Przepis na : obiad
Jedną z naszych wigilijnych potraw jest kulebiak, koniecznie z kapustą i grzybami. Kulebiak to taki staropolski wielki pieróg. Robiony z ciasta drożdżowego, napełniony kiszoną kapustą i suszonymi borowikami przesmażone z cebulką. Jest bardzo sycący, jednak zawsze cały znika ze stołu jeszcze podczas wigilijnej kolacji:) To świetny dodatek do gorącego barszczu... Ciasto: 30g świeżych drożdży,2 szklanki mąki pszennej,2 żółtka,80g margaryny,1/2 łyżeczki soli,szczypta świeżo startej gałki muszkatołowej,1/2 s... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.
Czytaj dalej...Wigilia już niedługo i wiele osób może po raz pierwszy zajęło się jej przygotowywaniem a nie jadą po prostu jak co roku do bliskich. O czym należy pamiętać i dlaczego?
Czytaj dalej...my nie robimy kulebiaka na wigilię, ale jadłam go i jest pyszny, do barszczyku super !!
U mnie w domu nie robi się kulebiaka na wigilię, czego bardzo żałuję... Chyba będę musiała to zmienić, bo wygląda pysznie! :)
U nas kiedyś też przez jakiś czas nie przygotowywało się go na Wigilię, ale to takie pyszne danie;)