SKŁADNIKI (ok. 15 sztuk) 3 cukinie (ok. 500 g) 100 g sera feta 50 g m ą ki 1 szalotka 2 jajka(...)czosnku 1/2 ł y ż eczki suszonego oregano oliwa z oliwek sól, pieprz **** INGREDIENTI (ca. 15 pezzi) 3 zucchine (ca. 500 g) 100 g di feta 50 g di farina 1 scalogno 2 uova 2 spicchi d'aglio 1/2 cucchiaino di origano secco olio d'oliva sale, pepe PRZYGOTOWANIE Cukinie ścieramy na tarce o dużych oczkach. W misce
La grande e la piccola cuocaminut . Idealnie sprawdzi się latem, gdy nie mamy ochoty na ciężkie i tłuste potrawy. Polecam ją również na spotkania w plenerze oraz na grilla . Sałatka z arbuzem i fetą 400 g arbuza 1/4 opakowania sera feta 20 g słonecznika 1/4 cytryny 5 listków mięty Z arbuza usuń pestki, a następnie pokrój w małą kostkę. Ser feta również pokrój(...)kostkę. Słonecznik wsyp na rozgrzaną suchą patelnię i praż ok. 5 minut. Połącz ze sobą w misce arbuza i fetę. Całość polej sokiem z cytryny oraz posyp słonecznikiem. Wartości odżywcze (porcja): Kcal: 211 | Białko: 9,3 | Węglowodany: 23,2 | Tłuszcze: 9,4 Smacznego! Polub www.przepisynawidelcu.pl na facebooku oraz obserwuj na instagramie . Wypróbuj przepis dołączając #przepisynawidelcu Artykuł Sałatka z arbuzem
Przepisy na widelcuBardzo prosty i przyjemy przepis na wiosenno-letnią sałatkę. Delikatny szpinak, chrupiąca ciecierzyca i słony ser feta to przepyszne połączenie. Użyłam prawdziwej greckiej fety jednak możecie również użyć sera sałatkowego. Składniki na 4 porcje: 1 opakowanie szpinaku baby 400 g ugotowanej ciecierzycy 1/2 kostki sera feta 1 pomidor Sos: 4 łyżki oliwy 1 łyżka soku(...)ziół prowansalskich Szczypta soli Szczypta pieprzu czarnego Przygotowanie : Szpinak dokładnie myjemy i osuszamy. Pomidora kroimy w kostkę. W misce mieszamy szpinak, ciecierzycę i kawałki pomidora. Kruszymy ser feta. Składniki na sos mieszamy i polewamy sałatkę
Czarnawisienkamojego Instagrama: mecooksblog oraz polubienia Facebooka: MeCooks Smacznego Składniki potrzebne do przygotowania sałatki z fasolki szparagowej. 30 dkg mrożonej zielonej fasolki szparagowej 1 mała cebula czerwona 15 dkg sera feta 2 łyżeczki świeżo-krojonej kolendry 4 duże rzodkiewki 1 łyżeczka świeżo-krojonego oregano 2 łyżki octu z czerwonego wina 4 łyżki oliwy z oliwek 10 sztuk pomidorków koktajlowych szczypta(...)soli 1 łyżeczka soli szczypta pieprzu 4 połówki suszonych pomidorów w zalewie z oliwy Jak przygotować sałatkę z fasolką szparagową i serem feta . Do garnka wlać wodę, wsypać 1 łyżeczkę soli i zagotować. Kiedy woda zaczyna się gotować włożyć fasolkę . Zagotować i od momentu zagotowania trzymać na małym ogniu, pod przykryciem przez 7 do 8 minut. Ugotowaną fasolkę wylać
mecookspowiem tylko ,że feta jest żoną idealną dla tego gościa . Polecam naprawdę niebanalny smak , no i sałatka , a każda jest pyszna No prawie , każda Składniki : 1/2 kostki, sera feta 2 szklanki, ugotowanego na sypko ryżu 1 puszka tuńczyka w sosie własnym 1 mała puszka kukurydzy lub 1/2 zwykłej 1 mała cebula lub 1/2 zwykłej 2 – 3 duże(...)paprykę . Po upływie trzydziestu minut jak warzywa dobrze odsączą się z soków , przekładamy je do ryżu i łączymy z odsączonym z zalewy tuńczykiem , siekanym koperkiem oraz pokruszonym serem feta . Na koniec dodajemy majonez, jogurt , ketchup . Doprawiamy papryką słodką , chilli , cukrem i solą . Mieszamy do połączenia składników i odstawiamy do lodówki na godzinkę . Po tym czasie ponownie mieszamy i serwujemy
Ogrodnik w podróżywzbudzi tyle zainteresowania, co podana w chrupiących koszyczkach 😉 Składniki: 1 op. ciasta francuskiego garść rukoli 50 g łososia wędzonego kilka pomidorków koktajlowych kilka oliwek czarnych 1/4 op. sera feta 1 jajko Wykonanie: Ciasto francuskie rozwijamy i za pomocą szklanki wycinamy koła o średnicy około 10-12 cm. Połowę wyciętych kółek odkładamy, a w drugiej połowie wycinamy w środku mniejsze(...)stopni na około 13-15 min. Studzimy. Rukolę myjemy i osuszamy. Pomidorki myjemy, osuszamy i kroimy w kostkę. Oliwki odsączamy z zalewy i kroimy w plasterki. Ser feta kroimy małe kosteczki. Łososia kroimy w cienkie paseczki i zwijamy w rulonik. W upieczonych koszyczkach z ciasta francuskiego umieszczamy gałązki rukoli, 2-3 kostki pomidorków, 2-3 plasterki oliwek
Kuchnia MagdaLenywynos, np. do lunchboxa. Składniki: 5 jajek 4-5 łyżek mąki ryżowej szczypta soli 450 g szpinaku mrożonego rozdrobnionego 1 cebula 3 ząbki czosnku 1/3 op. sera feta sól, pieprz olej do smażenia Wykonanie: Białka oddzielamy od żółtek. Białka ubijamy z solą na sztywną pianę. Następnie wlewamy żółtka, nie przerywając miksowania. Na końcu dodajemy mąkę ryżową, odrobinę pieprzu(...)zeszklenia, a następnie dodajemy rozdrobniony szpinak (bez rozmrażania). Gdy szpinak się rozmrozi i woda z niego wyparuje, wtedy dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę i przyprawiamy solą oraz pieprzem. Ser feta kroimy w drobną kostkę. Na gorącym biszkopcie rozsmarowujemy gorącą masę szpinakową i posypujemy pokrojonym serem feta. Roladę zwijamy zaczynając od krótszego boku, pomagając sobie papierem do pieczenia. Zawijamy
Kuchnia MagdaLenywynos, np. do lunchboxa. Składniki: 5 jajek 4-5 łyżek mąki ryżowej szczypta soli 450 g szpinaku mrożonego rozdrobnionego 1 cebula 3 ząbki czosnku 1/3 op. sera feta sól, pieprz olej do smażenia Wykonanie: Białka oddzielamy od żółtek. Białka ubijamy z solą na sztywną pianę. Następnie wlewamy żółtka, nie przerywając miksowania. Na końcu dodajemy mąkę ryżową, odrobinę pieprzu(...)zeszklenia, a następnie dodajemy rozdrobniony szpinak (bez rozmrażania). Gdy szpinak się rozmrozi i woda z niego wyparuje, wtedy dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę i przyprawiamy solą oraz pieprzem. Ser feta kroimy w drobną kostkę. Na gorącym biszkopcie rozsmarowujemy gorącą masę szpinakową i posypujemy pokrojonym serem feta. Roladę zwijamy zaczynając od krótszego boku, pomagając sobie papierem do pieczenia. Zawijamy
Kuchnia MagdaLenymnie orkiszowa typ 750) 25g świeżych drożdży 1 szkl. ciepłej wody 1/3 szkl. oleju rzepakowego 1 łyżeczka cukru 1/2 łyżeczki soli + 1/2 cebuli 1/2 papryki 1/4 kostki sera feta 1 łyżeczka oregano Sól 1 jajko Przygotowanie: Zagniatamy ciasto. Odstawiamy w ciepłe miejsce na 1h. Cebule, paprykę i ser feta kroimy w kostkę. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Ciasto(...)wałkujemy i wykrawamy kubkiem krążki. Układamy na posmarową odrobiną oleju blaszkę. Wgniatamy cebulę, paprykę, ser feta, smarujemy jajkiem i posypujemy solą oraz oregano. Pieczemy
Czarnawisienkazawiedzeni. W sałatce użyłam świeżej kolendry, jeżeli jej jednak nie dostaniecie, możecie zastąpić ją natką pietruszki. Smacznego! Zobacz też: Sałatka z quinoa, batatami i granatem Sałatka makaronowa z serem feta i granatem Sałatka z granatem i kurczakiem Przepis na sałatkę z pieczoną marchewką Drukuj przepis Porcji: 4-6 Czas gotowania: 50 minut Składniki 3 marchewki granat 270 g sera(...)feta dwie garście świeżej kolendry (lub pietruszki) łyżka oliwy z oliwek Sos: 2 łyżki oleju rzepakowego, 2 łyżeczki musztardy, łyżeczka miodu Przepis 1 Marchewki obieramy i kroimy w słupki. Mieszamy z łyżką oliwy. Wykładamy na blachę i pieczemy 30 minut w 220 stopniach. 2 Granata odbieramy. Ser kroimy w kostkę. Kolendrę siekamy. 3 Kiedy marchewki się upieką i wystygną
Kuchnia Bazyliimleka, jeśli będzie zbyt płynne trochę mąki. Przepis na farsz szpinakowy W rondelku na maśle dusimy szpinak. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i doprawiamy solą i pieprzem. Pomidory i fetę kroimy w drobną kosteczkę. I mieszamy ze szpinakiem. Przepis na naleśniki ze szpinakiem i fetą Na rozgrzanej patelni z odrobiną oleju smażymy cienkie naleśniki. Po usmażeniu odstawiamy je do ostygnięcia(...)następnie smarujemy farszem ze szpinaku i rolujemy. Smacznego! Artykuł Naleśniki ze szpinakiem i fetą pochodzi z serwisu Kulinarny Blog - wiesz jak gotować
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!wzbudzi tyle zainteresowania, co podana w chrupiących koszyczkach 😉 Składniki: 1 op. ciasta francuskiego garść rukoli 50 g łososia wędzonego kilka pomidorków koktajlowych kilka oliwek czarnych 1/4 op. sera feta 1 jajko Wykonanie: Ciasto francuskie rozwijamy i za pomocą szklanki wycinamy koła o średnicy około 10-12 cm. Połowę wyciętych kółek odkładamy, a w drugiej połowie wycinamy w środku mniejsze(...)stopni na około 13-15 min. Studzimy. Rukolę myjemy i osuszamy. Pomidorki myjemy, osuszamy i kroimy w kostkę. Oliwki odsączamy z zalewy i kroimy w plasterki. Ser feta kroimy małe kosteczki. Łososia kroimy w cienkie paseczki i zwijamy w rulonik. W upieczonych koszyczkach z ciasta francuskiego umieszczamy gałązki rukoli, 2-3 kostki pomidorków, 2-3 plasterki oliwek
Kuchnia MagdaLenypapryką Drukuj Prep time 40 min Cook time 1 godzina Total time 1 godzina 40 min Lekki tort warzywny z dynią, cukinią i papryką z serem feta i masą jajeczną Author: Cooking for Emily Serves: 8 Ingredients 2 cukinie 1 kg dynia 4 papryki 100 g sera feta (można zastąpić serem kozim) 4 jajka 3 łyżki(...)cienkie plasterki. Paprykę pozbawić gniazd nasiennych, ułożyć na blasze do piecznie, nagrzać piekarnik do 210 stopni (górna grzałka) i piec aż skórka sczernieje - przełożyć do torby foliowej, odłożyć. Ser feta pokruszyć, dodać jajka i śmietanę, sól, pieprz i wymieszać dobrze. Cebulkę posiekać, usmażyć na oliwie na brązowo. Cukinię dobrze odsączyć z wody, przełożyć do miski. Przełożyć do niej cebulę
Cooking for Emilyryżowej, musicie pokroić tylko ser oraz warzywa. Jeżeli skorzystacie z przepisu, dajcie znać w komentarzu czy smakowało! Zobacz też: Sałatka z quinoa, batatami i granatem Sałatka makaronowa z serem feta i granatem Przepis na sałatkę z quinoa Drukuj przepis Porcji: 3-4 Czas gotowania: 20 minut Składniki pół szklanki quinoa 150 g sera typu feta mały zielony ogórek(...)czerwoną cebulę kroimy w kostkę. Pietruszkę siekamy. 3 Sok z cytryny i oliwę mieszamy. Łączymy wszystkie składniki. Doprawiamy pieprzem do smaku. Artykuł Sałatka z komosą ryżową i serem feta pochodzi z serwisu kuchniabazylii.pl - blog kulinarny
Kuchnia Bazyliidyniową ze szpinakiem i serem feta. Kilka prostych składników i mamy pyszny obiad, którego przygotowanie wcale nie zajmuje wiele czasu. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Zapiekanka z dynią i serem feta składniki 500 ml śmietany 30% 4 jajka 1/2 dyni piżmowej 50 g sera feta duża garść szpinaku Zapiekanka z dynią i serem feta wykonanie: Dynię kroimy(...)pieczemy w piekarniku przez 20 minut w 180 stopniach. Szpinak blanszujemy i odciskamy z nadmiaru wody. Ceramiczne naczynie smarujemy masłem, na to układamy upieczoną dynię, szpinak i rozkruszoną fetę. W misce łączymy ze sobą jajka i śmietanę. Doprawiamy ostrą i słodką papryką, solą pieprzem i gałką muszkatołową. Zalewamy warzywa. Pieczemy w 180 stopniach przez 30 - 40 minut aż masa jajeczna
Delusional Trine