chipsami i kurczakiem to idealna propozycja na imprezowy stół. Ciekawie wygląda i pysznie smakuje. Składniki 5 jajek ugotować na twardo, pokroić w ćwiartki lub w kostkę 3 marchewki ugotować, pokroić w kostkę puszka kukurydzy 2 cebule pokroić w kosteczkę (ja sparzyłam wrzątkiem) pęczek szczypiorku 3 pomidory sparzyć wrzątkiem, obrać ze skórki i pokroić w kostkę 2 filety z piersi(...)ząbki czosnku przecisnąć przez praskę lub zetrzeć na tarce pieprz, sól, zioła prowansalskie wszystko razem dokładnie wymieszać Wykonanie Układać warstwami: jajka, marchewka, sos, kukurydza, cebula, szczypiorek, kurczak, pokruszone chipsy (połowa porcji dużej lub 1 mała paczka), ketchup, pomidory, sos i na końcu znów chipsy. Autor przepisu: Anna Stawarz Artykuł Sałatka z chipsami cebulowymi pochodzi z serwisu Wasze Przepisy
Wasze Przepisykurczaka 1 czerwona papryka 2 cebule 2 ząbki czosnku 2 łyżeczki pasty curry czerwonej 1 świeży pomidor 1 opakowanie krojonych pomidorów lub passata (u mnie passata) 1/4 łyżeczki kurkumy 1 i 1/2 łyżeczki mielonego kminu rzymskiego 1 łyżeczka mielonej kolendry 3-4 cm świeżego imbiru 2 łyżki masła klarowanego sól natka pietruszki lub kolendry 1. Filety myjemy, osuszamy(...)półplasterki. Paprykę pozbawiamy gniazd nasiennych i kroimy w paseczki. 3. Na patelni rozgrzewamy masło i podsmażamy cebulę aż będzie szklista. Dodajemy do niej czosnek przepuszczony przez praskę, kurczaka i paprykę. Smażymy do momentu, aż kurczak zmieni kolor. 4. Pomidora ja sparzyłam i pokroiłam w kostkę, dodajemy do kurczaka. Dodajemy też pokrojone pomidory lub passatę. Lekko solimy i zmniejszamy
kruche babeczkikurczaka i makaronem. Składniki są proste, a przygotowanie tej pysznej zupy nie zajmie Ci dłużej niż 30 minut! To idealny pomysł dla zapracowanych, którzy chcą zjeść w domu pożywny i ekonomiczny posiłek niewielkim nakładem czasu. Jeśli szukasz więc przepisu na pyszną zupę lub pomysłu na obiad z piersią kurczaka, nasza propozycja jest właśnie dal Ciebie! Domowa zupa z piersią kurczaka(...)piersią kurczaka Przygotowanie: Cebulę oraz marchew obieramy i kroimy w niewielką kostkę. Pierś z kurczaka kroimy w paski. Doprawiamy solą oraz pieprzem. W garnku rozgrzewamy masło i dodajemy pokrojoną cebulę oraz marchew. Smażymy przez ok 5 minut od czasu do czasu mieszając. Jeśli trzeba, można podlać odrobiną wody. Następnie dodajemy czosnek i chwilę przesmażamy. Dodajemy pokrojony filet i smażymy
Kuchnia Na Wypasiejogurtu, cytryny i kolendry. Składniki na 2 porcje : podwójna pierś kurczaka (bez skóry) 300g jogurtu naturalnego 3 łyżki soku z cytryny 3 łyżki posiekanych liści kolendry sól i pieprz 1 gruba marchew 1 gruby korzeń pietruszki 1/2 średniej cukinii łyżka oleju rzepakowego gałązki kolendry do przybrania Filety oczyścić i pokroić w poprzek na plastry, przełożyć do płaskiego naczynia(...)się smakiem bez dodatkowych przypraw. Resztę zimnego jogurtu wymieszać z 2 łyżkami soku z cytryny i 2 łyżkami świeżo siekanej kolendry. Przed podaniem jeszcze schłodzić w lodówce. Kawałki piersi kurczaka podawać na warzywnym makaronie z zimnym jogurtem cytrynowym, udekorować gałązkami kolendry. 1 porcja to ok. 385 kcal , węglowodany: 15g, białko: 43g, tłuszcz: 17g Informacje dla diabetyków: w porcji znajduje się
Dietologjakiegoś czasu Żona Ma namawiała mnie na zrobienie zapiekanki makaronowej z brokułami i kurczakiem. E tam myślę, będę jakieś zwykle zapiekanki robił i wymyśliłem sobie lazanię z tymi produktami. Co i jak? (na dwie rynienki, czyli około 4-6 porcji) -300 gram mielonego fileta z indyka -brokuł -papryka czerwona słodka -sól, pieprz -3 ząbki czosnku -3 duże łyżki startego
BaRepasprzyprawy do tego dania zapraszam na www.Skworcu.com.pl . Składniki: 3-4 duże piersi kurczaka 6-7 pieczarek 2 ząbki czosnku 3-4 łyżeczki posiekanej marynowanej papryki 3-4 świeże liście szpinaku mąka, jajko i biały sezam do panierowania oliwa do pieczenia wykałaczki 1. Filety rozbić na jak największe, uważając żeby pozostały w całości, posypać z obu stron solą
Apetyczna babeczkafiletu z indyka(ewentualnie z kurczaka) 20-30 dag pieczarek, 1 duża cebula, 2 -3 łyżki masła ( najlepiej klarowanego ). duży kubek śmietany 18 %. (może być też słodka), sól, pieprz, 2 łyżki posiekanego koperku ( może być mrożony, lub suszony ) 2-3 listki laurowe, pół szklanki wody. Przygotowanie : Filet myjemy i osuszamy ręcznikiem kuchennym. Mięso kroimy w niedużą kostkę i oprószamy
Pysznosci Babci Basi700g piersi z kurczaka, 1 duża cebula czosnkowa, jogurt naturalny 150g 1 łyżka stołowa czosnku granulowanego, 1 łyżka suszonej kolendry, 1 łyżeczka tartego imbiru, sok z limonki, sos sojowy, gram masala, pieprz, olej rzepakowy, Sos: 1 puszka krojonych pomidorów, 100g orzechów nerkowca, jogurt grecki, kolendra, imbir, garam masala, czosnek, sól, pieprz, kolendra, passata pomidorowa Umyte filety kroję w małe(...)Smażę do momentu kiedy delikatnie się zeszkli, Następnie przekładam ją do małego naczynia i blenduję na papkę. Dodaję do jogurtu z przyprawami. Dokładnie mieszam. Do tak powstałej marynaty dodaję kurczaka. Całość odstawiam do lodówki na min. 2 godziny. Do garnka wrzucam krojone pomidory, 3 łyżki stołowe jogurtu greckiego, 1 łyżkę stołową kolendry, 2 łyżki stołowe czosnku, łyżkę garam masala oraz
Przepis na Dzień DobryDziś góralski akcent w mojej kuchni! Pyszne połączenie kurczaka i oscypka ze słodką borówką. Słony oscypek nadaje potrawie ciekawy, intensywny smak, sprawi, że danie nabierze zupełnie innego charakteru. Zachęcam do spróbowania mojego kotleta z oryginalną, góralską nutą! Składniki: 1 filet 1 oscypek 1 ząbek czosnku 4 łyżki borówki Stovit jajko bułka tarta sól, pieprz Sposób przygotowania przepisu: Filet
Podróż w kulinariakawałku 800g ziemniaków mozzarella do posypania sól pieprz tymianek WYKONANIE Piersi z kurczaka oczyszczamy ze skórek jeśli są :).Nacinamy nożem w poprzek ale nie do końca. Boczek oraz ser żółty kroimy w kwadraciki :). W zagłębienia wkładamy naprzemiennie raz serek raz boczek :). Tak ozdobione filety przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.Posypujemy serem mozzarellą.Solimy i posypujemy pieprzem. Ziemniaki obieramy
Mała w garnku mieszawersja jest również bardzo smaczna (a jak dla mnie nawet lepsza niż z kurczakiem) i z pewnością świetnie sprawdzi się na świątecznym stole jak i na domowych przyjęciach. Tak wykonana sałatka na pewno zrobi wrażenie na gościach! Składniki: 1 duży słoik marynowanych pieczarek 350g filetów śledziowych (wymoczonych matiasów lub w oleju) 1 cebula 1 puszka kukurydzy konserwowej 3 ziemniaki
Blog z Apetytemmoja propozycja na smaczny wiosenny obiad. 200 g filetu z piersi kurczaka 3 średnie pieczarki 1 papryka żółta mini 1 papryka czerwona mini spora garść liści jarmużu 1 cebula 3 jajka 3 łyżki mączki ziemniaczanej sól świeżo mielony pieprz olej do smażenia Filet pokroić w drobną kostkę. Pieczarki zetrzeć na tarce na grubych oczkach. Papryki oraz cebulę
Kolorowa kuchnia Elkiporcje: 2 łyżki zmielonej kurkumy 1 łyżka oliwy 4 pojedyncze piersi z kurczaka 200 g posiekanej szalotki 200 g jabłek, obranych i posiekanych 1 łyżka cukru 1/4 łyżeczka soli 2 łyżki masła 1 łyżka octu balsamicznego Wykonanie: Wymieszaj kurkumę z oliwą i natrzyj filety z obu stron. Dopraw solą i pieprzem i marynuj w lodówce około
Bike By LifePierś kurczaka to mięso lekkie i delikatne dlatego warto włączyć je do swojego jadłospisu, zwłaszcza jeżeli macie dostęp do mięsa z ekologicznej produkcji lub od znajomego rolnika. Żeby nie było nudno smażone filety warto wzbogacać dodatkami, które przy okazji podkręcą wartość odżywczą posiłku. Takim dodatkiem może być chociażby sezam, który sprawia, że danie zyskuje nieco azjatyckiego klimatu. Do tego
Milion Smakówgorącą kolację. Zapewniam, że goście będą bardzo zadowoleni. SKŁADNIKI: 40 dag. filetu z kurczaka 1 udko 1 marchewka 1 pietruszka kawałek selera i pora 125ml śmietany słodkiej 18% 1 żółtko 1-2 łyżek mąki vegeta, sól, pieprz koperek lub pietruszka jak kto woli WYKONANIE: filet kroimy na kawałki i razem z udkiem, warzywami, vegetą gotujemy, studzimy i miksujemy
Kuchnia Beatyostrej papryki sól i świeżo zmielony czarny pieprz do smaku bulion Wykonanie: Filet kroimy w dużą kostkę, obsypujemy obiema paprykami, solą i wkładamy do lodówki na ok. 30 minut. Na rozgrzanym smalcu podsmażamy pokrojoną cebulę, kiedy się zezłoci dorzucamy czosnek oraz pierś z kurczaka. Obsmażamy całość na dość dużym ogniu ciągle mieszając ok 10 minut. Następnie dodajemy
Walijskie Pichcenie