filet w cieście z czosnkiem - 155 przepisów

Piersi z kurczaka w cieście czosnkowym 8292

umyć, osuszyć, pokroić na mniejsze kotlety i lekko rozbić. Oprószyć solą i pieprzem.Mąkę wymieszać ze szklanką wody (ciasto powinno mieć konsystencję gęstszego ciasta naleśnikowego). Dodać sól, jajko i przeciśnięty przez praskę czosnek. Wymieszać na gładkie ciasto.Do ciasta przełożyć filety i odstawić na minimum 30 minut do lodówki.Po tym czasie wyjąć mięso z ciasta i lekko osączyć

Świat Domowej Kuchni
Kurczak w cieście francuskim na dwie nuty z surówką z marchwi i brzoskwini. 164

sposoby. Pierwszy z kozim serem i szpinakiem, drugi z pieczarkami.Co jest potrzebne:-ciasto francuskie własnej roboty; przepis będzie w osobnym poście. Można użyć ciasta kupnego-filety z kurczaka-tymianek świeży-masło klarowane-oliwa-czosnek zgnieciony nożem, później posiekany-sól, pieprz-żółtko-pieczarki pokrojone w grube plastry-pór część biała-cebula-ocet z wina musującegoPieczarki.Do rondelka wrzucamy łyżeczkę masła

BaRepas
Łosoś ze szpinakiem w cieście 152

zapieczone w cieście francuskim... jak dla mnie był to strzał w dziesiątkę!Składniki:500 g mrożonego szpinaku,2 łyżki masła,1 ser feta,1 ząbek czosnku,600 g fileta z łososia,1 ciasto francuskie,1 jajko,100 g płatków migdałowych,szczypta soli.Przygotowanie:  Na maśle smażymy mrożony szpinak. Gdy szpinak całkowicie się rozmrozi dodajemy pokrojony ser feta i mieszamy

Aga w kuchni
CHLEBKI Pita z Kurczakiem 386

Składniki: na 6- 8 porcji 6 chlebków Pita, gotowych lub upieczonych samodzielnie 2 filety z piersi kurczaka 1 sałata rzymska 2 pomidory 1 czerwona papryka 1 zielony ogórek 0,5 kubka jogurtu greckiego 1 ząbek czosnku oliwa z oliwek oregano pieprz słodka papryka kurkuma ciasto na chlebki Pita: 450g mąki pszennej (dałam luksusową) 10g drożdży świeżych 300ml letniej wody(...)oliwy z oliwek Przygotowanie: piekarnik ustawiamy na 200"C, najlepiej na funkcję grill filety z piersi kurczaka myjemy, osuszamy, kroimy w paseczki, oprószamy świeżo mielonym pieprzem, słodką papryką i kurkumą, mieszamy sałatę, pomidory oraz paprykę kroimy według uznania, wrzucamy do miseczki, mieszamy przygotowujemy sos- czosnek siekamy, mieszamy z jogurtem, doprawiamy pieprzem, słodką i ostrą papryką oraz odrobiną kurkumy kurczaka

Luźna Kuchnia
Piersi z kurczaka w cieście czosnkowym 57818

myjemy, osuszamy, kroimy na mniejsze kotlety i lekko rozbijamy. Oprószamy solą i pieprzem.2. Mąkę mieszkamy z szklanką wody (ciasto powinno być konsystencję gęstszego ciasta naleśnikowego). Dodajemy sól, jajko i przeciśnięty przez praskę czosnek. Mieszamy na gładkie ciasto.3. Do ciasta przekładamy filety i odstawiamy na 30 minut do lodówki.4. Po tym czasie wyjmujemy mięso z ciasta i lekko osączamy

Kuchnia domowa Ani
Dorsz w cieście 213

mąki 20 g pokruszonych drożdży  130ml gazowanej wody mineralnej sól , pieprz szczypta czosnku w proszku olej rzepakowy do smażenia Wykonanie:Mąkę rozcieramy z drożdżami , dodajemy wodę i mieszamy trzepaczką . Gdy ciasto się spieni, dodajemy łyżeczkę soli , pieprz, czosnek i mieszamy do konsystencji gęstej śmietany.Filety rybne zanurzamy w cieście , smażymy na rozgrzanym oleju rzepakowym z obu stron

Gorący kąsek
Piersi z kurczaka w cieście czosnkowym 583

ząbki czosnku sól, pieprz olej do smażenia Sos czosnkowy: 4 ząbki czosnku 4 łyżki majonezu 300 ml jogurtu naturalnego odrobina cukru opcjonalnie 2-3 łyżki posiekanego koperku Przepis na piersi z kurczaka w cieście czosnkowym to wyśmienita propozycja na danie obiadowe. Kurczak w cieście jest delikatny i mięciutki - a w zestawieniu z sosem czosnkowym daje niepowtarzalną całość, która może stanowić(...)Osuszyć i pokroić na mniejsze kotlety. Lekko rozbić. Oprószyć solą i pieprzem. Mąkę wymieszać ze szklanką wody (ciasto powinno mieć konsystencję gęstszego ciasta naleśnikowego). Dodać sól, jajko i przeciśnięty przez praskę czosnek. Wymieszać na gładkie ciasto. Do tak przygotowanego ciasta przełożyć filety, delikatnie przemieszać, żeby mięso było dobrze obtoczone w cieście i odstawić na 30 minut do lodówki

Świat Domowej Kuchni
Łódeczki z ciasta francuskiego z białym serem i kurczakiem. 190

kurczaka   200 g sera białego   1 mała papryka czerwona   1 cebula  2 ząbki czosnku   2 łyżki posiekanej natki pietruszki  sól, pieprz  ostra papryka, zioła prowansalskie   łyżka oleju   1 opakowanie ciasta francuskiego   Przygotowanie: Filety oczyszczamy i kroimy na małą kostkę, przyprawiamy solą, pieprzem oraz ostrą papryką, a następnie podsmażamy(...)przez chwilkę. Dokładamy paprykę pokrojoną w kostkę, cebule posiekaną w piórka i czosnek przeciśnięty przez praskę, zmniejszamy ogień i smażymy jeszcze 5-10 minut. Odkładamy do ostygnięcia.   W garnku kruszymy biały ser, dodajemy natkę pietruszki, podsmażone na patelni składniki, doprawiamy solą, pieprzem i ziołami.  Ciasto francuskie kroimy na 8 prostokątów, układamy na blaszce pokrytej papierem do pieczenia, sklejamy

Symfonia smakowa
C - Francuskie warkocze Cioci Eli 242

moje rozrabiaki niemal pobiły się o resztki z wczorajszej kolacji;) Francuskie warkocze     Składniki na 3-4 porcje: 1 szt filet z kurczaka, 1 szt ciasto francuskie, 15 dag pieczarki, 1 ząbek czosnek, do smaku natka piertuszki, 5 dag ser żółty gouda, 3 łyżka majonez, 1 szt papryka konserwowa, do smaku Sól, do smaku pieprz(...)widać na zdjęciu.                    Na środku każdego kawałka ciasta kładę przygotowany filet, smaruję go łyżką majonezu, następnie układam na niego porcję pieczarek, posypuję natką pietruszki, kładę plaster żółtego sera i zlepiam boki, tworząc "warkocz

Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciała
Tarta z wędzonym kurczakiem na cieście francuskim 143

ząbek czosnku - sól, pieprz, szczypta cukru, bazylia, papryka słodka, chili cayenne - olej rzepakowy Formę wyłożyć papierem do pieczenia. Wyłożyć ciasto francuskie na spód, ładnie pozaginać na rantach. Zrobić dziurki w cieście widelcem. Podpiec wstępnie spód ok. 8 minut w 200 stopniach(z termoobiegiem). Cebulę, czosnek i pieczarki drobno pokroić. Cebulę zeszklić, dodać pieczarki, po paru minutach dodać czosnek i podsmażać(...)jeszcze minutę. Dodać pomidory krojone, oliwki, doprawić. Filet z kurczaka pokroić, poukładać na podpieczonym cieście. Zalać warzywami wcześniej podsmażonymi. Kolejnym raz posypać ziołami z wierzchu. Piec ok. 25 minut w 200 stopniach (z termoobiegiem

Corner With Recipes
Paluchy z piersi kurczaka 183

Przygotujemy pyszne paluchy z fileta z piersi kurczaka w cieście.Składniki:-podwójny filet z piersi kurczaka-sól, pieprz-3 ząbki czosnku-2 jajka-2 szklanki mąki pszennej-2 szklanki bardzo zimnej wody-olej do smażenia      Fileta płuczemy i osuszamy.Kroimy w długie, wąskie paski.Czosnek kroimy w drobną kosteczkę.   Mięso przyprawiamy solą, pieprzem

Maminek kulinarny
Pierogi ze szpinakiem i kurczakiem 166

kurczakiem. Miał to być mielony udziec, ale wyszła pierś pokrojona w kostkę i podgotowana z przyprawami i czosnkiem. Wyszły pyszne! Składniki :Ciasto :* szklanka mąki pszennej* szczypta soli* 1/3 szklanki wrzątkuNadzienie :* 4 szklanki świeżego szpinaku bądź kostka mrożonego * filet z kurczaka* ząbek czosnku* sól, pieprz* oliwa z oliwek* łyżka jogurtu greckiego Przygotowanie :Przesiać mąkę do miski, dodać

Magiczne Życie Marty
Soczysty łosoś w cieście francuskim ze szpinakiem 183

posypane płatkami migdałowymi - pysznie chrupiące. Wygląda i smakuje bosko! Składniki: porcja dla 4 (głodnych) osób 500g łososia norweskiego (filet bez skóry) 300g szpinaku w liściach (może być mrożony) duży ząbek czosnku pół łyżeczki drobno posiekanej ostrej papryczki ciasto francuskie - ja kupiłam gotowe, takie do trzymania w lodówce oliwa z oliwek garść płatków migdałowych jajko Przygotowanie: Łososia podzielić

Kulinarne Inspiracje
Pierogi zapiekane ze szpinakiem i kurczakiem 253

jajka, Szczypta soli, 2 łyżki oliwy z oliwek Składniki na farsz: 500 g szpinaku, najlepiej świeży, 1 filet z kurczaka , 150 g sera gorgonzola (ja użyłem piccante) 2 ząbki czosnku, Sól, pieprz 2 łyżki oliwy z oliwek do smażenia Przygotowanie ciasta na pierogi:W letnim mleku rozkruszamy drożdże i dodajemy łyżeczkę cukru. Do miski wsypujemy mąkę, sól, wbijamy jajka

cookpl
Ryba smażona w cieście piwnym 157

cieście z dodatkiem piwa. Do rybki podałam suróweczkę z nutą czosnku oraz ziemniaczki z koperkiem. składniki: 600 g filetów z ryby, u mnie morszczuk sól prowansalska sok z cytryny ciasto piwne 3/4 szklanki piwa 1 i 1/2 szklanki maki 1 jajko szczypta soli szczypta proszku do pieczenia Filety ryby jeśli są duże pokroić na mniejsze kawałki. Następnie oprószyć solą

Monia miesza i gotuje