filet z kurczaka - 9533 przepisów (strona:539/636)

Sznycle panierowane w orzechach laskowych 72

panierki z orzechów nie będzie chciał wracać do zwykłej panierki z bułki. Zmielone orzechy bardzo ładnie smażą się na patelni (sznycle panierowane w orzechach można również upiec) i nadają kurczakowi niesamowity smak. Smażąc pamiętaj, że panierka z orzechów może się przypalić, choć dzięki zawartości tłuszczu, jest mniej podatna na spalenie niż bułka. Pamiętaj jednak, żeby monitorować sznycle panierowane w orzechach(...)migdałach. Zobaczysz, że za każdym razem będą smakowały inaczej. Spróbuj także nasz sprawdzony przepis na udka z kurczaka w orzechowej panierce oraz chrupiące nuggetsy panierowane w migdałach . Przepis na sznycle panierowane w orzechach wzorowany jest na juleskitchen.com Składniki: Podwójna pierś z kurczaka Sól Pieprz Olej do smażenia Panierka 1 jajko 2 łyżki mleka 4 łyżki mąki ziemniaczanej Szklanka orzechów laskowych

Niedzielny kucharz
HAGFISH QUENELLES – DISHONORED 2 – serkeńskie rybne kluski 180

oznacza delikatne kluski gotowane na wodzie, podobne kształtem i konsystencją do gnocchii. Ich bazą jest ciasto parzone (Pâte à Choux) połączone ze zmiksowanym mięsem z ryby, chociaż wersje z kurczakiem są też często spotykane. Receptura z gry nie wskazuje dokładnych proporcji, dlatego sugerowaliśmy się tradycyjnymi przepisami na ten francuski rarytas. Mimo, iż na pierwszy rzut oka danie może wyglądać(...)Fishmonger’s Cookbook” 60 min 15 min (czekanie) 12,70 zł 2 porcje średnio trudne POTRZEBUJESZ miska łyżka garnek piekarnik forma do pieczenia Składniki Koszt filet z łososia lub pstrąga/szczupaka [200g] 8 zł masło – 1 łyżka [20g] 0,40zł mąka – 3 łyżki [40g] 0,10 zł jajko – 1 szt. 0,40 zł śmietana

Nerds Kitchen
HAGFISH QUENELLES – DISHONORED 2 – serkeńskie rybne kluski 215

oznacza delikatne kluski gotowane na wodzie, podobne kształtem i konsystencją do gnocchii. Ich bazą jest ciasto parzone (Pâte à Choux) połączone ze zmiksowanym mięsem z ryby, chociaż wersje z kurczakiem są też często spotykane. Receptura z gry nie wskazuje dokładnych proporcji, dlatego sugerowaliśmy się tradycyjnymi przepisami na ten francuski rarytas. Mimo, iż na pierwszy rzut oka danie może wyglądać(...)Fishmonger’s Cookbook” 60 min 15 min (czekanie) 12,70 zł 2 porcje średnio trudne POTRZEBUJESZ miska łyżka garnek piekarnik forma do pieczenia Składniki Koszt filet z łososia lub pstrąga/szczupaka [200g] 8 zł masło – 1 łyżka [20g] 0,40zł mąka – 3 łyżki [40g] 0,10 zł jajko – 1 szt. 0,40 zł śmietana

Nerds Kitchen
Makaron razowy z indykiem, szpinakiem i suszonymi pomidorami-danie fit 95

Zazwyczaj makaron ze szpinakiem robiłam z śmietanką 30% i białym makaronem. Tym razem pokusiłam się o zdrowszą wersję tego dania. Biały makaron zastąpiłam razowym, pierś z kurczaka piersią z indyka, a tłustą śmietankę lekkim śmietankowym serkiem. Dodatkowo danie wzbogaciłam suszonymi pomidorami. Wyszło pysznie, lekko i zdrowo, sos jest kremowy i śmietankowy i w niczym nie ustępuje temu z tłustej śmietanki(...)garnku nastawić wodę na makaron, wodę posolić i wrzucić do niej makaron. W czasie gdy makaron się gotuje obrać cebulę i pokroić w drobną kostkę. Pomidory również drobno pokroić. Filet z indyka umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym i pokroić w 1 cm kostkę. Na patelni rozgrzać olej, wrzucić na patelnię pokrojony filet, cebulę oraz pomidory, posypać solą i pieprzem

Krylowa Kuchnia
Kotlety z indyka w panierce 60

cytryny i czosnkiem. To mój bardzo prosty sposób na przyrządzenie idealnych kotletów schabowych z indyka. Sznycelki są bardzo soczyste i super pyszne! Błyskawiczny i prosty sposób, by przygotować filety z indyka Tylko kilka podstawowych składników Można je podawać na wiele pysznych sposobów Kotlety z indyka w panierce Oto składniki i przyprawy potrzebne do przygotowania kotlecików z indyka: około 500g(...)widelcem. Na duży talerz wsypać bułkę tartą lub panierkę Panko. Krok 2. Na dużej patelni rozgrzać około 2 łyżki tłuszczu do smażenia. Filety z indyka panierować w roztrzepanych jajkach, a następnie w bułce tartej. Gotowe filety kłaść porcjami na rozgrzany tłuszcz i smażyć po około 2 minuty z każdej strony. Usmażone sznycle z indyka układać na papierowym ręczniku

Moja Książka Kucharska
Gęsta zupa z łososiem czyli chowder łososiowy 165

filetu z łososia, bez skóry 70 - 80 g boczku wędzonego 3 łodygi selera naciowego 340 g ziemniaków 1 duży por - biała część 750 ml bulionu z kurczaka 1/4 szklanki śmietany (użyłam kwaśnej 22% ) 2 liście laurowe 3 -4 gałązki tymianku łyżka masła 1 łyżeczka mąki pieprz 1/4 łyżeczki startej skórki cytrynowej świeży szczypiorek do dekoracji przygotowanie Przygotować warzywa. Por oczyścić(...)tymianek. Zwiększyć ogień, zagotować, a następnie na małym ogniu gotować przez ok 15 minut, do czasu aż ziemniaki się ugotują. W międzyczasie przygotować łososia. Umyty, osuszony i pozbawiony skóry filet pokroić w kostkę (2 x 2 cm). Włożyć do miseczki, posypać mąką i pieprzem, dobrze wymieszać. Na patelni rozgrzać łyżkę masła, wrzucić kawałki łososia i obsmażyć z jednej strony

Stare Gary
Jogurtowo-cukiniowe risotto + pieczona flądra 134

myślę, że ta wersja znakomicie się nada także na kolację we dwoje czy uroczysty obiad. Po raz kolejny podkreślę, że fit obiad to nie muszą być warzywa i gotowany kurczak. Jest tyle ciekawych smaków, które można ze sobą połączyć. Zdrowe odżywanie to kwestia zamiany pewnych nawyków przygotowania potraw. Nie powiem zdarza mi się zjeść coś niezdrowego, ale zdecydowanie bardziej wolę(...)podaję widełki) 1 mała cukinia 1 mała cebula 1 ząbek czosnku 75g jogurtu naturalnego ok. 600 ml bulionu warzywnego sól pieprz 2 łyżki oliwy Ryba: ok. 450-500g filetów mrożonej flądry (jak uda się to ok. 350g świeżej) - możecie zastąpić np. morszczukiem lub dorszem pieprz cytrynowy sól suszony lubczyk Przygotowanie: Risotto: Cebulę i czosnek posiekać. Zeszklić na oliwie. Wsypać

Fabryka pomysłów
TAJSKA UCZTA NA GRILLU TOMYANG BBQ ( tuńczyk, krewetki, dorsz, zupa Tom Yum ) 251

obtaczamy w roztrzepanym białku i ziarnach sezamu , doprawiamy białym pieprzem i grillujemy po kilkanaście sekund z każdej strony na TomYang BBQ. ZUPA TOM YUM Z KREWETKAMI SKŁADNIKI: * bulion z kurczaka – 500 ml * pomidory koktajlowe – 6 szt * trawa cytrynowa – 2 szt * liście kaffiru – 6 szt * imbir – 6 plasterki * chili – 1 szt * pieczarki(...)pastą tom yum. Wrzucamy przekrojone na pół pomidorki koktajlowe i podgrzewamy jeszcze ok. 3 minuty. Podajemy gorącą ze świeżą kolendrą i grillowanymi krewetkami. GRILLOWANY DORSZ PO TAJSKU SKŁADNIKI: * filet z dorsza – ok. 150 g * czosnek – 1 ząbek * chili- 1 szt * pasta tamaryndowa – 1 łyżeczka * cukier kokosowy – 1 łyżeczka * sos rybny – 1 łyżeczka * świeża kolendra

Ostra na Słodko
Pieczone piersi z kurczaka w bezglutenowej panierce 222

papryki słodkiej 1 łyżeczka papryki ostrej 1 łyżeczka tymianku 1 łyżeczka mieszanki ziół prowansalskich 1 łyżeczka pieprzu cytrynowego 1/4 łyżeczki soli Świeży tymianek i oregano Przygotowanie 1 Piersi z kurczaka myję, osuszam ręcznikiem papierowym i oczyszczam z błonek. 2 Piekarnik rozgrzewam do temperatury 180st.C. Na blasze kładę papier do pieczenia. 3 Pierś kroję w poprzek na 2 do 3 plastrów(...)rozsypuję mieszankę płasko na talerzu. 7 Następnie obtaczam fileciki w mieszance i układam na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. 8 Piekę ok. 15-20minut w zależności od grubości filetów. 9 Podaję z sałatką obsypane świeżo posiekanym tymiankiem i oregano. Wskazówki Fileciki można też usmażyć na patelni na oleju kokosowym - ok. 3-4 minut z każdej strony

Book of spells
Sajgonki z polędwiczkami i warzywami 178

okolic Szanghaju. Świeże ryby, krewetki, kraby i owoce morza podaje się w pikantno-słodkich sosach z dodatkiem imbiru, curry i kolendry. Ryby podaje się w całości, a nie jako filety pozbawione ości, a krewetki w pancerzykach, ponieważ Chińczycy lubują się w samodzielnym obieraniu i oczyszczaniu jedzenia. Wszystkie potrawy zjada się za pomocą pałeczek lub łyżki, nie wolno dotykać jedzenia(...)imbiru, kolendry i pierzu zawitały na nasz stół. Jest smacznie, inaczej niż zwykle, bo z chińskim akcentem. Z podanego przepisu wyszło 13 sajgonek. Smacznego:) Składniki: 340 g polędwiczek z kurczaka 2 szklanki mieszanki chińskiej, tj. mrożonych warzyw - użyłam gotowej mieszanki warzywnej z pędami bambusa i grzybami mun (gotowa mieszanka Tesco, składniki: tarta marchew, kiełki fasoli, papryka czerwona, por, cebula, pędy

Zasmakuj Kuchni
Ryba po grecku z ogórkiem kiszonym i cebulą 235

przygotowania można użyć dowolnej ryby np. Mintaja, Flądry, Pangi czy innej ulubionej ryby, ja do zrobienia tej ryby użyłam dorsza ponieważ uwielbiam jego smak. Ryba po grecku : Składniki: 600g fileta np. dorsza, 4 ogórki kiszone, 3 cebule Olej do smażenia Sól Pieprz Zalewa: 2 szklanki wody, 1.5 szklanki oleju, 1 koncentrat pomidorowy 200g, 6 łyżek octu, 3 łyżki ketchupu(...)drugi dzień kiedy smaki się połączą. Podajemy na zimno. ryba po grecku Zapraszam również do skorzystania z innych przepisów: Dorsz pieczony z koperkiem Zapiekanka z ryżem, brokułem i kurczakiem Śledzie pod pierzynką – przepis Sałatka z selerem naciowym, kurczakiem i ananasem Artykuł Ryba po grecku z ogórkiem kiszonym i cebulą pochodzi z serwisu Księga Smaku

Księga-Smaku
Ryba po grecku z ogórkiem kiszonym i cebulą 102

przygotowania można użyć dowolnej ryby np. Mintaja, Flądry, Pangi czy innej ulubionej ryby, ja do zrobienia tej ryby użyłam dorsza ponieważ uwielbiam jego smak. Ryba po grecku : Składniki: 600g fileta np. dorsza, 4 ogórki kiszone, 3 cebule Olej do smażenia Sól Pieprz Zalewa: 2 szklanki wody, 1.5 szklanki oleju, 1 koncentrat pomidorowy 200g, 6 łyżek octu, 3 łyżki ketchupu(...)drugi dzień kiedy smaki się połączą. Podajemy na zimno. ryba po grecku Zapraszam również do skorzystania z innych przepisów: Dorsz pieczony z koperkiem Zapiekanka z ryżem, brokułem i kurczakiem Śledzie pod pierzynką – przepis Sałatka z selerem naciowym, kurczakiem i ananasem Artykuł Ryba po grecku z ogórkiem kiszonym i cebulą pochodzi z serwisu Księga Smaku

Księga-Smaku
Kasza jaglana z dynią, batatem i łososiem 100

wszystko w nim można powymieniać i stworzyć nową wersję, zupełnie dostosowaną do Twoich kubków smakowych. Baw się, próbuj, kombinuj.  Składniki (na 3 porcje): 200 gram świeżego łososia lub kurczaka  2/3 szklanki kaszy jaglanej  1 czerwona cebula  1 ząbek czosnku  250 gram dyni  250 gram batata  garść jagód goji lub żurawiny lub rodzynek(...)duś warzywa do miękkości. Dodaj gruszkę i smaż danie kilka minut. Dodaj ugotowaną kaszę, namoczone jagody goji i dopraw ponownie całość do smaku. Na koniec dodaj pokrojony w kostkę filet z łososia. Podaj porcję dania na talerzu posypaną czarnym sezamem lub innymi pestkami razem z kiełkami jarmużu. Smacznego, Klaudia

Mango Papaja
Razowy makaron ze szparagami, indykiem i suszonymi pomidorami (Pasta integrale con asparagi, pomodori secchi e tacchino) 157

SKŁADNIKI 320 g makaronu razowego 400 g filetu z piersi indyka (lub kurczaka) 400 g zielonych szparagów 2 łyżki m ą ki  2 łyżeczki ziół prowansalskich 10 suszonych pomidorów  oliwa z oliwek s ó l, pieprz **** INGREDIENTI 320 g di pasta integrale 400 g di filetto di tacchino (o pollo) 400 g di asparagi verdi(...)grubości szparagów. Stan upieczenia szparagów sprawdzamy wbijając w nie widelec, jeśli lekko wchodzi, szparagi s ą  gotowe.  W międzyczasie gotujemy makaron. Filet z piersi indyka kroimy w  kostk ę .  W misce mieszamy 2 łyżki m ą ki, 2 łyżeczki ziół prowansalskich, sól i pieprz. Mi ę so obtaczamy

La grande e la piccola cuoca