Przepis na : obiad
Przyczyną moich dzisiejszych szaleństw kuchennych jest mąka żytnia razowa, na która natknęłam się ostatnio w osiedlowym sklepie. Jest to mąka nie byle jaka, bo jedna z najlepszych w Polsce. Nie żadna pospolita, do której nie wiedząc czemu, producenci, dodają obecnie mnóstwa spulchniaczy i polepszaczy. Młyn Młynomag z Reszla to jeden z najstarszych młynów działających w Polsce. Posiada on znak regionalnego Dziedzictwa Kulinarnego "Warmia, Mazury, Powiśle", który potwierdza, iż żywność, którą tam... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Nasza dieta podczas zimy powinna skupiać się nie tylko na tym, by zrzucić zbędne kilogramy, lecz także utrzymać odpowiednią odporność organizmu.
Czytaj dalej...Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Uwielbiam kolorowe potrawy. Ciekawe połączenie ja zazwyczaj robiłam w trochę bardziej syty sposób tartę, ale chętnie spróbuje czegoś nowego.
Ja również zazwyczaj jadłam tarty w bardzo obfitym wydaniu. Szukałam jednak takiej alternatywy, żeby było prosto, smacznie i szybko :) Próbuj, chętnie dowiem się jak wyszło - powodzenia i pozdrowienia :)