groszku 1 puszka czerwonej fasoli 4 ząbki czosnku 3 łyżki koncentratu pomidorowego sól pieprz ******************************************* Boczek,cebulę i paprykę pokroić w kostkę i podsmażyć na patelni.Przełożyć do garnka z wodą i gotować 10 minut.Dodać ziemniaki pokrojone w kostkę i posiekany czosnek.Zupę gotować do momentu aż ziemniaki prawie będą miękkie.Następnie dodać groszek i fasolkę z puszki oraz
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkiczerwona papryka sól,pieprz Pokroiłam na cieniutkie kawałki pierś z kurczaka. W miseczce wymieszałam je z czosnkiem,pieprzem,solą, kurkumą,imbirem,pastą curry i papryką. Polałam olejem i odstawiłam na 2 godziny do lodówki. W woku podsmażyłam pokrojoną cebulkę z kurczakiem. Przełożyłam je do miski i następnie smażyłam mrożone całe marchewki,zieloną fasolkę
potrawyregionalnesuszone jabkaKonfitura z czerwonej cebuliBakłażany w adżicePure z pieczonych burakówSuszone pomidory w oliwie z ziołami Salsa chili na zimę Aromatyzowany olej z chili i czosnkiem Domowa warzywna pasta bulionowa Chutney śliwkowy Konserwowe papryczki chili Sos z pieczonych pomidorów Ketchup -pomidorowo-śliwkowy Pieczona dynia Pieczona papryka Sos pomidorowy do makaronu Pieczone pomidoryZapasy na zimę: mrożona fasolka Przetwory na słodko Konfitura
Kulinarne przygody Gatitybiałą fasolkę, tylko drobną. Składniki na 10 osób i przygotowanie:Kroimy w kawałki pół kilo żeberek i 200 gram boczku. Bierzemy nóżkę świnki i 250 gram flaczków wołowych. Tak jak w przypadku przygotowania feijoady, dzień wcześniej możemy obtoczyć w soli żeberka i pozostawić na noc (nie zapomnijmy spłukać soli później). Bierzemy paprykę zieloną, paprykę czerwoną, 2 cebule
Smaki Brazyliiprostu. -papryka czerwona -papryka igołomska- to mój dodatkowy wariant -sedano czyli seler naciowy , tego dajcie naprawdę dużo, bez strachu, gdyż to on powoduje, że sałatka jest inna, jędrna, po prostu smakuje inaczej od naszych tradycyjnych marynat . Ten seler musi być czuć i musi być widoczny, ma być go więcej niż ogórka. -ogórek gruntowy ze skórką -fasolka szparagowa żółta , Pani
Z Kuchni Do KuchniRozgrzewające i pyszne danie - z dedykacją dla wiernej czytelniczki, Basi D.:). Składniki: 1 szklanka białej drobnej fasoli olej 1 cebula 3 ząbki czosnku 1 kostka tofu
Qlinarnie i Qlinarniepół puszki czerwonej fasoli 150g serka mascarpone opakowanie makaronu Tagliatelle świeżo posiekana bazylia przyprawy: sól, pieprz Wykonanie: Makaron gotujemy wg instrukcji na opakowaniu. Cebulę i czosnek drobno kroimy, podsmażamy na łyżce tłuszczu. Po chwili dodajemy pieczarki i smażymy, aż woda z pieczarek odparuje. Dodajemy szpinak, doprawiamy solą, pieprzem i dusimy, aż szpinak się rozmrozi. Dodajemy mascarpone, fasolkę oraz
Smak mojej kuchnioraz fasolki w bułce (tej surówki brakło na zdjęciu, bo zdecydowałam się na nią w ostatniej chwili). Polecam Wam taki obiad. Spróbujcie. Tak przygotowane mięso doskonale smakuje również w towarzystwie domowego sosu czosnkowego . Składniki: 2 większe piersi z kurczaka 1/2 łyżeczki majeranku 1/3 łyżeczki oregano 1/3 łyżeczki soli 1 łyżka słodkiej papryki 11/3 łyżeczki ostrej czerwonej papryki
Słodkie okruszkipuszki fasoli czerwonej, 5 ogórków konserwowych, 5 jajek, 4 łyżki majonezu, sól, pieprz. PRZYGOTOWANIE: 1. Białe części pora kroję w plasterki, wrzucam do osolonego wrzątku i parzę 10 minut pod przykryciem. Następnie pora odcedzam na sitku i chwilę studzę. 2. Z ćwiartek kurczaka usuwam kości. Mięso kroję na mniejsze kawałki. Ogórki kroję w kostkę. Kukurydzę i fasolkę odsączam
Tradycyjna kuchnia Kasifasolka, tylko są dużo trudniejsze w obróbce, bo 1/3 trzeba odciąć i wyrzucić, znaleźć wysoki i wąski garnek, wyciągnąć w odpowiednim momencie żeby nie przegotować... Przyznam szczerze, że nie wpisuję się w ten szparagowy szał. Dziś prezentuję przepis na sos z kurczakiem i zielonymi szparagami. :-) 300g makaronu, u mnie pełnoziarnisty 1 pęczek zielonych szparagów 1 czerwona cebula 2 filety
Szefowa kuchniczerwonego granatu i będzie pięknie się prezentowała na naszym imprezowym stole. Na blogu znajdziecie również inne smakowite sałatkowe przepisy: Świąteczna sałatka z kukurydzą i łososiem Sałatka z kuskusem i granatem Sałatka z kurczakiem curry i granatem Sałatka ziemniaczana z kukurydzą i ogórkiem Carpaccio z buraków z serem pleśniowym Sałatka z kurczakiem, kukurydzą i winogronami Sałatka z fasolką szparagową
Kulinarne przygody Gatityfasoli czerwonej konserwowej 1/2 główki cebuli 1/2 laski kiełbaski ( u mnie góralska ) ser twarogowy w plastrach olej do smazenia sól, pieprz, gałka muszkatałowa, majeranek (jesli lubimy) papryka ostra, 1. Kasze jaglaną gotujemy według przepisu na opakowaniu, nastepnie otwieramy woreczki i studzimy. 2. Na patelni przesmażamy cebulkę oraz kiełbaskę (zostawiamy sobie z 4-5 plasterków). Do tego dodajemy fasolkę
Gotowanie...to proste !fasolka po bretońsku :) Polecam tym, którzy nie mają dużo czasu, a lubią tradycyjne dania. Składniki: 600g kiełbasy, 250g boczku, 2 cebule, 3 ( 3x400g) puszki białej fasoli (po odsączeniu 3x240g czyli 720g), 100g przecieru pomidorowego, zasmażka: łyżka mąki, łyżka masła, 0,9l wody, olej do smażenia. sól (można dodać warzywko, vegetę czy też przyprawę uniwersalną), pieprz, papryka czerwona
W kuchni u MonikiSałatka ryżowa z adzuki, brokułem i rodzynkami Składniki: - 100g czerwonego ryżu - 1 łyżeczka garam masali - 90g ugotowanej fasoli adzuki - ½ łyżeczki płatków chili - 120g brokuła(...)rodzynek - sok z cytryny Wykonanie: - Ryż gotować przez 35 minut z dodatkiem soli - Następnie przełożyć go do miski i ostudzić - Brokuł ugotować na parze na półtwardo (ok 3 minuty) - Fasolkę adzuki przełożyć do garnka, dodać garam masalę i zagotować - Marchewkę obrać i posiekać na cienkie plasterki - Do ryżu dodać adzuki, brokuła, marchewkę, pestki dyni, rodzynki, sok z cytryny, chili
Wegańska kuchnia orientalnapapryki czerwonej słodkiej świeżo mielony pieprz sól PRZYGOTOWANIE: Na początek marynujemy polędwiczki z kurczaka. Mięso myjemy, osuszamy i przekładamy do miski. Rozmaryn bardzo drobno siekamy i posypujemy nim polędwiczki. Doprawiamy solą, pieprzem i papryką słodką. Wcieramy przyprawy w mięso. Naczynie z mięsem zabezpieczamy folią spożywczą i wstawiamy do lodówki na całą noc. Grzyby myjemy, osuszamy i kroimy. Fasolkę szparagową
kulinarnyJa