Kolorowa tarta z mąki żytniej razowej

Kolorowa tarta z mąki żytniej razowej

Kolorowa tarta z mąki żytniej razowej

Przepis na : obiad

Przyczyną moich dzisiejszych szaleństw kuchennych jest mąka żytnia razowa, na która natknęłam się ostatnio w osiedlowym sklepie. Jest to mąka nie byle jaka, bo jedna z najlepszych w Polsce. Nie żadna pospolita, do której nie wiedząc czemu, producenci, dodają obecnie mnóstwa spulchniaczy i polepszaczy. Młyn Młynomag z Reszla to jeden z najstarszych młynów działających w Polsce. Posiada on znak regionalnego Dziedzictwa Kulinarnego "Warmia, Mazury, Powiśle", który potwierdza, iż żywność, którą tam... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Sajkofanka smaku

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Najlepsza dieta na zimę

Nasza dieta podczas zimy powinna skupiać się nie tylko na tym, by zrzucić zbędne kilogramy, lecz także utrzymać odpowiednią odporność organizmu.

Czytaj dalej...

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Jak uratować przesoloną zupę?

Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?

Czytaj dalej...

Autor

SajkofankaSmakuSajkofankaSmaku

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

mąka, tarta, pasty, pasta, francuskie, jajko, ciasto, susz, sok, cytryna, mielone, lekka, siekane, czosnek, ser, zdrowe przepisy, do pracy, łatwe , chleb, bagietka, zdrowe, obiad, chleb na zakwasie, lekkie ciasto, kruche ciasto, kruche ciasta, ciasto kruche, przepisy na kruche ciasto, ciasto z ciasta francuskiego, czosnek w ziołach

Inne przepisy z Sajkofanka smaku

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
Zaciesz, 20 stycznia 2014 21:33:38

Uwielbiam kolorowe potrawy. Ciekawe połączenie ja zazwyczaj robiłam w trochę bardziej syty sposób tartę, ale chętnie spróbuje czegoś nowego.

Sajkofanka Smaku, 20 stycznia 2014 22:17:58

Ja również zazwyczaj jadłam tarty w bardzo obfitym wydaniu. Szukałam jednak takiej alternatywy, żeby było prosto, smacznie i szybko :) Próbuj, chętnie dowiem się jak wyszło - powodzenia i pozdrowienia :)

KOLOR owanka, 5 lutego 2014 09:55:52

wygląda smacznie :D i zachęcająco :D