filet z kurczaka - 9892 przepisów (strona:541/660)

Kotlety rybne 157

pasuje do nich sos tatarski. Polecam Wam także: – kotlet quinoa – kotlety mielone z kurczaka – kotlety ziemniaczane – wege burger z kalafiora – kotlet schabowy – schabowy inaczej kotlety RYBNE PRZYGOTOWANIE: 25 minut Ilość porcji: 8 niewielkich kotletów SKŁADNIKI: – 300 g filetów z dorsza – pół łyżeczki soli – 1 jajko – 1 łyżka mąki pszennej

nietylkopasta.pl
NALEŠNIKI PO AZJATYCKU 167

Jedne z lepszych naleśników jakie jadłam :).Pyszne warzywa i mięso z kurczaka , przyprawione imbirem i sosem sojowym.Niebo w buzi!!! Ciasto : *************** 25 dag. mąki pszennej 1 szkl.wody mineralnej 1 szkl.mleka 3 jajka olej  Sól ****************************** Farsz : ******************* 2 filety kurze  1 op. mrożonki chinskiej 2 -3 łyżki sosu sojowego 1 łyżka soku z limonki imbir papryka ostra Olej do smażenia

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Łosoś po toskańsku – ryba w sosie po włosku 744

każdym razem będzie inna ale zawsze smaczna i syta. Łosoś po toskańsku Składniki: 4 porcje 600 g fileta z łososia 1 mała cebula 10 suszonych pomidorów w oliwie 1 czosnek solo 200 g philadephia 150 ml śmietanki 250 ml buljong z kurczaka 150 ml białego wina wytrawnego 3 łyżki pokrojonej natki pietruszki 150 g świeżego szpinaku 2 łyżki masła

codojedzenia
Indyk z bobem, papryką, cukinią, zieloną cebulką i ryżem 137

żółtą papryką, zieloną cebulką, cukinią i ryżem brązowym. Trzeba skorzystać z bobu póki jest. Indyka kupuję zamiast kurczaka, bo mniej nafaszerowany. W okresie upałów trzeba sobie jakoś radzić i robić coś na szybko, a w Rzeszowie gorąco :-) Miłego dnia :-) Składniki: 300 fileta z indyka mała cukinia 300 g bobu 1 żółta papryka młoda cebulka z zielonymi cybuchami 1/2 łyżeczki

kruche babeczki
ROLADKI DROBIOWE ZE SZPINAKIEM 206

pomidorowej 1 łyżeczka cukru  sól, pieprz, szczypta ostrej papryki w proszku, 1 łyżeczka suszonego oregano WYKONANIE KURCZAKA myjemy, osuszamy i oczyszczamy z białych błon. Doprawiamy z obu stron solą i czarnym pieprzem, przykrywamy arkuszem folii spożywczej i rozbijamy na cienkie filety. Świeży SZPINAK płuczemy, osuszamy. Gotujemy na parze lub podgrzewamy na patelni, aż zwiędnie. Odsączamy z wody

cool and minty
Szwajcar drobiowy 1768

rodzinę :) Zapraszam również na film - to naprawdę niewiele pracy a efekt ... Składniki : (na 2 roladki) pojedyncza pierś kurczaka 2 plasterki szynki np. sopockiej ok 20 g startego żółtego sera sól, pieprz jajko i bułka tarta - do panierki oliwa do smażenia Przygotowanie : Filet oczyszczam i przecinam w pół na 2 podobnej wielkości kotleciki, doprawiam solą i pieprzem i rozbijam

Mechanik w kuchni
Roladki z kurczaka z suszonymi pomidorami i mozzarellą 696

jako zimna przekąska na imprezę. Warto przyrządzić w większej ilości :) Składniki (dla 2 osób): 2 pojedyncze piersi kurczaka 4-5 suszone pomidory (np. w oleju) 60g mozzarelli natka pietruszki 6 plasterków szynki parmeńskiej,szwarcwaldzkiej lub wędzonego boczku sól i pieprz Przygotowanie: Filety umyć i oczyścić z błonek. Rozłożyć płasko na blacie i bardzo ostrym nożem zrobić nacięcie tworząc kieszeń

Piąty grzech główny
Kurczak w panierce z orzechów włoskich 134

posiekanej natki pietruszki sól, pieprz do smaku 1 jajko, rozkłócone cząstki limonki do podania i skropienia kurczaka ( lub cytryna) natka pietruszki do posypania Przygotowanie: Rozbij delikatnie piersi. Orzechy zrumień na czystej patelni, posiekaj.  W miseczce (szerokiej tak, by zmieściły się filety) wymieszaj orzechy, bułkę tartą, parmezan, natkę pietruszki. Dopraw solą i pieprzem.  W drugiej miseczce rozbij jajko

Gotowanie to kochanie
Makaron z kurczakiem w sosie porowo - śmietanowym 139

osób): 400 g makaronu świderki lub rurki 1 duża pierś z kurczaka (ok. 300 g) 1 por 1 cebula 50 g serka topionego pleśniowego 300 - 350 ml śmietanki 30 % 1 łyżeczka curry 1/2 łyżeczki oregano 1/2 łyżeczki pieprzu ziołowego pieprz sól 2 łyżki oleju     Filet kroimy w kostkę, dodajemy przyprawy, 1 łyżkę oleju, mieszamy i odstawiamy(...)Wstawiamy wodę na makaron. Dodajmey do niej jedynie sól. Makaron gotujemy na pół twardo. W czasie, gdy woda na makaron się gotuje, na patelni rozgrzewamy pozostały olej i podsmażamy kurczaka wraz z cebulką przez ok 1 minutę, dość często mieszając. Dodajemy pora, zmniejszamy płomień, przykrywamy i smażymy na wolny m ogniu przez ok. 5 - 6 minut, co jakiś czas mieszając

Kuchnia od dwojga
Smażona ryba z pomidorami i koperkiem - przepis Ani i Krzyśka 159

bulionu z kurczaka ( Ola dodała rosól drobiowo - wołowy ) 1,5 łyżki stołowej sosu rybnego  1 mała łyżeczka cukru 2 łyżki siekanego szczypiorku ( Ola dodała gruby szczypior z cebulki dymki ) 1/4 szklanki posiekanego koperku 2 łyżki posiekanych liści kolendry ( tego składnika nie mieliśmy, więc został zastąpiony szczyptą mielonej kolendry ) 4 łyżki siekanych orzeszków ziemnych Filety natrzeć sosem rybnym

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Grillowany filet z indyka pod pieczarkową kołderką 172

Dietetycy twierdzą, że mięso indyka jest zdrowsze niż mięso kurczaka. Wierząc im, zaczęłam częściej po nie sięgać. Bardzo lubię grillowane ze względu na smak i szybkość przygotowania. By nie było nudno dodałam pieczarki.  500g fileta z indyka 500g pieczarek 100 ml śmietany 1 cebula 1 pęczek natki pietruszki 2 ząbki czosnku sól, pieprz, papryka słodka  olej

Szefowa kuchni
Kotleciki z kurczaka 145

która szybko się nie nudzi. Składniki na kotleciki z kurczaka (10 porcji):   podwójna pierś z kurczaka 1/2 czerwonej papryki 1/2 zielonej papryki 250 g pieczarek 150 g sera żółtego (Gouda) 4 łyżki majonezu 4 łyżki skrobi ziemniaczanej 4 jajka Vegeta Filety i papryki (po wycięciu gniazd nasiennych) pokroić w kostkę. Pieczarki oczyścić i pokroić w paski, a następnie

Karola gotuje
Grillowane kieszonki z kurczaka nadziewane szpinakiem i serem feta 189

grillowane kieszonki z kurczaka nadziewane szpinakiem i serem feta (4 porcje): dwie podwójne piersi z kurczaka ser feta 100 g szpinak mrożony z czosnkiem 200 g 2 jajka 3 łyżki oleju 2 ząbki czosnku łyżeczka oregano łyżeczka bazylii sól pieprz Filety umyć, rozdzielić i posolić. Przekroić wzdłuż tak, aby powstały kieszonki. W głębokim naczyniu wymieszać 3 łyżki oleju, rozgnieciony

Karola gotuje
Sałatka z sosem Maille 160

pieprzem.  Odstawiamy na co najmniej godzinę, potem smażymy na rozgrzanej oliwie. Usmażony filet kroimy na mniejsze kawałki. Sałatę opłukujemy i osuszamy. Melona i arbuza obieramy i kroimy w kostkę ( z arbuza trzeba usunąć pestki). Płatki migdałowe prażymy na suchej patelni. Sałatę, kurczaka i owoce łączymy bardzo ostrożnie w misce, przyprawiamy do smaku solą i pieprzem oraz dodajemy

Bon appetit mon amie
Pierś drobiowa w białym winie duszona na patelni - petto di pollo al vino bianco 244

    Polecam soczyste filety drobiowe, duszone w białym winie na patelni tylko w 20 minut. To wykwintne i smaczne danie, bedzie się ładnie prezentować

zielonacukinka
Kotlet de volaille z piersi przepiórki 95

przydać . Warto tez wiedzieć , że można je wykorzystywać jak każdego kurczaka do różnych dań . Zwłaszcza rasy mięsne . Osobiście do celów kulinarnych hoduję „Jumbo White” i są genialne , a ich waga dochodzi do 0,5 kg czyli jest co zjeść Składniki dla 3 osób: 3 podwójne filety z piersi przepiórek , rasy mięsnej 3 plastry sera topionego cheddar ( Hochland(...)smaku, ale z rozwagą, żeby nie zabić naturalnego smaku mięsa. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Układamy na środku, złożony w kostkę, plaster sera i zwijamy, tak jak de volaille z kurczaka. Kotlet wychodzi mniejszy ale dużo smaczniejszy. Obtaczamy w roztrzepanych jajkach i bułce tartej, lekko dociskając, żeby kotlet nie rozpadł się przy smażeniu. Odstawiamy żeby związały do lodówki na godzinkę. Smażymy

Ogrodnik w podróży
Kotlety mielone drobiowe z suszonym czosnkiem niedźwiedzim i cytrynową nutą 178

starszych. Mięso z kurczaka jest zalecane dla osób kontrolujących cholesterol, mających problemy z układem krążenia czy odchudzających się. Dostarcza witamin z grupy B, szczególnie B3 (niacyny) i B6 (pirydoksyny), a także składników mineralnych takich jak cynk, selen, magnez i fosfor. Kotlety mielone drobiowe z suszonym czosnkiem niedźwiedzim i cytrynową nutą. Składniki: - ok. 1,2 kg filetów drobiowych - 1 czerstwa bułka(...)sól ziołowa - pieprz czarny grubo mielony - 2 łyżeczki kurkumy - suszony czosnek niedźwiedzi - 2 łyżki soku wyciśniętego z cytryny Dodatkowo: - bułka tarta - olej lub oliwa do smażenia Opłukane i osuszone filety mielimy w maszynce do mięsa wraz z odciśniętą bułką, 1 cebulą i czosnkiem. Dodajemy startą na drobnej tarce skórkę z wyparzonej cytryny, pieprz, sól ziołową, sól morską, czosnek niedźwiedzi

mojewypiekiinietylko
Sałatka ziemniaczana z wędzonym kurczakiem 100

Składniki:     300 g ziemniaków 200 g wędzonego filetu z kurczaka 1 czerwona cebula 3 ogórki kiszone 2 łyżki sosu chrzanowego (Roleski)       Przygotowanie:     Ziemniaki obieramy, kroimy w dużą kostkę, gotujemy w osolonym wrzątku do miękkości. Studzimy.   Filety kroimy w dużą kostkę.   Cebulę siekamy.   Ogórki kroimy w talarki.   Wszystkie składniki

R'n'G Kitchen
Filet z indyka w sosie. 131

jest również dla alergików. Indyk jest bardzo wdzięcznym mięsem, ponieważ przygotowuje się go szybko. Podobnie jak kurczaka. Indyk w sosie, który dziś Wam proponuję, dusi się 25 minut. Tak więc same plusy :) Zdrowe, pyszne i szybkie w przygotowaniu. Składniki: 500-600 g. fileta z indyka 1,5 szklanki bulionu 1 cebula sól, pieprz, czosnek granulowany 1-2 łyżki mąki

Agusiowe smakołyki
Risotto grzybowe na białym winie 118

śmietanki 30% 200g sera cheddar  1 pęczek natki pietruszki sól, pieprz masło  1. Filet, cebulę i grzyby kroimy w kostkę. Marchew i pietruszkę ścieramy na tarce. Natkę pietruszki drobno siekamy, czosnek przeciskamy przez praskę.  2. Na rozgrzanym maśle podsmażamy kurczaka i cebulę, do mocnego zarumienienia. Dodajemy grzyby, ryż i warzywa, smażymy jeszcze trochę do momentu

Szefowa kuchni
KURCZAK W SOSIE MUSZTARDOWO-MIODOWYM 436

palnika, przez około 5 minut, aż będzie chrupiący. Łopatką przekładamy na talerz wyłożony papierowym ręcznikiem.  Kurczaka oczyszczamy z marynaty (pozostałą marynatę zachowujemy), skrapiamy oliwą i smażymy na średnim ogniu, po około 2-3 minuty z każdej strony (w zależności od grubości filetów). Dodajemy pozostałą marynatę i stopniowo dolewamy śmietankę. Zagotowujemy, zmniejszamy płomień do małego i gotujemy pod przykryciem przez

cool and minty
Wędlinka drobiowa z szynkowara 135

drobiu i innych mięs. Przepis zaczerpnięty z internetu. Składniki: podudzia drobiowe -  5 szt piersi z kurczaka -760 g sól peklowana - 20 g żelatyna - 3 łyżeczki woda - 100 ml papryka słodka - 1 łyżeczka suszone pomidory z czosnkiem i bazylią - 1 łyżeczka Przygotowanie: Filety drobiowe umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym, pokroić w kostkę. Podudzia oddzielić od kości, pokroić na małe kawałki

Kuchnia Danusi
KURCZAK KUNG-PAO 205

Składniki: 30 dag filetu z piersi kurczaka 1 cukinia 2 ząbek czosnku imbir w proszku 2 cebule 4 łyżki jasnego sosu sojowego 2 łyżeczki cukru czarny pieprz 2 czerwone papryki Sposób wykonania: Filet pokroić w paski.Usmażyć. W miseczce wymieszać jasny sos sojowy, cukier i czarny pieprz. Do podsmażonego fileta dodać sos przygotowany w miseczce. Zagotować. Paprykę oczyścić

Przepisy kulinarne babci Antoniny
Pełnoziarnisty makaron z kurczakiem i dynią 213

dyni).  Tym razem świetny makaron razowy w towarzystwie dyni, papryki i cebuli, no i mięsa. Kurczaka możemy zastąpić indykiem - wtedy danie będzie delikatniejsze i ciut mniej kaloryczne :) SKŁADNIKI (1 porcja - 512 kcal) 80 g makaronu razowego - u mnie penne 100 g fileta z piersi kurczaka/indyka 100 g dyni (bez skóry i pestek) 30 g białej cebuli 1/3 czerwonej

Moje Kuchenne Rewelacje
Drobiowa mielonka z indyka na kanapki - szynkowar 159

Była, na kanapki,  potrawka z kurczaka i mięsa mielonego wieprzowo-wołowego . A tym razem mielonka drobiowa z indyka. Bardzo podobna do potrawki. Jest w niej trochę mięsa drobiowego mielonego, trochę filetów z piersi indyka w kawałkach... Majeranek, papryka słodka, mielona. Mało soli, mało pieprzu. A po co dużo? :) Szynka delikatna, lekka, a jednocześnie dobrze zwarta i wygodna do krojenia(...)krajalnicy. Składniki na ok. 680 gramów gotowej mielonki: 500 gramów mielonego z indyka 400 gramów filetów z piersi indyka 1 płaska łyżka słodkiej, mielonej, czerwonej papryki 2 płaskie łyżki majeranku 1 płaska łyżeczka pieprzu 1 płaska łyżeczka soli Mięso mielone przekładamy do salaterki Filety myjemy, oczyszczamy z ewentualnych błonek i ubijamy przez folię spożywczą (niezbyt mocno) Ubite filety

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com