faszerowana papryka - 1742 przepisów (strona:2/117)

Papryka faszerowana mięsem na pikantnie 174

Przepis na paprykę faszerowaną mięsem mielonym w pikantnym wydaniu  - z fasolą, kukurydzą i kuskusem - spróbujcie koniecznie  :) SKŁADNIKI  4 duże papryki1 cebula3 ząbki czosnku250 mięsa mielonegowołowo-wieprzowego80g kaszki kuskus1/2 puszki czerwonej fasoli1/2 puszki kukurydzy1 papryczka chili100g przecieru pomidorowego sól, pieprz, kmin rzymski oliwa/olej do smażenia PRZYGOTOWANIEKaszkę kuskus wsypujemy do miski, zalewamy wrzątkiem, solimy, przykrywamy i odstawiamy(...)kminu rzymskiego. Gdy się usmażymy dodajemy pokrojoną drobno papryczkę chili, przecier pomidorowy oraz kuskus. Dokładnie mieszamy.Na koniec wsypujemy fasolę i kukurydzę i smażymy razem kilka minut. Ścinamy wierzchy papryk i usuwamy gniazda nasienne. Nadziewamy papryki farszem. Wkładamy do naczynia żaroodpornego,podlewamy niewielką ilością wody i wstawiamy piekarnika nagrzanego do 180 stopni.  Pieczemy 40-45 minut pod przykryciem

Moje Kuchenne Rewelacje
Papryki faszerowane kuskusem 244

wiem jak wam, ale mi papryki faszerowane nigdy mi się nie znudzą szczególnie o tej porze. Zresztą teraz jest idealna pora na eksperymentowanie i faszerowanie wszelakich warzyw. Ostatnio przedstawiłam wam papryki faszerowane klasycznie, czyli mięso i ryz, dzisiaj zapraszam na papryki z mięsem, kuskusem, ostrymi przyprawami i mozzarella. Mam nadzieje, ze się skusicie bo są pyszne. Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Poniedziałkowy "fit" - papryki faszerowane 176

Póki jeszcze papryka świeża jest w dobrej cenie postanowiłam zrobić papryki faszerowane trochę takim jakby gołąbkowym farszem, bo ryżem i mięsem mielonym. Aby danie było jak najbardziej fit wybierzmy jak najchudsze mięso mielone np z indyka i ryż brązowy. Papryki wybierajmy duże i w ulubionych kolorach. Papryki faszerowane SKŁADNIKI: 3 papryki 250 g mięsa mielonego z indyka 100 g ryżu

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Pierś w szynce prosciutto z faszerowaną papryką 192

kawałki z jednej piersi. Nacieramy solą, pieprzem, ziołami. Każdy kawałek zawijamy w szynkę i skrapiamy cytryną. Wkładamy do lodówki. W tym czasie przygotujemy farsz do nadziewania papryki. Przepis na Faszerowane papryki podpatrzyłam w książce "Pyszne 25" Ani Starmach.   Kuskus przygotowujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Odstawiamy na pięć minut. Następnie solimy i pieprzymy. Dodajemy pokrojonego w kostkę pomidora(...)Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, sól, pieprz, odrobinę cukru. Gdy sos zgęstnieje dodajemy pieprz cayenne oraz masło.  Gdy danie będzie gotowe, na talerzu układamy sałatę, a na niej faszerowaną paprykę. Następnie łyżką nakładamy trzy porcje sosu, a przy każdej z nich kładziemy kawałek piersi. EFEKT PREZENTUJE SIĘ TAK...  ... SMACZNEGO

Mój Smak na Życie
Faszerowane papryki z mięsem i ryżem 176

Faszerowana papryka jest jednym z ulubionych przysmaków mojej rodzinki!Faszerowana mięsem … ryżem i dodatkiem aromatycznych przypraw czy też innych warzyw sprawdza się nie tylko na obiedzie , ale i rodzinnych przyjęciach.Syci na długie godziny i zachwyca podniebienia!Faszerowana papryka jest obowiązkowym daniem co roku w sezonie! SKŁADNIKI:- czerwona papryka – 2 szt- ugotowany ryż – 1 szkl- poszatkowana kapusta

Ostra na Słodko
Faszerowane papryki z mięsem 183

Kolejne faszerowane papryki, tym razem z dodatkiem  mięsa. Użyłam papryk podłużnych. Faszeruje się je nieco mniej wygodnie niż duże okrągłe papryki, ale są naprawdę smaczne. Już po raz kolejny dodałam do farszu szpinak, to bardzo dobry pomysł - farsz jest bardziej wilgotny i nie jest zbity. Polecam!składniki16  średnich papryk  - podłużnych farsz250(...)puszka krojonych pomidorów2 spore cebule - drobno posiekana1 i 1/2 szklanki ryżu1i 1/2 szklanki bulionugotowa mieszanka ziół do do faszerowanych warzyw lub zioła (oregano, mięta, bazylia)300 g mielonej wieprzowinygarść pietruszki2 łyżeczki ostrej papryki w proszkusos1 puszki pomidorówłyżeczka płatków chili1 szklanka bulionusól, pieprzoliwa z oliwekprzygotowanieSzpinak opłukać, wrzucić do dużego garnka, podgrzewać aż zwiędnie

Stare Gary
Papryka faszerowana 226

sezonie gdy mamy, pachnącą, aromatyczną i tanią paprykę trzeba z tego korzystać. Polecam Wam między innymi paprykę faszerowaną z mięsem, ryżem i pieczarkami. Składniki: 3 szt papryka czerwona świeża 300 g zmielonej łopatki wieprzowej 1 woreczek ryżu 100 g pieczarek 1 cebula mniejsza 1 jajko olej do smażenia 1 łyżeczka słodkiej papryki 0,5 łyżeczki pieprzu 0,5 łyżeczki ziół

Ala piecze i gotuje
FASZEROWANA PAPRYKA 84

Faszerowana papryka, to zamiennik dla tradycyjnych gołąbków. Myślę, że taka forma jest wygodniejsza i szybsza w przygotowaniu. A smak, mmmmm pycha.  Cały farsz nabiera aromatu papryki. SKŁADNIKI: 7-8 strąków białej papryki 500g mielonego mięsa 2 woreczki ryżu 1 duża cebula 400 g pieczarek 2 ząbki czosnku sól pieprz olej 2 łyżeczki przecieru pomidorowego A jak to zrobić: Papryki

Kuchnia w opałach
Papryka faszerowana po grecku 363

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Papryka faszerowana w stylu greckim z mięsem mielonym, ryżem oraz serem feta. Podane z sosem z czarnych oliwek i gęstej śmietany. Pyszna i sycąca propozycja na obiad lub kolację. Polecam Post Papryka faszerowana po grecku pojawił się poraz pierwszy w Marta Gotuje

Marta Gotuje
Faszerowana papryka 138

Cześć :)Od dawna miałam ochotę na faszerowaną paprykę...Kupiłam 2 papryki, kupiłam mięso, wróciłam do domu, po czym okazało się, że nie ma kaszy gryczanej... a właśnie ją chciałam użyć do nadzienia... nie było kaszy, ale był makaron ryżowy :)  Coś trzeba było wykombinować :)Czytaj więcej » Ten i więcej przepisów znajdziesz na blogu kulinarnym www.poracoszjesc.pl

Pora coś zjeść
Faszerowana papryka 146

Kolejna propozycja na smaczny obiad. Tym razem na naszym stole króluje papryka faszerowana mięsem z indyka a następnie zapiekana. Bardzo fajna propozycja na obiad a także na bardziej sytą kolację;) Spróbujcie a na pewno nie raz powrócicie do niej. Składniki: 10 czerwonych papryk 1,5 kg fileta z indyka 5 cebul 300 gram żółtego sera 300 gram pieczarek 3 woreczki

Krakowskie smaki Ani
Papryka faszerowana 2172

Lato jest wspaniałe, mimo upałów, daje nam tyle warzyw i tyle możliwości kuchennych!:) Niech się nie kończy!:)  Długo zbierałam się do faszerowanej papryki, najpierw brak czasu, potem odstraszyła mnie cena, ale w końcu się udało ;) Powyższe zdjęcie jest jeszcze przed pieczeniem. Jeśli chcesz zrobić szybki i efektowny obiad, to jest to pomysł w sam raz dla Ciebie.  Należy

Czerwona Porzeczka
FASZEROWANA PAPRYKA 179

grzyba. Nie wiem na ile te produkty są zdrowie, ale mają atest towarzystwa wegetariańskiego i naprawdę są smaczne. Czy w Polsce można kupić Quorn? Jeśli tak, to musicie spróbować.  Papryki faszerowane są w pierwszej 10 moich ulubionych obiadów :) Jeżeli nie jesteście wegetarianami do farszu użyjcie mięsa mielonego. Najlepsze będzie wołowe.    CZYTAJ WIĘCEJ I PRZEJDŹ DO PRZEPISU

Przepisy Aleksandry
Papryki faszerowane poczwórnie paprykowe 177

Papryka faszerowana doprawiona słodką papryką mieloną , płatkami paprykowymi ( z różnych suszonych pikantnych papryk ) i marynowaną paprykę. Z dodatków do farszu też lekka zmiana- do mięsa dodałam ryż ,  płatki owsiane i cebulę.Czytaj więcej

Buniabaje w kuchni
Papryka faszerowana mięsem i pęczakiem z pomidorami 149

Może jeszcze 2 pudełka malin. Chłopcy tak je lubią. I jeszcze siatka ogórków. Trzeba korzystać dopóki są gruntowe. No i kilka jabłek. A i jeszcze papryka. Obiecałam M., że zrobię faszerowaną." Jak wyszłam ze sklepu zastanawiałam(...)się co mnie podkusiło, żeby sobie zrobić taki spacer. Taszcząc, ciągnąc i popychając dobrnęłam z moimi darami lata do domu i opadłam na kanapę. Decyzja zapadła. Na obiad nieskomplikowana papryka faszerowana. Niech się piecze, a ja sobie zrobię kawkę. ;) Papryka faszerowana mięsem i pęczakiem z pomidorami Składniki dla 4 osób: 5-6 różnokolorowych papryk (najlepiej wybrać takie o płaskim spodzie

Pełny talerz