feta - 6903 przepisów (strona:362/461)

Crostini z pastą z bobu, zielonego groszku i ricotty 161

oraz groszek. Ja niestety musiałam zadowolić się mrożonym zielonym groszkiem ... hmm... choć, gdybym rzeczywiście dostała na bazarku świeży, pewnie nie dotrwałby do domu :) Zamiast parmezanu możecie kanapeczki posypać pokruszona fetą, jednak wtedy nie przesadzajcie z dosalaniem samej pasty. Crostini z pastą z bobu, zielonego groszku i ricotty Składniki / na 8 kanapeczek: 120 g zielonego groszku (użyłam mrożonego, ale oczywiście

Chilli Czosnek i Oliwa
Moskole z bryndzą 213

które wtedy przygotowałyśmy. Pyszne moskole z bryndzą, pachnące ziołami weszły do mojego menu na stałe. 0/5 kg ugotowanych ziemniaków ok. 200 g bryndzy (bywa, że zastepuję ją twarożkiem i fetą) 2 małe cebule ok. 0/5 szklanki mąki pszennej jajko 2-3 łyżki posiekanych ziół (u mnie bazylia i mięta) sól i pieprz do smaku klarowane masło Cebule drobno siekamy

Mienta blog
SZYBKA SAŁATKA 3-SKŁADNIKOWA Z OLEJEM LNIANYM 149

WYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 15 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 8 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 6-10 Składniki: duża cukinia, 2 większe pomidory, opakowanie mozzarelli, sól, szczypta

JejKuchnia
ZAPIEKANKA MAKARONOWA Z POLĘDWICZKĄ WIEPRZOWĄ I WARZYWAMI 207

WYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 45 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 23 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 3-6 Składniki: 150 g makaronu fusilli MALMA, 250 g polędwiczki wieprzowej

JejKuchnia
Dorsz cytrynowy 133

pyszna polędwica z dorsza w skórce cytrynowej. Do marynaty możemy dodać również koperek lub inne ulubione zioła, będzie jeszcze bardziej aromatycznie. U mnie rybka podana wyłącznie z sałatką z fetą i gruszką , możemy pokusić się o dodatki np. ziemniaczki z wody lub ryż. Polecam! Dorsz cytrynowy Składniki na 2 porcje: 2 kawałki polędwicy z dorsza skórka otarta z cytryny łyżka

Smak mojej kuchni
BŁYSKAWICZNA ZAPIEKANKA WARZYWNA Z DWOMA SERAMI 148

WYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 35 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 10 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 2-3 Składniki: 6 ziemniaków (ugotowanych w osolonej wodzie), warzywa na patelnię

JejKuchnia
KORECZKI Z MINI MOZZARELLĄ 214

WYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 10 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 8 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 6-12 Składniki:  12 pomidorków koktajlowych, 12 kulek mini mozzarelli, 12

JejKuchnia
TARTA FRANCUSKA Z CUKINIĄ I ORZECHAMI 142

Czy uwielbiacie tarty tak samo jak my? To jeden z... Artykuł TARTA FRANCUSKA Z CUKINIĄ I ORZECHAMI pochodzi z serwisu CookMagazine .

COOKMAGAZINE
Jan Niezbędny 213

podałam penne z fasolą i frankfurterkami . Aluminiowe foremki to nowość od Jana Niezbędnego, są bardzo wygodne w użytkowaniu i transporcie. Posłużyły mi do upieczenia wytrawnych muffinek z fetą i szparagami . Ostatni produkt to okrągły papier do wypieków. Jest specjalnie nacinany aby dopasować go do do tortownic o średnicach 26- 30 cm. Dzięki niemu upiekłam doskonały biszkopt, z którego przygotowałam ciasto

Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
CUKINIA FASZEROWANA KIEŁBASĄ I PIECZARKAMI Z DWOMA SERAMI 163

WYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 50 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 13 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 3-6 Składniki: 3 średnie cukinie, 1 kiełbasa śląska, 50 dag pieczarek

JejKuchnia
Sałatka superfood z kurczakiem teriyaki, awokado i quinoa 183

bardzo za nami chodziła przez ostatnie dni, że wracając z pracy zahaczyliśmy o małe zakupy i oto jest! Podrasowaliśmy ją nieco dodając szparagi i kurczaka teriyaki oraz zastępując fetę mozarellą. Pyszna, zdrowa, pożywna i lekka – idealna na upały Składniki: Świeże liście szpinaku baby Rukola Roszponka Mozarella Zielone oliwki Pomidor Ogórek Rzodkiewki Kiełki rzodkiewki Awokado Quinoa – komosa ryżowa Kurczak

Taste and Cook
Sałatka szopska z groszkiem 145

Ostatnio sporo jest głosów, że klasyczne przepisy trzeba kultywować bez żadnych zmian i jeśli zmiania się jakiś składnik, to należy zmienić też nazwę tego dania. Prawidłowo

Ugotowane pozamiatane
Kurczak marynowany i pieczony w sosie chimichurri 197

proporcjach wszystko gra! Na drugi dzień z piersi powstała sałatka – z dodatkową porcją świeżo zmiksowanego sosu chimichurri, dojrzałym awokado, miksem sałat, młodym szpinakiem i kolorowymi kiełkami – posypana pokruszoną grecką fetą. Zdrowe i syte jedzenie! SKŁADNIKI 1 kurczak zagrodowy (u mnie 1,75kg) 1 naprawdę duży i okazały pęczek pietruszki 5 średnich ząbków czosnku 2 łyżki octu z czerwonego wina

Karo in the Kitchen
Chaczapuri megruli 222

chaczapuri jest polski bundz lub ser koryciński. Jeśli jednak nie macie dostępu do żadnego z nich, z powodzeniem możecie je zastąpić wymieszaną w proporcji pół na pół mozarellą z fetą. Generalna zasada jest taka, że stosunek ciasta do farszu powinien wynosić 1:1. Ale oczywiście jeśli wolicie mniej sera w środku bez problemu możecie zmniejszyć jego ilość. Generalnie w większości

PatiGotuje
Polędwiczka wieprzowa po grecku i recenzja "Filozofii smaku" Teo Vafidisa 163

składników nie ma greckiej kuchni, poznajemy sekrety starożytnych Greków :)  Oczywiście główna część książki to przepisy - a dokładnie 70 receptur na greckie przysmaki. Mamy przystawki (np. nadziewane bakłażany, smażoną fetę, sałatki, pasty), zupy (grecka fasolowa, z cukinii czy rybna), dania mięsne (klasyczny gyros, musaka, dania z królika i jagnięciny), ryby i owoce morza (świetne przepisy na krewetki, ośmiornicę czy mule

Moje Kuchenne Rewelacje

Proponowane wyszukiwania