drozdzowka - 3896 przepisów (strona:163/260)

DROŻDŻÓWKI Z NEKTARYNKAMI I KRUSZONKĄ 129

pyszne, puszyste drożdżówki z serem i owocami   SKŁADNIKI Ciasto: 30 g drożdży 100 ml ciepłego mleka 4 łyżki cukru 250 g mąki 1 jajko 1/4 szkl. oleju szczypta soli Nadzienie: 200 g sera twarogowego, 3 łyżki śmietany 1 op. cukru waniliowego 1 łyżka budyniu waniliowego dodatkowo cukier do smaku 2 nektarynki Kruszonka: 2 łyżki margaryny, 2 łyżki cukru

słodki bratek
Bułeczki drożdżowe z nadzieniem z cynamonu i sprawdźcie sami ;-))) 113

Weekendowe śniadanie należy do tych, które celebruje się troszkę dłużej. Przy, którym możemy swobodnie pogawędzić i nacieszyć się smakiem. Dlatego proponuje Wam puszyste drożdżówki z nadzieniem z pieczonej dyni i cynamonem. Dynia o tej porze choć mało popularna to właśnie teraz smakuje najlepiej, świeże warzywo, zrywane od razu z pędów smakuje wybornie. Bułeczki robi się dość sprawnie ale trzeba

SMYKWKUCHNI
Drożdzowe ciasto na maślance z jagodami i malinami 174

się odtworzyć, aby moje Dziecko także miało wspaniałe pachnące wspomnienia z dzieciństwa. I tak jak moja Babcia mi i mojej Siostrze, tak moja Mama mojej Córce pomysłami na świeżą drożdżówkę sponsoruje na ustach wiele uśmiechu. Spróbujcie :) Składniki: 300g jagód 200g malin 100g poziomek (opcjonalnie) Kruszonka:    100g mąki pszennej 50g cukru 16g cukru waniliowego 60g roztopionego przestudzonego masła

ChilliJemy
Dieta 8 godzinna 214

powrotem po tarasie i krzątanie się po domu (cwaniara, brudną robotę ja odwalam, typu pranie, sprzątanie, gotowanie). Na nic kuszenie jej o 18, czy 19 świeżutkimi drożdżówkami, jeżeli jej zanoszę, to czekają do następnego dnia do 12 (przysięgam). Cały bajer polega na tym aby jeść tylko prze 8 godzin na dobę, to co się lubi, ale w granicach rozsądku, czyli

greenscarf
Drożdżówka z malinami i kruszonką 139

przymrozków...oby jak najdłużej były...wtedy będziemy też jak najdłużej cieszyć się ich smakiem...w słoiczki też coś zrobię..dżem, soczek i może jakąś nalewkę...zobaczymy..Na początek zrobiłam drożdżówkę z malinami i kruszonką...oczywiście można dać inne owoce.. 3,5 szkl. mąki  1/2 łyżeczki soli  3 łyżki cukru  7 g suchych drożdży  1 szkl

Moje domowe kucharzenie
Cynamonowa drozdzowka z antonowka i sliwkami, na maslance czyli poWeekendowe Lakocie odc.130 173

ważną okoliczność postanowiłam upiec ciasto.  Tradycyjne, pachnące, pyszne. Wykorzystałam śliwki i jabłka prosto z targu.  Powstał przepis na szybkie ciasto drożdżowe, na maślance (zalegającej w lodówce). Cynamonowa drożdżówka z antonówką i śliwkami, na maślance 130 ml maślanki łyżka cukru waniliowego 25 g świeżych drożdży 400 ml maki pszennej 70 g masła, rozpuszczonego 50 g cukru 1 żółtko

Dzieje kuchennej Wiewióry
Brownie z kaszy jaglanej z migdałami - bez glutenu 132

sobie poradziłam :). W dzień wyjazdu chciałam zrobić dla dziewczyn niespodziankę i przygotowałam brownie z kaszy jaglanej bez glutenu, tak, żeby wszystkie mogły się poczęstować, a dla tych "glutenowych" jeszcze drożdżówki z pigwą i kruszonką na drogę powrotną (przepis niebawem).  Brownie wyszło super - nie za słodkie i wilgotne - takie jak powinno być! Polecam wszystkim - nie tylko tym na diecie bezglutenowej

Mania Wypiekania
leniwa drożdżówka z brzoskwiniami... 161

tortowa, cukier, palcami wyrobić kruszonkę, rozsypać na brzoskwiniach piekarnik elektryczny, nagrzany na 180 C, grzanie góra/dół, ciasto piec z 55-60 minut, zostawić w blaszce do wystydzenia - drożdżówka jest pyszna..........SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
WANILIOWE JAGODZIANKI 104

części. Każdą część rozpłaszczamy, na środku kładziemy jagody wymieszane z cukrem, zlepiamy dokładnie, układając zlepieniem na formie wyłożonej pergaminem. Odstawiamy na 30 min do wyrośnięcia. Wierzch drożdżówek smarujemy mlekiem, posypujemy kruszonką. Pieczemy ok. 18 min w 180 stopniach

słodki bratek
Jagodzianki 176

Pięknie pachnące i bardzo smaczne drożdżówki z jagodami. Świetnie pasują na śniadanie czy do kawy. Przypadną do gustu każdemu- i małym i dużym :) Zapraszam! Jagodzianki Składniki: 500g mąki pszennej\ 50g drożdży świeżych 1 jajko 3 żółtka 100g cukru 100g masła 1 szklanka ciepłego mleka 16g cukru waniliowego szczypta soli nadzienie: 1/2 L borówek, 3-4 łyżeczki cukru Przygotowanie: Zrobić rozczyn

Tagebuch po polsku
LEKKI DESER MALINOWY 263

sezonie malinowym, oprócz ciast, drożdżówek i ciasteczek malinowych, nie może zabraknąć również deseru z malinami. Dzisiaj pomysł na lekko słodki deserek z galaretką i jogurtem. Lekko smacznie i pysznie

Kulinarne Fantazje Marioli
Jagodzianki FIT z kruszonką kokosową - IV 130

Latem królują drożdżówki z jagodami. Trzeba wykorzystać jagodowy czas i koniecznie je upiec. Są bardzo proste do przygotowania. Dziś czwarta już wersja jagodzianek. Tym razem masło zastąpiłam super zdrowym tłuszczem, a mianowicie olejem kokosowym. Są tak samo puszyste i mięciutkie, dodatkowo o ulotnym posmaku kokosa. Eksperymentalnie po raz pierwszy użyłam również oleju kokosowego do przygotowania kruszonki. Kruszonka jest bardzo delikatna

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Jagodzianki. 137

dałam radę ;) Było warto! Bułeczki po upieczeniu, a nawet następnego dnia, były miękkie i puszyste. Z całą pewnością istotna jest też mąka. Jakiś czas temu moja serdeczna koleżanka, mistrzyni drożdżówki, zdradziła mi jakiej używa. Spróbowałam, zadziałało i pozostaję temu wierna :) Dawno nie byłam tak zadowolona ze swojego wypieku drożdżowego. Składniki: Ciasto: 500 g mąki pszennej (u mnie Basia Extra Wypiek

zadanie-gotowanie
Buleczki z ciasta drozdzowo-ziemniaczanego, z wisniami czyli Slodki Czwartek odc.110 183

Ciągle nie lubię i nie lubię... za to lubię piec!  W czwartkowy wieczór postanowiłam przekreślić moje NIE LUBIĘ jednym włączeniem miksera. Czemu by nie wziąć w podróż drożdżówki z wiśniami skoro mamy sezon na wiśnie właśnie??? Ziemniaki w przepisie nie są konieczne ale dodają świeżości bułeczkom, a mi chodziło właśnie o to by w podróży bułki były długo świeże

Dzieje kuchennej Wiewióry
Jagodzianki z kruszonką 174

kolejnego wyrośnięcia (fot.1-2) . Przygotować kruszonkę. Mąkę wsypać do miski, dodać drobno posiekane zimne masło i rozcierać palcami aż powstaną drobne okruszki, następnie połączyć składniki w jednolite ciasto. Wierzch wyrośniętych drożdżówek posmarować za pomocą pędzelka żółtkiem rozmieszanym z 2 łyżkami mleka  (fot.3)  i posypać rozdrobnioną w palcach kruszonką  (fot.4) . Piec przez 20 minut w piekarniku nagrzanym do 180ºC

Świat Ciasta

Proponowane wyszukiwania