Lubię używać nerkowców do robienia serków, śmietany czy mleka. Dają się łatwo miksować i dają gładką, jedwabistą strukturę. Najmniej też „męczą” blender. Fajnie przejmują smaki z dodatków i ziół, łatwo stając się bazą zarówno do słodkich, jak i wytrawnych dań. Dzisiejszy serek miał być wegańską fetą. I choć smak się … czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...