Składniki: 300 g ziemniaków 200 g wędzonego filetu z kurczaka 1 czerwona cebula 3 ogórki kiszone 2 łyżki sosu chrzanowego (Roleski) Przygotowanie: Ziemniaki obieramy, kroimy w dużą kostkę, gotujemy w osolonym wrzątku do miękkości. Studzimy. Filety kroimy w dużą kostkę. Cebulę siekamy. Ogórki kroimy w talarki. Wszystkie składniki
R'n'G Kitchenjest również dla alergików. Indyk jest bardzo wdzięcznym mięsem, ponieważ przygotowuje się go szybko. Podobnie jak kurczaka. Indyk w sosie, który dziś Wam proponuję, dusi się 25 minut. Tak więc same plusy :) Zdrowe, pyszne i szybkie w przygotowaniu. Składniki: 500-600 g. fileta z indyka 1,5 szklanki bulionu 1 cebula sól, pieprz, czosnek granulowany 1-2 łyżki mąki
Agusiowe smakołykiśmietanki 30% 200g sera cheddar 1 pęczek natki pietruszki sól, pieprz masło 1. Filet, cebulę i grzyby kroimy w kostkę. Marchew i pietruszkę ścieramy na tarce. Natkę pietruszki drobno siekamy, czosnek przeciskamy przez praskę. 2. Na rozgrzanym maśle podsmażamy kurczaka i cebulę, do mocnego zarumienienia. Dodajemy grzyby, ryż i warzywa, smażymy jeszcze trochę do momentu
Szefowa kuchnipalnika, przez około 5 minut, aż będzie chrupiący. Łopatką przekładamy na talerz wyłożony papierowym ręcznikiem. Kurczaka oczyszczamy z marynaty (pozostałą marynatę zachowujemy), skrapiamy oliwą i smażymy na średnim ogniu, po około 2-3 minuty z każdej strony (w zależności od grubości filetów). Dodajemy pozostałą marynatę i stopniowo dolewamy śmietankę. Zagotowujemy, zmniejszamy płomień do małego i gotujemy pod przykryciem przez
cool and mintydrobiu i innych mięs. Przepis zaczerpnięty z internetu. Składniki: podudzia drobiowe - 5 szt piersi z kurczaka -760 g sól peklowana - 20 g żelatyna - 3 łyżeczki woda - 100 ml papryka słodka - 1 łyżeczka suszone pomidory z czosnkiem i bazylią - 1 łyżeczka Przygotowanie: Filety drobiowe umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym, pokroić w kostkę. Podudzia oddzielić od kości, pokroić na małe kawałki
Kuchnia DanusiSkładniki: 30 dag filetu z piersi kurczaka 1 cukinia 2 ząbek czosnku imbir w proszku 2 cebule 4 łyżki jasnego sosu sojowego 2 łyżeczki cukru czarny pieprz 2 czerwone papryki Sposób wykonania: Filet pokroić w paski.Usmażyć. W miseczce wymieszać jasny sos sojowy, cukier i czarny pieprz. Do podsmażonego fileta dodać sos przygotowany w miseczce. Zagotować. Paprykę oczyścić
Przepisy kulinarne babci Antoninydyni). Tym razem świetny makaron razowy w towarzystwie dyni, papryki i cebuli, no i mięsa. Kurczaka możemy zastąpić indykiem - wtedy danie będzie delikatniejsze i ciut mniej kaloryczne :) SKŁADNIKI (1 porcja - 512 kcal) 80 g makaronu razowego - u mnie penne 100 g fileta z piersi kurczaka/indyka 100 g dyni (bez skóry i pestek) 30 g białej cebuli 1/3 czerwonej
Moje Kuchenne RewelacjeByła, na kanapki, potrawka z kurczaka i mięsa mielonego wieprzowo-wołowego . A tym razem mielonka drobiowa z indyka. Bardzo podobna do potrawki. Jest w niej trochę mięsa drobiowego mielonego, trochę filetów z piersi indyka w kawałkach... Majeranek, papryka słodka, mielona. Mało soli, mało pieprzu. A po co dużo? :) Szynka delikatna, lekka, a jednocześnie dobrze zwarta i wygodna do krojenia(...)krajalnicy. Składniki na ok. 680 gramów gotowej mielonki: 500 gramów mielonego z indyka 400 gramów filetów z piersi indyka 1 płaska łyżka słodkiej, mielonej, czerwonej papryki 2 płaskie łyżki majeranku 1 płaska łyżeczka pieprzu 1 płaska łyżeczka soli Mięso mielone przekładamy do salaterki Filety myjemy, oczyszczamy z ewentualnych błonek i ubijamy przez folię spożywczą (niezbyt mocno) Ubite filety
www.szczesliwakuchnia.blogspot.comporcje): Roladki z kurczaka: 2 duże pojedyncze piersi z kurczaka 8 plasterków szynki prosciutto 1 łyżka oliwy z oliwek sol pieprz Sos: 400 g śmietany kremówki 30 % 120 g sera pleśniowego Lazur duża garść świeżego szpinaku 1 cebula 2 ząbki czosnku 2 łyżki oliwy z oliwek pieprz sól (opcjonalnie) Przygotowanie: Roladki z kurczaka: Piersi z kurczaka oczyścić z błonek(...)kostek. Każdą przekroić w poprzek na dwa płaty i lekko rozbić tłuczkiem. Doprawić pieprzem i bardzo delikatnie z jednej strony solą. Na dwa plasterki prosciutto położyć po jednym filecie, zrolować i spiąć wykałaczką. Roladki posmarować oliwą z oliwek i przełożyć do naczynia do zapiekania. Piec w piekarniku nagrzanym do 190°C przez 30 minut (małe roladki piec 25 minut
Oryginalny smakdrugie śniadanie lub kolację. Aromatyczne i soczyste kawałki kurczaka oblane domowym sosem winegret miodowo-musztardowym. Sałatkę możesz traktować jako przekąskę w ciągu dnia, a nawet pełnowartościowe danie obiadowe. Poniżej przepis oraz kilka porad dotyczących podania i dodatków. Polecam sprawdzony przepis na pyszną sałatkę z kurczakiem i warzywami. SKŁADNIKI: 1 podwójna pierś kurczaka 150 g mixu sałat 1 zielony ogórek(...)łyżeczka musztardy sól, pieprz PRZYGOTOWANIE: Przygotowanie sałatki zaczynam od umycia i oczyszczenia mięsa. Filetów nie kroję na kawałki. Marynuję je w 2 łyżkach oleju wymieszanymi z 2 ząbkami czosnku przeciśniętymi przez praskę oraz mieszance przypraw: sól, pieprz, słodka papryka, oregano, majeranek. Tak przygotowane filety odstawiam pod przykryciem na 2-3 godziny do lodówki, a najlepiej na całą noc. Następnie
Zasmakuj Kuchniwoli: roladki z piersi kurczaka z pieczarkami, to jedno z ulubionych dań obiadowych w mojej rodzinie. Składniki: 0,5 kg piersi z kurczaka 25 dag pieczarek 5 plastrów żółtego sera 0,5 litra oleju do smażenia roladek 2 łyżki masła 1 jajko mąka do panierowania tarta bułka sól,pieprz,słodka czerwona papryka Przygotowanie: Pierś z kurczaka oczyścić,pokroić(...)plastrów. Delikatnie rozbić tłuczkiem. Przyprawić solą,pieprzem i papryką. Pieczarki pokroić w plasterki ,podsmażyć na maśle. Doprawić solą i pieprzem. Na rozłożone filety nałożyć farsz oraz plaster sera. Zwijamy. Tak przygotowane rolady obtaczamy delikatnie najpierw w mące,potem w jajku,a na koniec w tartej bułce. Rozgrzewamy olej ,do rozgrzanego wkładamy roladki i smażymy na złoty kolor. Smacznego. Artykuł
Olcia gotuje!Możemy podać je na obiad czy też kolację. ok. 260 g filetu z piersi kurczaka 1/2 czerwonej papryki garść liści szpinaku 50 g startego żółtego sera 1 cebula 3 jajka 3 łyżki mączki ziemniaczanej sól świeżo mielony pieprz olej do smażenia Filet pokroić w drobną kostkę.Paprykę oraz cebulę również pokroić w kostkę. Liście szpinaku posiekać
Kolorowa kuchnia Elkiczasu, w towarzystwie kurczaka i ananasa pochłaniam w dużych ilościach :) Składniki: 300 g filetu z kurczaka 1/2 pęczku szczypiorku 200 g suchego makaronu kokardki 8 plastrów ananasa 1/2 puszki kukurydzy 2 łyżeczki carry sól pieprz Makaron ugotować wg. instrukcji na opakowaniu, wystudzić. Filet pokroić na niedużą kostkę, przyprawić solą pieprzem i jedną łyżeczką carry. Na patelni rozgrzać łyżkę oleju
Delicious TitbitsWszystko pokryte jest delikatną panierką z sezamu. Szybko i sprawnie. Składniki: 4 pojedyncze piersi z kurczaka 3 łyżki ostrej musztardy 3 łyżki cukru trzcinowego 3 łyżki octu winnego pół łyżeczki pieprzu cayenne 6 łyżeczek ziaren sezamu sól Sposób przygotowania: Piersi umyć, osuszyć. Filet przekroić na pół, tworząc 2 mniejsze fileciki. Mięso posolić. Połączyć musztardę, ocet, cukier, pieprz i sezam
na moim stole...Szukacie pomysłu na obiad, który pokochają dzieciaki i dorośli nie odmówią dokładki? A co powiecie na kotlety z siekanego fileta drobiowego? Te kotleciki posmakują zarówno małym, jak i dużym smakoszom. Soczyste, delikatne mięso wręcz rozpływa się w ustach. To potrawa, która w zależności od przypraw zmienia swój charakter: wielbiciele czosnku mogą dodać kilka ząbków więcej, miłośnicy ostrych smaków niech(...)przekąskę i zajadać zanurzając w ulubionym sosie. Ba, świetnie się sprawdzają również w burgerach albo z lekką sałatką jako lunch do pracy. Składniki (na 8 kotletów): 300g filetu z kurczaka 1 mała cebula 1 ząbek czosnku 1 kopiasta łyżka majonezu 1 łyżka maki 1 jajko sól pieprz czarny pół łyżeczki pieprzu ziołowego pół łyżeczki słodkiej papryki (może być wędzona) szczypta
Obiad gotowyniezalecane na diecie 800 kcal? Na diecie 800 kcal warto stawiać na produkty, które są bogate w białko , ale jednocześnie niskokaloryczne. Wśród polecanych opcji znajdziemy: chude mięsa, takie jak kurczak czy indyk, ryby – zwłaszcza te białe, jak dorsz i flądra, roślinne źródła białka, takie jak tofu oraz różne rodzaje strączków, na przykład soczewica i ciecierzyca. W tej diecie kluczową rolę(...)jajeczną, II śniadanie: jabłko pokrojone w plastry i posypane cynamonem, obiad: filet rybny usmażony w minimalnej ilości oleju oraz surówka coleslaw, podwieczorek: zielona herbata jako napój orzeźwiający, kolacja: krem pomidorowy. Sobota: śniadanie: jajecznica przygotowana na maśle klarowanym ze szczypiorkiem, II śniadanie: mieszanka orzechów jako zdrowa przekąska, obiad: kurczak pieczony w aromatycznych przyprawach oraz sałatka warzywna, podwieczorek: sok marchwiowy
Marcepanowa kuchnia