pieprz Przygotowanie Cebulę pokroiłem w kostkę i na maśle zeszkliłem. Kapustę poszatkowałem i dodałem do cebuli. Podsmażałem razem ok. 5 min. Zalałem bulionem ,dodałem liść laurowy i dusiłem pod przykryciem do miękkości kapusty. Oprószyłem mąką ,smażyłem ok. 2 min. Do smaku doprawiłem solą oraz pieprzem. Na koniec dodałem posiekany koperek. Wszystko wymieszałem i podałem jako dodatek do dania głównego
R'n'G KitchenTaki kapuśniak cieszy się u mnie w domu ogromnym powodzeniem. Kiedy tylko młoda kapusta pojawia się na straganach, przygotowuję ją na wiele sposobów. Robię nie tylko kapustę zasmażaną , czy też duszoną z koperkiem i marchewką , albo z kiełbasą ... Robię pyszny kapuśniak, który gotuję najczęściej na kostce ze schabu i wywarze z jarzyn. Jeśli nie jedliście takiego kapuśniaku to koniecznie(...)Drobne i cienkie ich części pokroiłam. Ziemniaki pokroiłam w kostkę. Obraną cebulę opaliłam na gazem. Pomidory po zanurzeniu w gorącej wodzie obrałam ze skórki i pokroiłam w cząstki. Kapustę poszatkowałam. Do garnka z kością wrzuciłam warzywa, dodałam cebulę i przyprawy (listek, ziele i vgetę). Po zagotowaniu zmniejszyłam gaz i pozostawiłam do gotowania na około
Kuchnia u Krysiposiekać i zalać wodą. Dodać przyprawy,gotować do miękkości kapusty.[ listki i ziarna wyjąć z kapusty]. Cebulę posiekać i podsmażyć na maśle. Dodać pokrojone grzyby i dusić, aż woda odparuje. Połączyć z kapustą, dodać pokrojone grzyby wraz z wodą.Wym ieszać i przyprawić do smaku solą, pieprzem i majerankiem. Gotować jeszcze 5 minut. Po wystudzeniu dokładnie odcedzić, ponieważ farsz musi
Moje domowe kucharzenierosołu. Obrałam ugotowany kawałek pręgi,skrzydło z indyka i mięso wołowe na rosół. Wykorzystałam również parę ugotowanych marchewek. Zmieliłam je Podsmażyłam pokrojoną cebulę Kiszoną kapustę drobno poszatkowałam,podlałam wodą i dusiłam razem z suszonymi grzybami około 40 minut. Po ugotowaniu dodałam kapustę do mięsa. Jak również pokrojone drobno grzyby i podsmażoną cebulę. Farsz przyprawiłam,dolałam szklankę ugotowanego
potrawyregionalnechochelka od nalewania zupy ( taka zwykła średnia ) . Pierwszy placek zazwyczaj jest dla pieska , bo się rwie lub wychodzi zbyt gruby . Po usmażeniu pozostałych , odstawiamy je do wystygnięcia . Kapustę na farsz , szatkujemy , dusimy do miękkości z niewielką ilością wody ( tylko tyle ,żeby nie przywierała do dna ) oraz z dodatkiem wszystkich przypraw , oprócz czosnku . Czosnek dodajemy do grzybów , które przygotowujemy osobno , poprzez(...)stron w dość głębokim oleju . Po zdjęciu z patelni odsączamy nadmiar oleju ręcznikiem papierowym i gotowe . Smacznego " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Post Krokiety z kapustą i grzybami pojawił się poraz pierwszy w Ogrodnik w podróży
Ogrodnik w podróżyDodajemy pokrojoną w kostkę cebulę i chwilę razem smażymy. Przekładamy do garnka, zalewamy ok 2 szklankami wody, dodajemy pokrojoną w talarki marchewkę, listek, ziele i chwilę dusimy. Kiedy mięso jest podduszone dokładamy kapustę najlepiej partiami, aby jej nie rozgotować. A całość nie zmieści się nam w garnku. Chwilkę gotujemy. Kiedy kapusta zrobi się szklista i delikatnie zmięknie dokładamy pokrojone
Malinowe PocałunkiDodajemy pokrojoną w kostkę cebulę i chwilę razem smażymy. Przekładamy do garnka, zalewamy ok 2 szklankami wody, dodajemy pokrojoną w talarki marchewkę, listek, ziele i chwilę dusimy. Kiedy mięso jest podduszone dokładamy kapustę najlepiej partiami, aby jej nie rozgotować. A całość nie zmieści się nam w garnku. Chwilkę gotujemy. Kiedy kapusta zrobi się szklista i delikatnie zmięknie dokładamy pokrojone
Malinowe Pocałunkicebuli ½ jabłka 3 śliwki suszone 50 g boczku 1 łyżeczka soku z cytryny 1 łyżeczka octu winnego sól i pieprz Przygotowanie: Kapustę czerwoną szatkujemy i płuczemy pod zimną wodą. Przekładamy do garnka, zalewamy winem i dusimy około 10-15 minut na małym ogniu. Cebulę, boczek i śliwki kroimy w drobną kosteczkę. Jabłko obieramy i również kroimy(...)Kapustę skrapiamy sokiem z cytryny i octem oraz dodajemy wszystkie składniki z patelni. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Dokładnie mieszamy. Całość dusimy jeszcze przez około 10 minut do momentu aż kapusta będzie miękka
Mania Gotowaniadente, odcedzamy. Na patelni rozgrzewamy olej, szklimy na nim cebulę z dodatkiem soli i cukru. Dodajemy kapustę i całość przesmażamy. Przykrywamy pokrywą i kilka min dusimy, od czasu do czasu mieszamy. Kiedy kapusta będzie al dente wysmażamy ją często mieszając, tak aby odparowała z niej woda. Dodajemy mięso, smażymy. Makaron mieszamy z wysmażoną kapustą z mięsem, doprawiamy kozieradką, pieprzem, ewentualnie
Moniki Smakołykiusług której staram się już nie korzystać w ogóle. Składniki: - kapusta pekińska - boczniaki - przyprawa 5 smaków - koncentrat pomidorowy Wykonanie: Boczniaki kroimy w kostkę i podsmażamy. Kapustę również kroimy, dodajemy do boczniaków i dusimy. Doprawiamy do smaku i dodajemy trochę koncentratu pomidorowego. Kapusta pekińska jest bardziej delikatna niż ta nasza. Jeśli zostaną Wam resztki nie dawajcie jej chomikowi, bo może się
Kryzysowa Książka Kucharskaposiekaną kapustę. Chwilę ją podsmaż, a w międzyczasie odcedź grzyby i pokrój je w drobną kosteczkę. Aromatyczną wodę pozostałą z moczenia grzybów przelej do garnka z kapustą, a następnie dorzuć grzyby. Przykryj i duś przez ok. 20 min. lub do momentu, aż kapusta zmięknie. Dodaj makaron, pieczarki z cebulą oraz wszystkie przyprawy. Gotuj jeszcze chwilkę, ok. 5 min, aby wszystkie
Roślinna - blog wegańskiwody. Doprowadź do wrzenia, następnie zmniejsz ogień tak, aby pomidory lekko bulgotały.W tym czasie poszatkuj kapustę i dodaj do garnka. Przykryj częściowo garnek i duś zupę przez ok. 15 min, aż kapusta stanie się miękka. Fasolę odsącz z zalewy i dodaj do zupy. Dodaj ocet winny, pepperoncino, dopraw solą i pieprzem i gotuj jeszcze 5 minut. Nalej zupę
Chilli Czosnek i OliwaMłoda kapustka duszona na masełku z porem i pomidorkami. Cóż może być lepszego :) Tak przygotowana kapustka może posłużyć jako samodzielne danie lub jako smakowity dodatek do obiadu. Tylko uwaga proponuję przygotować od razu podwójną porcję,bo ona znika już w trakcie przygotowania tzn. kosztowania :) Składniki - główka młodej kapusty - pomidory 2 szt. - kawałek pora - pół pęczka koperku - masło - sól, cukier(...)kroje w cieniutkie półplasterki, pomidora ( wczesniej sparzonego i obranego ) w kostkę, koperek drobniutko. W dużej głębokiej patelni roztapiam ok.2 łyżki masła,dodaje do niego pora i chwilkę duszę. Do pora dodaję poszatkowaną kapustę, dolewam dosłownie pół szklanki gorącej przegotowanej wody. Mieszam. Kiedy kapustka jest na wpół miękka dodaję pomidory, koperek,szczyptę soli,cukru i majeranku. Gotuje jeszcze chwilkę, parę minut
Kuchnia z widokiem na ogród