym. Śmietanę mieszamy z kurkumą, winem,posiekanym koperkiem i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Tak powstałym sosem zalewamy rybę. Zapiekamy przez pół godziny w piekarniku nagrzanymdo
Moje Kuchenne Rewelacje