niej odpowiednio zaadoptować. W tym celu stosujemy tzw. ketoadaptację, czyli procesów w trakcie którego organizm zaczyna produkować ciała ketonowe i wykorzystywać je jako źródło paliwa zamiast węglowodanów. Czy da się jednak sprawdzić, czy nasza ketoadaptacja przebiega poprawnia i organizm produkuje odpowiednią ilość ketonów? Odpowiedź brzmi – tak. Możemy sprawdzić poziom ciał ketonowych i to nawet z bardzo dużą dokładnością(...)ketozie przez długi czas, paski mogą dawać różne wyniki w zależności od nawodnienia . Jeśli jesteś odpowiednio nawodniony, paski będą miały znacznie jaśniejszy kolor niż w przypadku niedostatecznego poziomu wody. Drugą kwestią jest to o czym już wspominałem. Wraz z tym jak organizm staje się efektywniejszy, produkuje mniej ketonów i mniej ich wydala. Dlatego test za pomocą paska może pokazać
ZGruntuFitpracy! Pożywne, szybkie do przygotowania, a zarazem lekkie! Dzisiaj przychodzimy do Was z propozycjami sałatkowymi z grupy Fit Przepisy! Ta grupa to obłędna dawka inspiracji zdrowych i pożywnych dań! Zapraszamy! Najlepsze przepisy na pożywne, dietetyczne i lekkie sałatki do pracy – pomysły z grupy Fit Przepisy już na blogu. Kolorowa sałatka z awokado, roszponki i rzodkiewki Składniki(...)następnie ostudzić. Potem wymieszać z resztą składników. Na sam koniec doprawić według uznania. Podsumowując są to przepisy na po pierwsze pożywne i lekkie sałatki do pracy. A po drugie szybkie do przygotowania i pyszne! Co więcej takich genialnych przepisów znajdziecie setki tysięcy na naszej grupie FIT PRZEPISY. Jest już nas tam prawie 90 tysięcy, dlatego innymi słowy
Czynniki pierwszeCzyli obiad po męsku w 15 prostych krokach 1. Idź na łowy i upoluj mięso. W pobliskim sklepie oczywiście. Pół kilo wystarczy. 2. Znajdź w kuchni
Grunt to przepis!Mielone kotlety z zasmażanymi buraczkami to klasyk. Nie znam chyba dziecka, które nie lubi ‘mielonków’. Kanapka z mielonym to sztandarowe danie zabieganych. My jako dorośli mielone mięso najczęściej spożywamy dzisiaj w formie hamburgerów. A nasze polskie mielone, naprawdę dobrze zrobione, podbiją nie tylko serca ale i podniebienia. Przy kupowaniu paczkowanego mielonego mięsa nigdy nie bierzcie żadnego(...)kotlety wkładamy do naczynia żaroodpornego i na środkową półkę do piekarnika, na 10 minut. Podajemy z tym, z czym lubimy – ziemniaczanym purée, zasmażanymi buraczkami, ogórkiem kiszonym, ulubioną sałatką. Na drugi dzień można odsmażyć je, kładąc na patelnię z mieszanką wody i oleju – zostaną soczyste, a po odparowaniu wody odsmażą się na chrupiąco. Albo przeciąć w poprzek na pół i zjeść
Karo in the KitchenNa nadchodzące Święta Wielkanocne chciałabym Wam zaproponować pyszną, wiejską białą kiełbasę. Teraz takiej kiełbasy nie kupi się już w sklepie, czyste mięso bez zbędnych dodatków
Smaczne Zdrowestworzyć własne ulubione połączenie ( tutaj ) lub kupić gotowca ( tutaj ) . Jak widać my raczyłyśmy się zdrową wersją i tą z mniej zdrowym dodatkiem… no ale przecież tym ciastkom nie da się oprzeć! 😍 PS Dziękuję wszystkim za kciuki! Egzamin instruktorski zdany! 💪 No to jedziemy dalej z tym koksem i w kwietniu będzie kolejny ale o tym kiedy indziej 💋 Nazwa(...)zdziwimy Was gdy podsumujemy je mega pozytywnie. Pierwsza wersja to taka dobra mieszanka na co dzień, do której dodamy jogurt, mleko czy napój albo świeże owoce i jest zacnie. Drugi mix idealnie wpasowuje nam się na śniadanie przed treningiem gdzie dostarczymy sobie nieco szybkiej energii i budulca naszym mięśniom. Jednak to tylko najprostsze zastosowanie a inne ciekawsze pomysły zaoferujemy
Candy Pandasproduktów przeznaczonych do testowania, jakie otrzymałam od PRIMAVIKA , znalazł się rodzynek ketchupowy pod marką PRIMAECO . Ta sama firma i ekologiczna, certyfikowana produkcja, ale pod odrębna marką BIO, która proponuje dania obiadowe, pasztety i paprykarze, buraczki, musztardy oraz ketchupy. Ketchup bez dodatku cukru dla dzieci BIO przedstawiany jest przez producenta jako przetwór dla zdrowego brzucha , który zawiera pomidory(...)gdyby ciasto było zbyt zwarte . Miskę, w której wyrabiane było ciasto, obsypać mąką i włożyć do niej z powrotem ciasto. Przykryć ściereczką kuchenną - lub owinąć folią spożywczą albo przykryć drugą miską - i odstawić w ciepłe miejsce na 1 godz. do podwojenia objętości. Wyrośnięte ciasto zbić ręką - uderzając w nie kilka razy pięścią , w ten sposób je odgazowywujemy. Chwilę
Grunt to przepis!Poznaj sprawdzony przepis na gołąbki z młodej kapusty z mięsem i ryżem zarumienione w piekarniku. To danie na które czekam cały rok. Pyszny farsz z mięsa, ryżu i cebulki zawijam w liściach młodej kapusty, zalewam wywarem i piekę. Podaję polane sosem pomidorowym. Liście młodej kapusty są elastyczne, nie pękają i łatwo się zwijają. Gołąbki z piekarnika(...)liście , których nie kazałam na początku wyrzucać :-). Aby gołąbki leżały równo, ścinam grzbiety liści lub ugniatam je ręką. Gołąbki układam zawinięciem do dołu ciasno w naczyniu żaroodpornym jeden przy drugim, a następnie piętrowo jeden na drugim . Pomiędzy głąbki wkładam 5 ziaren ziela angielskiego, 5 ziaren pieprzu czarnego oraz 4 listki laurowe. Jeśli pozostanie wolne miejsce
Ania gotujePewnie zastanawiasz się czy to nie lekka przesada, jeśli Blendman dodaje przepis na nuggetsy. Myślisz – co to ma do cholery wspólnego z blenderem?! Ma i
BlendmanKuchnie świata: Italia Kocham Italię i tęsknie za nią bardzo. Tęsknota ta nasila się gdy jest coraz bliżej wakacji. Kocham tamtejszy temperament ludzi, atmosferę panującą dosłownie
KreatywnePinyrazu wyjaśnię, że nie jestem specjalistką, a wiedzę czerpię z własnych (lub mamy, czy babci) doświadczeń. Jest wiele przepisów i z każdego ciasto wychodzi inne, chociaż jak by dać ten sam przepis różnym gospodyniom, to i tak każdej wyjdzie trochę inne ciasto, ale tak jest chyba ze wszystkim, bo przecież każdy piekarnik piecze inaczej, każdy wyrabia ciasto po swojemu, jedni(...)Sposób dwufazowy obejmuje najpierw przygotowanie rozczynu, a następnie połączenie rozczynu z resztą składników i wyrobienie ciasta. 3 Sposób trójfazowy jest podobny do dwufazowego, pierwszą fazę stanowi przygotowanie rozczynu, drugą zaś zaparzenie wrzącym mlekiem, śmietaną lub wodą około 1/3 części mąki przeznaczonej do wypieku. Zabieg ten powoduje, że ciasto ma specyficzny smak, mniej czerstwieje. W chwili, gdy zaparzone ciasto przestygnie
Rozpustne gotowanieMój artykuł o tym jak przyrządzić perefkcyjny stek z polędwicy wołowej stał się prawdziwym hitem. Najwyraźniej spożycie jakościowej wołowiny w Polsce wzrosło. Co bardzo mnie cieszy
Jem więc JestemKluski śląskie z wegetariańską roladą i modrą kapustą z sosem al'a pieczeniowym Dzisiaj miałam ochotę na typowo śląski obiad, kluski, rolada i kapusta modra. A
Mój pomysł nazobaczycie w tym poście. Dzięki temu, że piekłam je w dużej ilości pary, wyszły chrupiące z wierzchu i miękkie od spodu. Wierzchnia chrupkość była delikatna, a na drugi dzień po wyciągnięciu ich z worka bagietka była nadal świeża i mięciutka, nadal smakowała cudownie. Bagietki zdobyły ogromną ilość punktów u mojego krytyka kulinarnego, mojego syna :) Młody zachwycony, mało tego powiedział(...)włożyłam do miski oprószonej lekko mąką, miskę przykryłam ściereczką i odstawiłam na 2 godziny. W tym czasie ciasto podwoiło swoją objętość. Po tym czasie ciasto wyjęłam na blat i dałam mu 10 minut aby odpoczęło. Ciasto podzieliłam na dwie części. Każdą część rozwałkowałam i uformowałam w bagietkę. Obie bagietki ułożyłam w formie do bagietek Crusty Bake Kitchen Craft, przykryłam ściereczką
Blondynka GotujePierwsze w tym roku gołąbki były z młodej kapusty, następne już z włoskiej- i zawsze tak samo pyszne!:) Przepis na gołąbki w wersji z ryżem. Kiedyś
Smaczne Zdrowe