każdą postacią i często gości na naszym stole. Szpinak idealnie komponuje się z wieloma składnikami. Doskonale pasuje do makaronu. Na blogu jest już wersja makaronu ze szpinakiem i fetą oraz makaronu ze szpinakiem i kurczakiem . Teraz przedstawiam kolejną wersje makaronu ze szpinakiem i kurczakiem tyle, że w nieco innym sosie z dodatkiem sera pleśniowego, który wspaniale podkreśla smak szpinaku. składniki
Monia miesza i gotujeminut, do 180 stopni. Wyjmujemy w chwili, kiedy wierzch się ładnie zrumieni. Podajemy na ciepło, a także na zimno – ja lubię delikatnie ciepłą. Zobaczcie też: Tarta ze szpinakiem, fetą i pomidorami Tarta ze szpinakiem, kurczakiem i suszonymi pomidorami Tarta z jabłkami na cieście francuskim function load(url, callback) { var xhr; if(typeof XMLHttpRequest !== 'undefined') xhr = new XMLHttpRequest(); else
Kuchnia Bazyliiwszelkie możliwe sposoby – na kanapkach, z makaronem, ale także potrafi go wyjadać z miseczki łyżeczką. Ja osobiście najbardziej lubię go podawać w tortilli razem z wegańską fetą. Świetnym połączeniem jest również sos tzatziki + hummus, np. na kanapce. Niebo w ziemi! Składniki: 250g słonecznika 100g oleju rzepakowego (najlepiej nierafinowanego) 50-70ml wody 2 ząbki czosnku 1 duża cytryna
Blendmansałatką wiosenną Sałatka z kalarepą, rzodkiewką i jajkiem Sałatka z buraków po ukraińsku Wiosenna sałatka z szynką Sałatka z porem, rzodkiewką i jajkiem Sałatka brokułowa z fetą, szynką i czerwoną fasolą Sałatka wiosenna z wędzonym pstrągiem Sałatka brokułowa z ryżem Sałatka z wędzonym kurczakiem, mozzarellą, cukinią i jajkiem Kolorowa sałatka z selerem Sałatka ze szparagami
Czerwień i błękitobiadu ale także jako wędlinę do kanapek. Tak czy tak smakuje wybornie, mięso jest soczyste i mięciutkie, nie przesuszone. Polecam gorąco do wypróbowania. Rolada z indyka ze szpinakiem i fetą. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniemoje najnowsze nabytki pochodzące z tego sklepu. Moghrabieh - izraelski kuskus O tych małych kuleczkach pisałam Wam już kilka słów w środę, przy okazji przepisu na sałatkę z warzywami, fetą i kuminowym jogurtem . Kupiłam je z ciekawości, bo zwykłego kuskusu używam dość często. Moghrabieh, moughrabieh, mograbie , ptitim , kuskus izraelski, libański, perłowy, a nawet gruby czy olbrzymi (po ang. giant coussous
Chilli Czosnek i Oliwaminut. Po wystudzeniu papilotki ładnie odejdą od ciasta, ale po upieczeniu raczej trudno wytrzymać do tego momentu ;) Zapraszam również na: Muffiny z serem i bekonem Muffiny z salami, fetą i suszonymi pomidorami Muffiny z kalafiora i twarogu z salsą pomidorową Pasztet chlebowo-mięsny pieczony w formie na muffiny
Trzeci talerzWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Pewnego popołudnia nabrałam ochoty na zjedzenie rybki. Zajrzałam do lodówki, sprawdziłam jej zawartość i zobaczyłam słoiczek z kaparami
Marta Gotujeprzepis na wytrawne tartaletki z burakami, co prawda bazuje na gotowym cieście francuskim, którego unikam, ale przeskoczę to robiąc spody z kruchego, bezglutenowego ciasta. Pilaw z porami, zieloną pszenicą, fetą i orzeszkami pinii. Przepis do lekkiego tuningu ale do zweganizowania. Przyznaję się, że dopiero niedawno skusiłam się na zakup orzeszków piniowych, bo cena mnie porażała, ale już wiem dlaczego
greenscarfnaczynie zamknięte, interwał – zostawić ciasto na 10 minut – wyrabiać ciasto, naczynie zamknięte, czas 1,5 minuty, interwał – zostawić na godzinę, żeby ciasto odpoczęło Masa serowa – fetę ugnieść widelcem, mozzarellę porwać na drobne kawałki,ser cheddar potrzeć na tarce o dużych oczkach, listki bazylii porwać na mniejsze kawałki. Na patelni rozgrzać olej i smażyć cebulkę, aż lekko
Kuchnia PokoleńNiy ma chyba barzi ajnachowego 1 jołdła do narychtowania, 2 jak wodziōnka- chyba, że smażōnka 3 abo sznita ze fetym. 4 Pirwy 5 zawsze sie jōm
Chop w kuchniogniu aż będą złociste. Podawać z dowolnymi dodatkami, u mnie ziemniaczki z koperkiem i surówka z pora i marchewki . Polecam też: Roladki drobiowe z serem i szpinakiem Roladki nadziewane fetą Roladki drobiowe z suszonymi pomidorami i mozzarellą
Monia miesza i gotujeszybkie danie a przy tym smaczne, pożywne i wygląda zjawiskowo na talerzach. Polecam serdecznie wszystkim miłośnikom kuchni śródziemnomorskiej. Jedzmy na zdrowie i dla przyjemności. Tarta z czerwoną cebulą i fetą. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniesałatowa kompozycja, może być za każdym razem inna. Polecam dodawać podprażone pestki słonecznika lub dyni czy cebulkę czerwoną. Sprawdzą się również winogrona czy oliwki. Zamiast kulek mozarelli możecie dodać fetę lub w ogóle zrezygnować z tego dodatku. Polecam eksperymentować z rukolą, którą po prostu uwielbiam. Sałatka może być samodzielnym daniem np z grzankami czy bułą z masełkiem czosnkowym lub ziołowym
Mieszam w Garnkumiłośnikami mięsa. Jako, że jestem pasjonatem jednego i drugiego, staram się, aby cannelloni gościło na moim stole co jakiś czas. Pomysłów na farsz jest wiele. Mięso mielone, szpinak z fetą i czosnkiem, wersja wegańska z kaszą jaglaną i pieczonymi warzywami. Tutaj przedstawiam wersję z mięsem mielonym duszonym w sosie w stylu bolognese, zapieczoną pod delikatnym beszamelem. Składniki: Farsz: 500g mięsa
Jacob Tastes