Ostatnio dowiedziałam się z hejterskiego komentarza, że wpierdalamy kaszanę, jemy tłusto i nie zdrowo. Tak przyznaję się wpierdalamy kaszankę, ale nie taką zwykłą we flaku, ale
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięJak przystało na mięsożerną rodzinę proponuję dzisiaj przepis na pyszny schab, ale nie tradycyjnego kotleta schabowego, tylko schab w sosie śmietanowym. U nas w domu na
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięRolady to "studnia bez dna", pomysły na nadzienie, podanie i połączenie smaków nie mają końca :) Są bardzo efektowne i mile przyjmowane przez wielu, dlatego lubię podawać
Taste Of My DayKurczak, takie nudne mięso. Ale wystarczy trochę wyobraźni, aby wyczarować z niego mega smaczne danie – faszerowane ćwiartki kurczaka. Ćwiartki kurczaka faszerowane
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięWitajcie kochani. Jesień jednak nie jest straszna jak ją malują, a dziś przez część dnia uraczyła nas nawet promieniami słońca. Kiedy na niedzielny obiad lub
Symfonia SmakówJeśli szukacie pomysłu na lekki, a jednocześnie mięsny obiad to polecam moje faszerowane pietruszką i radicchio roladki z kurczaka. W ciągu 45 minut mamy smaczny, jednocześnie
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięWitamy pięknie we wtorkowe popołudnie! Dziś, w ten uroczy, choć chłodny, ale słoneczny dzień chciałybyśmy zaprosić Was na bardzo przyjemną propozycję obiadową. Dawno nie serwowałyśmy tutaj
Symfonia SmakówPolędwica wieprzowa marynowana była 2 dni w marynacie z oliwy, sosu sojowego, sosu sweet chili, świeżego tymianku i soli ziołowej i usmażona w postaci steków. Przygotowywania
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięKotlet pożarski i kotleciki mielone z kurczaka jada się bardzo często w moim domu. Kotleciki drobiowe przygotowuję z mielonego lub siekanego mięsa drobiowego, żeby było taniej
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięptysiowym nie jest mi po drodze. Nie pisze tego aby kogoś zniechęcić, ale wręcz przeciwnie. Jeśli komuś nie w smak z cukinią, zupą kremem, albo jednym i drugim, niech da szansę mojej propozycji, a być może zmieni zdanie. Potrzebujesz: włoszczyznę dużą cukinię duża cebulę pestki dyni parmezan Co robić? 1. Ugotuj bulion z włoszczyzny (zostaw kawałek nieugotowanego selera
Matka ŻywicielkaKotlet pożarski vel kotlet Pożarskiego lub kotlet à la Pożarski jadało się bardzo często w moim domu. Potrawa ta pochodzi z kuchni rosyjskiej, a moja mama
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięWitajcie ponownie! Jutro nadejdzie kalendarzowa jesień. Wczoraj lato żegnało nas przepięknym, słonecznym porankiem i popołudniem, ale wieczorem podarowało nam dawno nie spotykany deszczyk. Pomimo to
Symfonia SmakówWitajcie w ten "pierwszy wrześniowy post" (: Sezon grzybowy trwa w pełni, a jesienna aura za oknem dopisuje. Patrząc na tak błękitne, słoneczne niebo aż nie
Symfonia SmakówPodczas gdy na blogach pojawiają się przeróżne przepisy na fritatty, hiszpańskie tortille, albo inne zagraniczne zapiekanki, ja proponuję wam prostą, naszą polską babkę ziemniaczaną z surowych
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięJak zrobić gulasz wołowy? Często dostaję e-maile z tym pytaniem. Dzisiaj przedstawię Wam etapy przygotowania gulaszu wołowego bez zbędnych składników, tylko: 80 dag wołowiny, 2
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię