Sałatka z mozzarellą, pomidorami i octem balsamicznym to idealny pomysł na szybką i smaczną przystawkę. Czy wiesz, że sałatka Caprese ma swoje korzenie w regionie Kampanii
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Robiliście kiedyś … gofry z fasoli? To moje ulubione gofry, są mega chrupiące, przepyszne, a smak fasoli nie jest w nich w ogóle wyczuwalny! Są całkowicie
FlymetothespoonZapraszam dziś na pyszne danie w stylu azjatyckim , improwizowany makaron smażony po chińsku . Improwizowany , ponieważ w naszych polskich warunkach, a tym bardziej mieszkając na polskiej wsi
Kawa z mlekiemRobiliście kiedyś … gofry z fasoli? To moje ulubione gofry, są mega chrupiące, przepyszne, a smak fasoli nie jest w nich w ogóle wyczuwalny! Są całkowicie
FlymetothespoonSałatka z ryżem i serem żółtym to świetny pomysł na sycący posiłek, który można przygotować w kilka minut. Jest to bardzo prosty przepis, który wymaga niewielkiej
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Jeśli znudziła Wam się tradycyjna sałatka warzywna i macie ochotę na jakaś odmianę to sałatka pieczarkowa będzie świetnym pomysłem na urozmaicenie własnego menu. Sałatka z pieczarek
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Składniki: ? 1 puszka czerwonej fasoli ? 1 avocado ? 1 łyżka soku z cytryny ? ząbek czosnku ? 1 łyżeczka tabasco ? 2 pomidory obrane ze skóry ? mała czerwona cebula ? papryczka
To co kochamTa przekąska pochodząca z kuchni meksykańskiej powstała w mojej kuchni na konkurs Blogerchefa jako danie z Kuchni obu Ameryk. Robiłam kiedyś Dip do czipsów z przepisu
To co kochamLatem jemy lekko, jarsko i dietetycznie. Czasem jednak nachodzi ochota na kawałek mięsa. Ja upolowałam łopatkę wieprzową, nie byle jaką bo ze świnki rasy puławskiej, podobno
To co kochamCzasami zamiast tradycyjnej szynki i sera żółtego warto przygotować coś zupełnie innego. Moja pasta z fasoli jest sycąca, aromatyczna i szybko się ją robi. Z dodatkiem
To co kochamZaczęłam deceniać walory smakowe wątróbki dopiero w dorosłym życiu, bo w dzieciństwie była to dla mnie prawdziwa zmora. Nie dziwię się więc moim „dużym”
To co kochamW sklepie ze zdrową żywnością kupiłam niedawno bezmięsny pasztet z czerwonej fasoli i tak mi posmakował, że upiekłam sobie swój. Na pierwszy rzut oka trudno zgadnąć
To co kochamTaką zupę gotuje moja mama, postanowiłam więc również ugotować taką samą. Zupa jest dość treściwa, bo oprócz fasoli zawiera makaron, może więc wyśmienicie być samodzielnym daniem
To co kochamFasolowe kotlety to żródło niecodziennego smaku i właściwości odżywczych, bo fasola to najwartościowszy pokarm, jaki wydaje ziemia. Jest trzecim po soi i grochu źródłem białka, ma
To co kochamNo nareszcie zrobiłam ciasto, które mogłam jeść bez ograniczeń, bo kalorie już dawno przestałam liczyć. Trochę miałam obaw co do spodu fasolowego, bo bez glutenu i
To co kocham