dynia marynowana - 212 przepisów (strona:4/15)

Kurczak po gospodarsku. 366

łyżeczki sosu sojowego ciemnego 2 łyżeczki przyprawy gosposi bez glutaminianu sodu i soli Ponadto: 100 g ryżu, który należy uprzednio ugotować łyżka zimnotłoczonego oleju z pestek dyni, ja użyłam Oleofarm papryka marynowana Cebulę kroimy w drobną kosteczkę i szklimy na patelni na oleju rzepakowym. Pierś kroimy w poprzek włókien na plastry i wrzucamy na patelnię, do zeszklonej cebuli. Chwilę(...)momentu, aż mięso nie będzie w środku różowe, to na prawdę chwila. Wyłączamy palnik i na patelnię wrzucamy ugotowany ryż i dolewamy łyżkę zimnotłoczonego oleju z pestek dyni. Podajemy z marynowaną papryką. Smacznego! Skomentuj

MamaOskarka
Konfitura jabłkowa z cynamonem i goździkami 154

domu ten czas, w którym jak co roku przygotowuję jesienno - zimowe przetwory. Te słodkie, kolorowe, pachnące, różne konfitury, powidła, jak i te wytrawne w zalewach octowych, jak marynowana papryka, dynia, grzyby, a także kiszone ogórki. W domu pachnie wszelkimi konfiturami, słodkościami, lasem, ogórkami... wszędzie widać wypełnione pysznościami słoiki. Lubię to. Odprężam się wtedy, nie myślę o niczym

Zasmakuj Kuchni
Cukinia, bakłażan, dynia 206

książce " Cukinia, bakłażan, dynia " znajdziemy przepisy podzielone na kategorie: 1. Przystawki i mała dania , np. carpaccio z dyni lub cukinia marynowana w occie, 2. Sałatki i zupy ,np. sałatka z dyni i kuskusu, 3. Potrawy wegetariańskie , np. pierożki fagottini z bakłażanem, mozzarellą i pianką z bazylii, 4. Mięso, ryby i dodatki ,np. musaka lub zapiekane roladki z bakłażanów

Aga w kuchni
Farma Dyń w Powsinie. Warsztaty z Kikkoman & Tabasco 152

gotowania używaliśmy produktów firmy Kikkoman i Tabasco. Mają one szerokie zastosowanie w kuchni. Można z nimi naprawdę wiele zdziałać W menu znalazły się: – sałatka z pieczonej dyni – rosti dyniowe, marynowany indyk z patelni i ostry sos czekoladowy – wędzony krem dyniowy ze smażonymi kaparami i chipsem z dojrzewającej szynki – ryba w kruszonce z pestek dyni

Moja pasja smaku
Gulasz warzywny w dyni 181

Gulasz warzywny w dyni 20 dag mięsa z szynki 1 cebula kilka plasterków szynki 1 laska kiełbasy 1 parówka 1 pęczek natki pietruszki 1/2 słoiczka papryki marynowanej 1/2 cukinii 1,5 dyni (małe) sól, pieprz, kucharek Cebulkę poszatkować, mięso z szynki pokroić w kostkę. Wrzucić cebulkę na patelnię z olejem i lekko zarumienić. Dodać mięso z szynki. Następnie pokroić(...)Szynkę pokroić w kwadraciki. Wszystko dodać na patelnię i smażyć ok. 8 minut. Po tym czasie dodać pokrojone w mniejsze kawałki paprykę marynowaną oraz poszatkowaną natkę pietruszki. Przyprawić do smaku i podsmażać jeszcze chwilkę. Całą dynię obkroić u góry (tak aby pozostał "kapelusz") i z wnętrza wyjąć jej miąższ i nasiona. Gulasz przełożyć do dyni i podawać ciepłe

Gotuję Testuję
Sałatka z wędzoną makrelą i dynią 149

ważne jest zdrowe odżywianie, więc kolejny przepis wchodzi na blog ;) Składniki (na jedną porcję) : kilka liści sałaty lodowej 2 łodygi selera naciowego 80 g wędzonej makreli kawałek dyni pół łyżeczki zataru marynowany imbir 2 liście pietruszki olej do smażenia Sos: 2 łyżeczki jogurtu greckiego łyżeczka musztardy sarepskiej starty ząbek czosnku (lub dwa) pieprz oliwa  1. Sałatę porwać(...)imbir rozdrobnić. Dodać do sałaty. 4. Makrelę oczyścić z ości. 5. Przygotować sos z wymienionych składników. Oliwy dodać tyle, by łatwo było wymieszać wszystko w zamkniętym słoiczku. 6. Dynię pokroić na plasterki o grubości ok. 2-3 mm. Dałam jej tyle, by wyłożyć dno patelni o średnicy ok. 19 cm. Smażyć z obu stron na rozgrzanym oleju. Dodać do sałaty

Weekendy w domu i ogrodzie
Dynia marynowana w słodko kwaśnej zalewie 176

słodki i jednocześnie kwaskowaty, podkreślony pikanterią goździków i aromatem cynamonu. Wspaniale komponuje się z białym mięsem Polecam również: * słodko kwaśne gruszki * buraczki w słoiku * papryka marynowana Na 2 kg oczyszczonej dyni ( bez pestek i skóry ): - 3,5 szklanki cukru - 1,5 szklanka wody - 3/4 szklanki octu 10% - 4-5 goździków - 2 łyżeczki sproszkowanego cynamonu ( bądź kora ) Dynię kroimy

kawawszklance
Jesień. Ciastka. Rogaliki dyniowe z powidłami i orzechami 157

ciasta wykorzystamy dynię. Będzie takie małe przemytnictwo warzywa, do którego Żarłoczek nie pała miłością. A w rogalikach zjadł i nawet się nie zorientował więc jest dobrze. Dynia to bardzo wdzięczne warzywo. Można ją marynować w occie , zapiec z boczkiem albo ugotować zupę. Uwielbiam zapiekankę z dyni piżmowej z kuskusem i mięsem a dżem dyniowy co roku ląduje z mojej spiżarce

Smaczna Pyza
Bataty po azjatycku z marynowanym burakiem, pestkami dyni ,jagodami goji i parmezanem 133

danie szybkie, zdrowe i pyszne! Poczujecie się lekko. Składniki 2 bataty lub 2 duży mieszanka azjatycka na patelnię z grzybami mun rzodkiewka jagody goji pestki dyni świeża bazylia olej kokosowy olej lniany parmezan marynowane plastry buraka sól himalajska drobna różowa  do smaku Olej kokosowy rozgrzej na dużej patelni, wrzuć mieszankę azjatycką i pokrojone w cząstki bataty. Dosmacz solą(...)pieprzem. Duś pod przykryciem. Gdy wszystko zmięknie zetrzyj po wierzchu rzodkiewkę, opcjonalnie. Dodaj świeże listki bazylii. Posyp prażonymi pestkami dyni, jagodami goji oraz parmezanem. Przed podaniem bezpośrednio na talerzach dosmacz całość olejem lnianym. Po dwie łyżeczki na talerz. Dodaj marynowane buraki pokrojone w paski. Smacznego i zdrowia

Z Kuchni Do Kuchni
Kurczak marynowany na słodko z puree ziemniaczano -dyniowym 248

Jeden z moich kulinarnych eksperymentów. Połączenie smaku dyni z musztardą i miodem jest fantastyczne, polecam! Kurczak marynowany (2-3 porcje): 2 piersi z kurczaka 1 łyżka musztardy Dijon 1 łyżka musztardy francuskiej 3 łyżki płynnego miodu 1 łyżka sosu sojowego 2 łyżki oleju słonecznikowego Puree (2-3 porcje): 0,5 kg dyni 1 duży ziemniak sól, pieprz świeża bazylia

My Culinary Art
O dyniach. Purée z dyni do słoików, pasteryzowane 178

komorze u dołu. Słodka i lekko orzechowa w smaku. Najlepsza do pieczenia i nadziewania, duszenia, na zupę. Będzie dobra i do marynowania, i na ciasto, i na to puree. Idealna do risotto – nie wymaga długiej obróbki cieplnej. DYNIA UCHIKI KURI HOKKAIDO (Japanase Red Kuri, Uchiki Kurima, Orange Hokkaido, fr.Potimarron) Pomarańczowo czerwona skórka, miąższ ciemno żółty do jasnopomarańczowego, kulista, z lekkim(...)Jeśli chcecie wybrać coś z dyń do przetworzenia i zjedzenia na ciepło – polecam wszystkie powyższe. Raczej nie kupujcie do tego celu dyń olbrzymich , dzielonych na kilogramy i pakowanych w folię spożywczą w marketach – one będą dobre tylko do marynowania i od biedy jako dodatek do zup (i na paszę, nie są jakoś wybitnie smaczne).   Nigdy nie suszę

Karo in the Kitchen
Z serii do poczytania : DYNIA - przepisy 165

dyni są również bardzo ważne w naszej diecie - zawierają duże ilości cynku i lecytyny. Dynia nie zawiera sodu, pomaga więc leczyć nadciśnienie oraz choroby nerek. Dynia nadaje się do smażenia, pieczenia, gotowania i marynowania. Z miąższu warzywa można przygotować zupę, racuchy, farsz do naleśników ale ciasto i dżem też są pyszne! Możemy dynię zamrozić. Popularne odmiany to :  * dynia Muscat

Magiczne Życie Marty
Surówka z kapusty pekińskiej 172

surówka z kapusty pekińskiej z dodatkiem marynowanego imbiru.   Składniki 1 mała kapusta pekińska 1 pęczek koperku Dressing: 50 ml oleju z pestek dyni 50 ml miodu 1 łyżka musztardy dijon 2 plasterki marynowanego imbiru   Przygotowanie   Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Kapustę szatkujemy. Dodajemy posiekany koperek, dokładnie mieszamy. Przygotowujemy dressing. Oliwę mieszamy z drobno

R'n'G Kitchen
Przepisy na domowe przetwory 318

Dżem z dyni Dżem dyniowo-jabłkowy Cukinia a'la ananas Cukinia waniliowa Inne Keczup z cukinii Leczo z cukinii Przecier pomidorowy szybki Puree z dyni PRZETWORY Z GRZYBÓW Grzyby leśne suszone Marynowane grzyby Turki marynowane PRZETWORY Z ZIÓŁ Syrop miętowy Syrop z kwiatów z dzikiego bzu Konfitura z płatków róży

Kuchnia domowa Ani

Proponowane wyszukiwania