surówka z kapusty z marchewką 1 jabłko Obiad zupa z kiszonych ogórków kalafior w pikantnym sosie pomidorowym Podwieczorek sałatka z pomidorów, cebuli i miksu sałat+sok z cytryny lub ocet jabłkowy, przyprawy, świeże zioła owocowe lody czyli sorbet-jabłko Kolacja sałatka z kalafiora, czyli udawane tabouleh szklanka soku z pomidorów Dzień drugi Śniadanie: szklanka letniej wody z sokiem(...)Podwieczorek frytki z dyni piżmowej 1/2 grejpfruta Kolacja pomidory z cebulą i koperkiem ryż z kalafiora z marchewką Dzień trzeci Śniadanie: szklanka letniej wody z sokiem z 1/2 cytryny sok z kiszonych buraków z marchewką zielone smoothie II śniadanie: kiszone rzodkiewki sałatka: pomidory, cebula, liście szpinaku, surowy kalafior + sok z cytryny lub ocet jabłkowy, przyprawy, świeże zioła Obiad
Kulinarne przygody Gatitymałe opakowanie kabanosów 8 ogórków korniszonów 300 g pomidorków koktajlowych 3 łyżki pestek dyni posiekany szczypiorek lub koperek 60 g sera typu cammembert DRESSING: 6 łyżek oliwy z oliwek 1 ząbek czosnku 2 łyżeczki syropu klonowego 1 łyżeczka ostrej musztardy 2 łyżki octu winnego sól pieprz Przygotowujemy dressing: Czosnek przecisnąć przez praskę. Połączyć pozostałe składniki i dokładnie wymieszać. Przygotowujemy sałatkę
Kuchnia w oparachzawsze bywa w środku tygodnia. ps. Zupa smakuje również z dodatkiem ryżu, prażonych nasion dyni czy też słonecznika. Składniki na 4- 6 porcji: główka młodej kapusty 1-1,5 kg pęczek koperku 2 łyżki mąki (u mnie była to ryżowa) 2 łyżki białego octu winnego 200 ml mleka kokosowego (inne roślinne też będzie dobre) 4 płaskie łyżki masła kokosowego
greenscarfbambusowy, przyprawy i ekstrakty przypraw, ocet, aromaty. Cena: 3,99zł/120g Wartość odżywcza w 100g: Wartość energetyczna: 126 kcal Tłuszcz: 5,2 g / w tym kwasy nasycone: 0,4 g Węglowodany 13 g / w tym cukry: 3,0 g Błonnik: 3,2 g Białko 5,0 g Sól: 1,5 g WellWell Pasta z pestkami dyni z brokułami Dostępność: Auchan(...)Składniki : woda, brokuły 23%, olej rzepakowy, pestki dyni 15%, białko grochowe, błonnik grochowy, skrobia ziemniaczana, sól, aromat, przyprawy (pieprz biały, czosnek). Cena: 3,99zł/115g Wartość odżywcza w 100g: Wartość energetyczna: 292 kcal Tłuszcz: 26,9 g / w tym kwasy nasycone: 2,7 g Węglowodany 1,5 g / w tym cukry: 1,1 g Błonnik: 3,8 g Białko
Zielona Kuchniabezglutenowy na zakwasie Składniki na chleb bezglutenowy. Część I: 6 łyżek mieszanki ziaren: słonecznik, dynia, siemię lniane 3 łyżki płatków owsianych bez glutenu 6 dkg wrzącej wody Część II: 15 dkg zakwasu na pieczywo bezglutenowe 58 dkg letniej wody 2 łyżki miodu 1 łyżka octu jabłkowego 2 łyżeczki soli himalajskiej 14 dkg mąki z komosy ryżowej 15 dkg mąki jaglanej
MeCooksSkładniki: (dla 1 osoby) 1 niewielki buraczek, upieczony, albo ugotowany, domowy, albo sklepowy (bez octu!) 1 czubata łyżeczka hommosu 1 czubata łyżeczka serka wiejskiego 1 kromka dobrego chleba, tostowanego 1/2 dojrzałego awokado, pokrojonego na plasterki 1 łyżeczka oliwy extra virgine 1 łyżeczka mieszanych pestek (dynia, słonecznik) Zetrzyj buraczka na tarce o dużych oczkach. Wymieszaj w miseczce z hommosem i serkiem
Lejdi of the housekalarepę w sosie. Kalarepa w kremowym sosie śmietanowym Do warzyw dodać można także łyżkę octu. Ja tego jednak nie zrobiłam. Warzywa duście tak długo, aż uzyskacie zadowalającą Was miękkość warzyw. Lubisz warzywa o jednolitej konsystencji? Jeśli tak to wypróbuj nasz przepis na Pasztet z dyni piżmowej . The post Kalarepa w sosie śmietanowym appeared first on MeCooks
mecookspomidorków koktajlowych pół pęczka szczypiorku pół czerwonej papryki 2 łyżki pestek słonecznika i dyni łyżka posiekanej natki pietruszki 2 łyżeczki lubczyku suszonego 2 łyżki przyprawy ziołowej (u mnie "18 ziół ojca Mateusza") 3 łyżki nierafinowanego oleju rzepakowego 2 łyżki oleju makadamia 1 łyzka octu jabłkowego Przygotowanie: Wszystkie warzywa umyć i osuszyć Szczypiorek posiekać, paprykę pokroić w drobną kostkę, rzodkiewki pokroic
pyszne zdrowościakurat dla mnie, dlatego dodałam do niej tost z bułki pszennej. Wy oczywiście możecie pominąć grzanki. Możecie też zrobić je z innego pieczywa, możecie też dodać do zupy pestki dyni, słonecznika, orzechy, groszek ptysiowy. Dajcie co lubicie. Jeżeli ktoś z Was wszedł na ten przepis ze względu na candidę, przeczytajcie tekst poniżej. Parę słów jeszcze na temat diety. Będę musiała(...)potrwać nawet rok). Ogólne założenie tej diety to rezygnacja z cukru (w tym słodkich owoców, miodu, itp.), mąki pszennej, drożdży, grzybów, alkoholu, czerwonego i tłustego mięsa, produktów zawierających ocet (poza octem jabłkowym, który jest dopuszczalny), sklepowych wędlin z kiepskim składem, itd. Co można jeść? Jajka. Kiszonki (ogórki, kapusta, rzodkiewka), warzywa (zwłaszcza zielone), przeciwgrzybiczo działa cebula, czosnek (tych używam sporo), świeże
KardamonovyCzas Przygotowania : 15 min Gotowe w : 0,5 h Liczba porcji : 10 kawałków Paprykę można jeść surową, duszną jak i pieczoną, ale dziś chcę zaproponować
uDolores.pl - tylko sprawdzone przepisyakurat dla mnie, dlatego dodałam do niej tost z bułki pszennej. Wy oczywiście możecie pominąć grzanki. Możecie też zrobić je z innego pieczywa, możecie też dodać do zupy pestki dyni, słonecznika, orzechy, groszek ptysiowy. Dajcie co lubicie. Jeżeli ktoś z Was wszedł na ten przepis ze względu na candidę, przeczytajcie tekst poniżej. Parę słów jeszcze na temat diety. Będę musiała(...)potrwać nawet rok). Ogólne założenie tej diety to rezygnacja z cukru (w tym słodkich owoców, miodu, itp.), mąki pszennej, drożdży, grzybów, alkoholu, czerwonego i tłustego mięsa, produktów zawierających ocet (poza octem jabłkowym, który jest dopuszczalny), sklepowych wędlin z kiepskim składem, itd. Co można jeść? Jajka. Kiszonki (ogórki, kapusta, rzodkiewka), warzywa (zwłaszcza zielone), przeciwgrzybiczo działa cebula, czosnek (tych używam sporo), świeże
Kardamonovykoreańsku Surówka z kiszonych buraków Słodko-kwaśna surówka z kapusty Surówka z dyni, marchewki, jabłka Surówka z czerwonej kapusty Składniki: pół główki czerwonej kapusty (ok 0,5kg) 1 marchew mała czerwona cebula opcjonalnie - kwaśne jabłko dressing: po 2 łyżki miodu, musztardy (np. francuskiej), octu winnego, oliwy szczypta soli i pieprzu Kapustę opłukać, osuszyć, poszatkować cienko. Marchew
Obiad gotowy