Wrzesień. Przyszła jesień. Liście zmieniają kolor a noce chłodzą powietrze. Czasem też pada, co za ulga dla roślin! Próbuję ogarnąć nową rzeczywistość szkolno jesienną. Synciowi przyplątał
Dzieje kuchennej WiewióryZ przepisami zamieszczanymi przez Lo jest tak, że nie mogę się im oprzeć. Bardzo trafiają do mnie formą i samym wyobrażeniem smaku... nie jedna bułeczkę z
Dzieje kuchennej WiewióryEhhh jak ja lubię zawijać drożdżowe ciasto z rożnymi nadzieniami!!! tym razem pomysł z dawno nie przeglądanego segregatora pt."Kuchnia bez tajemnic". Zbieraliście??? to początek mojego
Dzieje kuchennej WiewióryOstatnio mało piekę w niedzielne poranki. Tradycje trafił szlag... niestety... jemy razem ale nie tak jakbym tego chciała i na ogół Małżon nie przejawia zainteresowania słodkimi
Dzieje kuchennej WiewióryCo Wy na to, żeby na śniadanie zjeść taką bułeczkę??? za mną chodziły już od dawna i wreszcie je upiekłam! pyszne :) Przepis to moja kombinacja tego
Dzieje kuchennej WiewióryMąka pełnoziarnista jest wspaniałym źródłem błonnika,żelaza,magnezu,białka i cynku.Stosujmy ja jak najcześciej w naszej kuchni.Cukier zastąpiłam stewią.Zaznaczam jednak,iż nie jest to stewia
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Na podstawie obowiazujacej piramidy zywieniowej produkty pelnoziarniste stanowia wazna czesc wlasciwie zbilansowanej diety.Maka pelnoziarnista powstala z calego ziarna:luski ,jadra i kielka, jest cennym zrodlem blonnika
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Smakowite razowe buleczki z morelami i borowka amerykanska.Bardzo puszyste i mieciutkie.Upieklam je z maki orkiszowej pelnoziarnistej.Czesc mleka zastapilam smietanka kokosowa.Mysle,ze to sprawilo,ze ciasto jest
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!placki z gruszką; masłem słonecznikowym, miodem i jogurtem Moja kochana mama zrobiła ogórki małosolne A, wczoraj tak sobie dogadzałam :3
More food, love and dreamsDla mnie to zwykle, drożdżowe ciasto jest ucztą dla podniebienia. Pewnie dlatego, że od zawsze kocham wszystko co drożdżowe. Bo czy jest coś bardziej pysznego
Walijskie PichcenieSkładniki: 1/2 kostki drożdże świeże, 1 łyżeczka cukier, 1 łyżeczka mąka pszenna, 3 sztuki jajka, 1/2 szklanki cukier, 1 łyżeczka skórka z cytryny, 1/4 kostki masło
W Mojej Kuchni LubięKto powiedział , że np.śniadanie trzeba podać na tacy? a może być i na blaszce...a jakie zdziwienie potem ha ha..cała [ prawie cała]blaszka bułeczek
Moje domowe kucharzenieJakiś czas temu robiłam barmbrack cake z rodzynkami..a teraz jest bez rodzynek,ale z kruszonką na wierzchu.. 500 g mąki
Moje domowe kucharzenie