Mercat Central w Walencji , a jednocześnie zachwyca ogromnym wyborem świeżych i naturalnych produktów, którymi Francuzi mogą się poszczycić. Marché Billancourt odwiedziłem 2 miesiące temu, kiedy to sezon na figi, karczochy, dynie i grzyby trwał w najlepsze. Wszędzie było kolorowo, pachniało i aż chciało się kupować. To miejsce nie znajduje się w żadnym przewodniku jako must visit , ale jeśli
Food Squarenatką pietruszki Sałatka z kukurydzą i kalafiorem Sałatka z rukoli z brzoskwinią i wędzonym kurczakiem Sałatka z rukoli z gruszką, serem pleśniowym i orzechami Sałatka z rukoli, z gruszką, figami i camembertem Sałatka z rukoli z cieciorką, czerwona cebulą i czarnymi oliwkami Sałatka z rukoli z kiełbasą krakowską Sałatka z soczewicy i cukinii Sałatka ze szpinaku z oliwkami
Moja smaczna kuchniajeśli decydujemy się na różnorodność, to warto umieścić na desce sery produkowane z różnych rodzajów mleka (krowiego, koziego, owczego) Dodatki winogrona orzechy włoskie pomidorki koktajlowe suszone pomidory oliwki, kapary, figi daktyle (szczególnie do serów kozich) jabłka, gruszki żurawina listki bazylii masło Pieczywo bagietka, inne białe pieczywo pszenne krakersy Przygotowanie Układając sery na desce trzeba pamiętać, aby pomiędzy poszczególnymi
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataComments / 12/11/2015 HUMMUS 0 Comments / 09/11/2015 SZYBKA PRZEKĄSKA Z AWOKADO / QUICK SNACK WITH AVOCADO 0 Comments / 07/11/2015 FETTUCINE Z WĘDZONYM ŁOSOSIEM / SMOKED SALMON FETTUCINE 1 Comment / 06/11/2015 PIZZA Z FIGAMI / PIZZA WITH FIGS 0 Comments / 05/11/2015 PIECZARKOWE RISOTTO / MUSHROOM RISOTTO ŁOSOŚ Z CHUTNEY Z MANGO / SALMON WITH MANGO CHUTNEY 0 Comments / 03/11/2015 POLĘDWICZKA WIEPRZOWA Z KASZĄ / PORK TENDERLOIN WITH
Martyna Cookspochodzi z książki 100 nowych ciast siostry Anastazji. Składniki: biszkopt kakaowy 6 jajek szklanki cukru szklanki mąki łyżeczka proszku do pieczenia 3 łyżki kakao ciasto bakaliowe 20 dag pokrojonych fig 20 dag rodzynek 10 dag orzechów zmielonych 10 dag orzechów krojonych 2 łyżki mąki pszennej 6 białek 6 łyżek cukru 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia krem 12 żółtek
PychotkaaaMakaronowe kokardki z pieczarkowym sosem na bazie mleczka kokosowego (light) 6. Obiad z piekarnika. Pieczone ziemniaki (w delikatnych ziołach) z kiełbasą. 7. Spaghetti z figami i miodowymi orzechami w zdrowym pomarańczowo-figowym sosie. Danie w 10 minut. 8. Domowa sałatka jarzynowa - przepis. Sałatka idealna na co dzień, jak i od święta
Słodkie okruszkiwegańskiej. Przepis łatwy, lekki i przyjemny :) Polecam! Składniki: 150 g białego maku 50 g masy marcepanowej 1/3 szklanki cukru pudru 80 g orzechów 50 g blanszowanych migdałów 2 suszone figi 4 suszone daktykle 1 łyżka kandyzowanej skórki pomarańczowej 2 łyżki śmietanki kokosowej 1 łyżeczka łupin babki jajowatej Dodatkowo do obtoczenia: mielone orzechy, migdały, wiórki kokosowe, kakao Przygotowanie: Suszone
Domowa Cookierenka Agiokazję skosztować świeżej opuncji o słodkawym, lekko kwaśnym smaku...pestki? A co tam, arbuz też ma :D Uwielbiamy takie połączenia...a sos <3 Boski <3 Składniki 4 figi kaktusowe (opuncji) 8 plastrów boczku parzonego 2 szklanki listków rukoli 4 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżka octu z czerwonego wina 1 łyżka miodu sól pieprz ser pleśniowy Roqeufort
R'n'G KitchenCzekoladowy tofurnik na spodzie z daktyli; z sosem kakaowym i figą i zaczęła się pora kiedy światło niby jest, ale zdjęcia wychodzą cudownie...rozmazane < / 3 Przepis
More food, love and dreamswiem, ze w Polsce nie sposób dostać tak wyśmienitych i prawdziwie dobrych produktów. Zaczynając od owoców. Ciepłych, soczystych, wypełnionych doskonałym bogactwem smaków aż po same brzegi. Winogrona, kiwi, granaty, figi. Po prostu rozpływały się w ustach. Były słodkie, intensywne i tysiąc razy lepsze od najlepszej czekolady :) Uwielbiałam Greka, który z szerokim uśmiechem na ustach rozwoził te przepyszne owoce
Kuchnia Pani Wiosnyzdjęciami. Wybaczcie. Składniki (na duży słoik, około 10 porcji): 1 i 1/2 szklanki płatków owsianych górskich 1/2 szklanki suszonej żurawiny 1/2 szklanki świeżej żurawiny 9-10 suszonych fig, pokrojonych w plasterki 1/2 szklanki prażonych pestek dyni 1/2 szklanki posiekanych orzechów włoskich 2 łyżki syropu z agawy 3/4 szklanki syropu dyniowo- korzennego (Pumpkin Spice)* *Syrop korzenno- dyniowy: 200 gram mleka
Mango Papajagryczane placki na jogurcie sojowym z figą (w środku), podane z figą i masłem orzechowym~ Wczoraj niestety nie miałam czasu dodać tutaj posta...aczkolwiek Wasze pyszne śniadania obejrzałam :) W sobotę zdecydowałam się na spontaniczny wyjazd do Warszawy, wróciliśmy późno w nocy, wstałam o nieprzyzwoitej porze, śniadanie zjadłam na obiad, a potem zajęlam się innymi obowiazkami i tak jakoś wyszło
breakfast of dreamspokrojone w kostkę mięso i podsmażyłam. Wlałam do tego szklankę bulionu i gotowałam na małym ogniu. W międzyczasie pokroiłam drobno: parę ząbków czosnku suszone śliwki suszone figi i suszone morele. Dodałam owoce do mięsa razem z rodzynkami. Teraz przyprawy: sól,pieprz,ostra papryka,imbir, curry . Napiszę o niej trochę-to mieszanka przypraw (czyli masala
potrawyregionalneMIĘTĄ I SOKIEM Z CYTRYNY KURCZAK Z FENKUŁEM WARZYWAMI I KASZĄ BULGUR SAŁATKA Z KUSKUS KURCZAKIEM I AWOKADO BUSTRENGO BOLOŃSKIE CIASTO Z KASZY KUKURYDZIANEJ JABŁEK I FIG SAŁATKA Z TUŃCZYKA I KASZĄ KUSKUS
potrawyregionalnerównież użyć białego pieczywa bez przypraw albo chleba tostowego. Polecam serdecznie bo pysznie i szybko. Dziękuje wszystkim osobom które razem ze mną smażyli tosty na masełku. Tosty francuskie z figami i węgierkami. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowanie