lunch do pracy może odmienić cały dzień. Sałatka z Łososiem Sałatka z jeżynami i boczkiem Sałatka z jajkiem i awokado Sałatka w słoiku z ryżem Sałatka z ciecierzycą i fetą Pasta z awokado do kanapek
Pink EnvelopeKolejna odsłona komosy ryżowej. Ma delikatny, charakterystyczny posmak. Do tego dania można użyć dowolnej jej odmiany np. białej, czerwonej czy czarnej. Opcjonalnie ser kozi można zastąpić dobrej jakości fetą. Doskonałe na lekką kolację lub jako dodatek do mięs czy ryb. Komosa ryżowa z pesto bazyliowym porcja dla 5 osób Składniki: 1 szklanka komosy ryżowej około 450 g zielonej fasolki szparagowej
JaglusiaPyszności nad pysznościami i tylko pyszności. Ta sałatka jest lekka, niskokaloryczna i na swój sposób sycąca. Świetnie nada się na letnie posiłki a w szczególnie
Szybko Tanio Smacznienajpiękniejszą opowieść. Bardzo podobały mi się wyjaśnienia symboliki dań, która jest bardzo ważna w tej kuchni. Na pewno ugotuję alternatywne pomysły na szakszukę np. taką z porem i fetą, meze z marokańskiej marchewki, ciasto z bakalii i sabichy czyli rodzaj kanapki z bakłażanem i jajkiem. Książka zawiera też bardzo pracochłonne przepisy np przepis na marokański placek z kurczakiem, który
Ugotowane pozamiatanekurczakiem w sezamie i konfiturą z czerwonej cebuli Domowy wiejski garnek, czyli niezawodny jednogarnkowiec Krokiety z pikantnym farszem i parówką Faszerowane bataty i letnia sałatka z arbuza z fetą Słodkości: Muffiny jogurtowo-bananowe z jagodami Kokosowy deser a'la tiramisu z jagodami Jogurtowe muffinki z jagodami Kokosowy pudding chia z jagodami Kokosowe ciasto drożdżowe z jagodami i kokosową
Cooking MonsterIdealne proporcje zalewy sprawiają, że buraczki nie tracąc słodyczy nabierają jednocześnie ostrości. Takie buraczki to nie tylko dodatek do obiadu, ale świetna baza do lekkiej sałatki, np. z rukolą, fetą i ziarnami słonecznika. Składniki na 4 słoiczki 0,75 l: 3 kg niewielkich buraczków zbliżonej wielkości Zalewa: 4 szklanki przegotowanej wody 1 niepełna szklanka octu 1 szklanka cukru 1 łyżka
Trzeci talerzsałatę, zamarynowanego łososia a na sam wierzch pokrojone w cienkie plastry figi. Gotowe! Jeśli lubisz bogate w smaku wersje kanapek, to możesz dodatkowo kanapki posypać startym parmezanem bądź pokruszoną fetą. Druga opcja posiekaj mocno orzechy laskowe bądź włoskie i obsyp kanapkę. Trzecia wersja: użyj sera pleśniowego pokrojonego na małe trójkąciki Życzę smacznego
SMYKWKUCHNINasz cykl sałatkowy trwa dalej, po sałatce z brokułem i fetą , sałatce z pieczoną dynią i bardzo kolorową sałatką z brzoskwiniami i karmelizowanymi orzecham i nadszedł czas na tropikalne smaki. Wczoraj podałam Wam wspaniały przepis na kurczaka w glazurze miodowej . Dzisiaj chciałabym podzielić się swoim pomysłem na pyszną sałatkę właśnie z kurczakiem w glazurze. Jak każda kobieta uwielbiam jeść
SMYKWKUCHNICzasami chcielibyśmy po prostu wymienić wieprzowinę czy kurczak w naszej potrawie na coś lżejszego. Oto, jak zastąpić mięso na kilka popularnych i smacznych gatunków sera. Artykuł
COOKMAGAZINEOstatnio lubię zjeść na śniadanie świeże i orzeźwiające sałatki różnego rodzaju. Dziś zaprezentuję prosty przepis na sałatkę z fetą. Czytaj więcej
Czekoladowa muffinkaBurak ćwikłowy Tonda di Chioggia to włoska odmiana buraka ćwikłowego,... Artykuł Kanapki z burakiem, fetą i rukolą pochodzi z serwisu CookMagazine
COOKMAGAZINEoliwek, 250 ml letniej wody Sos pomidorowy: 500 g przecieru pomidorowego, 1 ząbek czosnku, suszone płatki chili, świeża bazylia, świeży tymianek, świeże oregano, cukier, sól, pieprz dodatkowo: oliwki faszerowane fetą i serem mizithra, 1 bakłażan, 250 g mini mozzarelli, 250 g pomidorków koktajlowych, 200 g szynki dojrzewającej, parmezan, świeża bazylia, świeża rukola Do misy miksera nasyp odważoną wcześniej ilość mąki
Plate of JoyJeśli smakowały Wam kwiaty cukinii z fetą , ale chcecie spróbować bardziej eleganckiej wersji, to mam dla Was przepis. Kwiaty cukinii rosną u mnie na działce, więc mam do nich łatwy dostęp. Ślimaki też mam na działce, ale są ze trzy i nigdy ich nie ma, kiedy są potrzebne, dlatego używam gotowych ślimaków z puszki, które są już ugotowane w bulionie
Ugotowane pozamiataneTurcji i Grecji. Ma spieczoną, chrupiącą skórkę oraz miękki i puszysty środek. Może być podawane na słodko z masłem i miodem/dżemem lub w wersji wytrawnej np. z fetą i oliwkami. Przepis na podstawie informacji ze stron: My Little Expat Kitchen przepisnachleb.pl Składniki na 5 sztuk: 1 łyżeczka suchych drożdży 1 łyżka cukru 325 g mąki pszennej
Przepisy na domowy ser i chleb