walory smakowe i zapachowe. Jest to kluczowe aby ta potrawa zachowała swój wyjątkowy, charakterystyczny smak. Potrzebujemy: 500 g piersi z kurczaka, 2 jajka, olej kokosowy, sól, pieprz, słodka papryka Filet myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym i kroimy w większą kostkę. Następnie rozbijamy tłuczkiem tak, by powstały cienkie kotleciki. Jajka wbijamy do miski, dodajemy sól, pieprz i paprykę. Energicznie mieszamy widelcem(...)ścieram ogórka świeżego i 4 rzodkiewki. Odsączam nadmiar wody. Jogurtu naturalny 180g doprawiam solą i pieprzem. Wszystkie składniki mieszam i powstaje mi pyszny, kremowy sos :) Smacznego! Kokosowe kotleciki drobiowe Po więcej przepisów zapraszam na: https://smakujcodnia.blogspot.com
Przepis na Dzień DobryNasze wszystkie smaki w jednej formie <3 Składniki 500 g żółtej fasolki szparagowej 100 g pomidorków koktajlowych 100 g sera feta 50 ml oleju z
R'n'G KitchenIndyk w pomidorach, marchewce, cebuli z dodatkiem świeżych ziół to propozycja na prosty, szybki, smaczny i rodzinny obiad. Do dania można dodać suszone zioła
Krakowskie smaki Anisłabość do curry i czasami lubię pokombinować ze składnikami. Tym razem miałam do wykorzystania resztę kalafiora i bataty, co zaowocowało drobiowym czerwonym curry z wyżej wymienionymi warzywami. Pyszne i syte. Polecam podawać z chlebkami naan lub ryżem. Składniki (2 porcje) -400 g filetu z kurczaka -1 duży batat (ok. 250g) -300 g kalafiora -1 papryczka chilli -pół cebuli(...)cebuli, przesmażyć minutę mieszając. Zalać bulionem. Kalafior umyć i podzielić na różyczki. Batat obrać i pokroić w kostkę. Dodać do bulionu. Gotować około 15 minut. W międzyczasie przygotować mięso. Filet z kurczaka umyć, oczyścić i pokroić w małe kawałki. Oprószyć solą i pieprzem. Na patelni rozgrzać łyżkę oleju, obsmażyć mięso do zrumienienia. Dodać do gotujących się warzyw razem z pastą
Zielona Kuchniachęć wypróbować. Ja już wiem jakie będę testować kolejne :-) Strogonow z moskolami jest naprawdę super, to bardzo syte i smaczne danie. Ja nie miałam polędwicy wołowej i zastąpiłam ją filetem z indyka, przez co gulasz wyszedł bardzo delikatny. Z podanych proporcji wychodzi 4 porcje. Polecam Wam bardzo wypróbowanie przepisu i życzę miłego dnia :-) Placki: ok. 500 g ziemniaków 1 jajko(...)niezbyt klejąca. 2. Po wyrobieniu, nabieramy porcje ciasta, formujemy zgrabne placuszki, które lekko spłaszczamy i smażymy na suchej, mocno rozgrzanej patelni na lekko brązowy kolor. Strogonow drobiowy: 500 g filetu z indyka (w oryginale polędwica wołowa) 2 cebule 2 czubate łyżki passaty (w oryginale koncentrat pomidorowy) smalec 2 łyżki masła mąką pszenna ok. 1 szklanka bulionu wołowego
kruche babeczkiPropozycja na danie z kuchni indyjskiej. To danie ma wiele wersji, ja proponuję taką, być może przypadnie do gustu. Składniki Marynata : 250 g jogurtu 1 łyżeczka
R'n'G KitchenDROBIOWE ZE SZPINAKIEM I FETĄ (składniki na 4 roladki) - 2 piersi z kurczaka - 200 gram świeżego szpinaku (można też użyć mrożonego) - 50 gram sera typu feta - 1 mała cebula - 2 ząbki czosnku - sól, pieprz, gałka muszkatołowa - oliwa z oliwek do smażenia - wykałaczki do zwijania roladek Piersi z kurczaka filetujemy, tak żeby z jednej powstały 2 kotlety. Następnie rozbijamy tłuczkiem. Filety
Zgrabne Gotowanieprzesuszyć. Pieczenie jest również bardzo popularne, zanim jednak poddamy mięso tej metodzie warto je najpierw zamarynować, aby ubogacić jego smak. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Mięso drobiowe – jak sprawić, by było smaczne? Wszystkie rodzaje mięsa drobiowego świetnie nadają się do gotowania, duszenia, smażenia czy pieczenia. Jeśli zależy nam na uzyskaniu aromatycznej, prawdziwie soczystej sztuce mięsa to należy je poddać działaniu wysokiej temperatury(...)każdej odmiany możemy użyć tej samej metody obróbki cieplnej. Wędzenie – to delikatna metoda, która pozwala na zachowanie soczystości ryb Grillowanie – to idealna metoda do przyrządzania całych ryb oraz filetów. Dzięki grillowaniu mięso nie traci smaku, soczystości oraz swojego aromatu Pieczenie świetnie nadaje się do filetów i całych ryb. Aby mięso nie straciło swoich wartości należy zabezpieczyć je folią aluminiową Smażenie
Kulinarne Przebojeząbek czosnku 2 łyżeczki francuskiej musztardy ½ łyżeczki prowansalskich ziół, suszonych 1 łyżka winnego octu 1 łyżeczka soku z cytryny 100 g serka philadelphia 1 łyżka masła 150 ml drobiowego bulionu 300 ml słodkiej śmietany 50 g dojrzałego sera, u mnie vesterbotten Dodatkowo 500 g zielonych szparagów 200 g mrożonego groszku 1 łyżka oliwy 1 łyżeczka soli 800 g ziemniaków sól(...)wodą. Pozostaw na sicie. Rozgrzej masło na patelni i ułóż piersi z kurczaka skórą do dołu. Smaż po około 3-4 minut po każdej stronie w zależności od grubości filetów. Owiń mięso w aluminiową folię. Szalotki obierz i drobno pokrój. Zeszklij na maśle. Dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek. Smaż jeszcze przez 30 sekund, czosnek nie może się zrumienić. Wlej śmietankę
codojedzeniaprzygotowałam? Inspiracją do przygotowania tego przepisu była moja ulubiona pora roku i rzeżucha, którą kupiłam. Pięknie pachnie i prezentuje się na kuchennym parapecie. Zapragnęłam sałatki z dodatkiem mięsa, koniecznie drobiowego. Jako, że kocham włoskie smaki, postanowiłam przygotować słynną na całym świecie sałatkę Cezar. I tak oto powstało danie polsko-włoskie. Do jej przygotowania wykorzystałam piersi z Kurczaka Zagrodowego z Podlasia(...)łyżki majonezu 1 łyżka musztardy 1 łyżeczka soku z cytryny marynata do kurczaka: 4 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżeczka słodkiej papryki w proszku sól, pieprz do smaku Przygotowanie: Filet z kurczaka myjemy. Osuszamy. Dokładnie oczyszczamy. Do miski wlewamy oliwę z oliwek, dodajemy ostrą paprykę, doprawiamy do smaku. Do tak przygotowanej marynaty wkładamy kurczaka. Obtaczamy dokładnie i odstawiamy. Bułkę ciabattę
Moja smaczna kuchniaMakaron kocham miłością absolutną. Zawsze mam w domu kilka opakowań różnych makaronów, bo nigdy nie wiadomo na jaki rodzaj przyjdzie mi w danej chwili chęć;) Podobna
Smaki Na Talerzucieście kukurydzianym z sezamem i w końcu nastał ten dzień kiedy usmażyłam te delikatne paluszki, z lekkim czosnkowym posmakiem, idealne na obiad z dodatkiem sezonowych warzyw. Składniki: – 400g filetów z piersi kurczaka, – 1 jajko, – 80ml mleka, – około 150g mąki kukurydzianej, – 4 łyżki sezamu, – 1,5 łyżki oleju sezamowego, – sól i pieprz wg smaku(...)stron na złoty kolor. Ja do oleju dodałam odrobinę masła. Podałam z sosem śmietanowo- musztardowym z sokiem cytrynowym. Lekki i szybki obiad. Polecam Artykuł Kotleciki „paluszki” drobiowe w cieście kukurydzianym pochodzi z serwisu Kulinarne życie Armine
Smaki ArmineKurczak ! Zapraszam na kolejny przepis na kurczaka , sznycel z kurczaka w panierce z nasion i natki pietruszki. Zazwyczaj wszyscy panierują sznycle w tartej bułce. Ja nie
codojedzeniazimno. Polecam! Składniki: Ciasto: 5 jajek 2 łyżki majonezu szczypta proszku do pieczenia sól, pieprz 1,5 łyżki mąki 350 g żółtego sera Nadzienie: 2 – 3 pojedyncze filety z kurczaka 500 g pieczarek sól, pieprz, ostra papryka olej Przygotowanie: Białka ubić z 1/4 łyżeczki soli. Dodać stopniowo żółtka a na końcu majonez , pieprz , mąkę , proszek do pieczenia . Na końcu(...)przyprawić solą, pieprzem i ostrą papryką . Na mięso wyłożyć równomiernie pieczarki. Zwinąć roladę i piec dalej w temperaturze 180 stopni, przez ok 40 min. Smacznego! Post Rolada serowo – drobiowa pojawił się poraz pierwszy w Za drzwiami kuchni
Za drzwiami kuchniróżnych formach. Jedną z nich jest prezentowana poniżej sałatka. Choć może niekoniecznie spodoba się to osobom dbającym o linię, używam do jej przyrządzania nóg z kurczaka, gdyż pierś (filet) wydaje się być jednak zbyt suchym mięsem do połączenia go z gotowanymi jajkami. Jeśli chodzi o avocado i czerwoną cebulę, to nie są one tutaj niczym szczególnie odkrywczym – dość często można(...)sobie inny sposób podania. Mam natomiast pewien dylemat, czy dodawać sól – zwykle jednak tego nie robię, gdyż zawiera ją już mięso z kurczaka. Wbrew pozorom – że to tylko trochę drobiowego mięsa z zielskiem i bułką – jest to dosyć sycące danie. Widoczna na zdjęciu porcja przygotowana z podanej w przepisie ilości składników i podana z pieczywem to całkiem solidna dawka pokarmu
Kulinarna Pokusa