Składniki: 1 szklanka cieciorki 4 ząbki czosnku 3 łyżki oliwy pół łyżeczki papryki słodkiej szczypta oregano szczypta gałki muszkatołowej sól, świeżo zmielony pieprz Potrawka z
kgwjanczewoSkładniki: 1 królik 3-4 fileta z kurczaka 1 puszka groszku konserwowego 2 jajka 2 łyżki maki ziemniaczanej przyprawy do królika: 2 ząbki czosnku, majeranek
kgwjanczewołyżki sosu z czosnkiem i miodem TaoTao do smażenia olej ryżowy do smaku pieprz cayenne PRZYGOTOWANIE Fileta umyj i pokrój w kostkę (kawałki około 2 cm). Paprykę umyj i pokrój w drobną kostkę. Mięso w misce dopraw sokiem z limonki, pokrojoną papryką,sosem sojowym, sosem chilli, sosem czosnkowym i pastą curry. Teraz przygotuj ciasto. Mleczko wymieszaj z mąką
ClauditteMissCookingkurczaka czosnek niedźwiedzi czosnek granulowany papryka wędzona pieprz ziołowy sól przyprawa do drobiu łyżeczka oleju Przygotowanie Piersi z kurczaka oczyszczamy z błon tłuszczu czy chrząstek. Oba kawałki oprószamy z obu stron przyprawami i skrapiamy oliwą. Obie piersi z kurczaka zwijamy razem w wałek (grubszy koniec jednego fileta układamy na cieńszym drugiego) i zawijamy ciasto w kilka warstw folii aluminiowej
e-PrzepisyKulinarnepomidorki lekko zmiękły, a ciasto chrupało między zębami . Przyznam szczerze, iż sama byłam bardzo zaskoczona efektem końcowym! A zajadając kęs po kęsie czułam się zdrowo najedzona. Koniecznie spróbujcie! :) Tapenada, czyli po prostu pasta z oliwek - bardzo szybka i łatwa do przygotowania w domu. Oto tradycyjny francuski przepis: 6 ząbków czosnku 50g kaparów 10 filetów anchois w oliwie 200g czarnych(...)pełna łyżeczka drobno siekanego tymianku 1 pełna łyżeczka drobno posiekanego świeżego cząbru sok z 1/2 cytryny świeżo mielony pieprz oliwa z oliwek Czosnek obieramy, wycinamy zielone kiełki, a resztę drobno siekamy. Kapary dokładnie przepłukujemy i osuszamy. Filety anchois odsączamy i drobno kroimy. Przekładamy czosnek, kapary i anchois do miksera, dodajemy oliwki, tymianek, cząber i wlewamy sok z cytryny
Sajkofanka smakuskładniki: 2 piersi z kurczaka 3 ząbki czosnku 3 cm świeżego korzenia imbiru 1 łyżeczka suszonego imbiru sok z 1/2 cytryny 1/2 szkl. oleju 1 łyżeczka
Domowy Smak JedzeniaPeklujemy: 1,3 kg szynki wieprzowej 1,3 kg boczku ze skórką 1,3 fileta z indyka 1,3 karkówki 1,3 łopatki sól gruba
kgwjanczewoJesienna sałatka z rukolą, smażoną dynią, serem feta i piersią kurczaka z dodatkiem uwielbianego przeze mnie czosnku niedźwiedziego, który jest niezwykle zdrowy i smaczny Składniki:2
Oryginalny smakSkładniki: 4 filety z kurczaka 4 jajka duża łyżka mąki ziemniaczanej 2 ząbki czosnku sól pieprz olej do smażenia Mięso umyć i pokroić w niewielką kostkę. Jajka lekko ubić rózgą i dodać mąkę ziemniaczaną. Mięso natrzeć czosnkiem, solą i pieprzem i dodać do masy jajecznej. Na patelni o grubym dnie rozgrzać tłuszcz i nakładać po łyżce ciasta. Smażyć powoli
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniaalternatywą wśród zbóż, która może być stosowana do potraw, sałatek czy ciast." * Tak jak wczoraj obiecałem, dziś danie dla mięsożerców :) co zresztą widać na załączonym wyżej obrazku :)Będzie i zdrowo i z mięskiem :) Czyli tak jak lubię najbardziej :) Składniki : 4 łyżki ziarna amarantusa bio 1 filet z piersi kurczaka natka pietruszki szczypiorek 3 łyżki(...)oliwy z oliwek z oregano Przyprawy : pieprz ziołowy kmin rzymski majeranek czosnek granulowany Filet z piersi kurczaka myjemy, odsączamy nadmiar wody, oczyszczamy, kroimy na małe kawałki i przekładamy do głębokiego talerza. Pierś polewamy 3 łyżkami oliwy z oliwek. Mieszamy aby każdy kawałek był obtoczony cały w oliwie. Przyprawiamy pieprzem ziołowym, kminem rzymskim, majerankiem, czosnkiem granulowanym
Parowar FacetaŚwietne danie meksykańskie z odświeżającym guacamole, które jak zostanie można wykorzystać do posmarowania grzanek. Składniki: 6 tortilli 400 gram sera żółtego 3 filety z
kgwjanczewofilety a następnie na mniejsze kawałki. Tak przygotowane mięso wkładamy do miski , solimy , pieprzymy , dodajemy drobno pokrojony ząbek czosnku. Dodajemy sok z połowy cytryny i limonki . dodajemy oliwy. Całość dokładnie mieszamy , najlepiej ręcznie . Miskę przykrywamy folią spożywczą i odstawiamy do lodówki na 2 godziny. Płatki kukurydziane wsypujemy do woreczka i kruszymy , najlepiej przy użyciu wałka do ciasta. Przesypujemy
Bazylia kontra RozmarynCiecierzyca. Tak naprawdę odkryłem ją niedawno i od razu się zakochałem w tym smaku i teksturze.Dziś z jej wykorzystaniem coś z kuchni arabskiej w naszym
BaRepaspołączyć z mąką, solą,olejem i jogurtem. Wyrobić ciasto i podzielić na 4 części, z których powstaną 4 placki. Każdą część rozwałkować na okrągły placek.Mniej więcej 25 cm - czyli klasyczna patelnia. Smażyć na rozgrzanej patelni z każdej strony. Gotowe tortille zawinąć w ściereczkę żeby nie stwardniały przed napełnieniem farszem. Filety z kurczaka kilka godzin wcześniej zamarynować w ulubionych(...)ziołach. U mnie tym razem świeży tymianek i czosnek. Paprykę pokroić w kostkę, pomidorki na pół i razem z kurczakiem smażyć ok. 10 min na małym ogniu. Bób wcześniej ugotować w osolonej wodzie, obrać ze skórki, połączyć z warzywami i mięsem.Dołożyć serek mascarpone i topiony. Wszystko dokładnie wymieszać, przyprawić przyprawami i 1/3 papryczki chilli pokrojoną w drobniutką kosteczkę. Konsystencja
pieprzny smaczekDomowe Stripsy stworzone na wzór znanych i uwielbianych polędwiczek z KFC.Wyśmienite kawałki filetów z piersi kurczaka w chrupiącej, złocistej panierce to przekąska, której mało kto
Słodka Strona