patelni. Liście rzodkiewki przebieramy i zostawiamy tylko ładne i zielone. Myjemy je, odsączamy z nadmiaru wody i blanszujemy bez użycia tłuszczu. Do blendera kielichowego wrzucamy uprażonego słonecznika i pestki dyni, mielimy. Dodajemy liście rzodkiewki, oliwę z oliwek, przyprawy i blendujemy na gładką masę. Doprawiamy do smaku solą i świeżo mielonym pieprzem. Pesto rzodkiewkowe podajemy z pełnoziarnistym lub orkiszowym makaronem. Świetnie(...)jogurtu greckiego 2 łyżeczki czerwonej pasty curry sól Pierś kurczaka marynujemy w paście curry i wstawiamy do lodówki na godzinę. Następnie pieczemy ok. 20 minut w piekarniku nagrzanym na 200 stopni. Po upieczeniu kroimy w kostkę. Wegetarianie i weganie mogą zastąpić kurczaka pokrojonym i marynowanym w paście curry tofu. Kukurydzę odsączamy z zalewy. Ananasa kroimy na małe
My Chcemy Jeśćcukry: 0,7 g Białko 5,0 g Sól: 1,25 g Toppo Pasta sojowa z warzywami Dostępność: Lidl Składniki : woda, 17% warzywa marynowane (11% ogórki, 6% czerwona papryka, woda, ocet spirytusowy, sól, cukier, przyprawy), 14% nasiona soi, 9% przecier pomidorowy, musztarda (woda, nasiona gorczycy, ocet spirytusowy, syrop glukozowy, sól, przyprawy), olej rzepakowy, 5% sos Worchester(...)nasycone: 0,4 g Węglowodany 13 g / w tym cukry: 3,0 g Błonnik: 3,2 g Białko 5,0 g Sól: 1,5 g WellWell Pasta z pestkami dyni z brokułami Dostępność: Auchan Składniki : woda, brokuły 23%, olej rzepakowy, pestki dyni 15%, białko grochowe, błonnik grochowy, skrobia ziemniaczana, sól, aromat, przyprawy (pieprz biały, czosnek). Cena: 3,99zł/115g
Zielona Kuchnia