drożdżowe - 16813 przepisów (strona:576/1121)

Drożdżówki z serem i owocami 128

miski tupperware i bardzo ją chwalę zaznaczam, że nie jestem ich konsultantem :D) wlewamy 1/4 szklanki mleka, dodajemy łyżkę cukru, łyżkę mąki i drożdże, wszystko mieszamy i odstawiamy zaczyn drożdżowy na 15 minut do wyrośnięcia. Do miski z zaczynem wsypujemy mąkę, sól, wbijamy jajka, dodajemy resztę cukru i mleka. Wszystko dokładnie mieszamy. Do wymieszanych składników dodajemy

cucinare
Strucla z makiem 133

papierem do pieczenia.   Żółtka utrzeć z cukrem. Dodać mąkę, sól, mleko, rozczyn i dokładnie wszystko wyrobić (ja mieszam silikonową szpatułką w misce do ciasta drożdżowego tupperware). Na koniec dodawać po trochu wystudzoną, ale jeszcze płynną margarynę, do całkowitego jej wchłonięcia.   Ciasto odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia - powinno podwoić swoją objętość (można przykryć ściereczką

cucinare
KRUCHE CIASTO ZE ŚLIWKAMI I BUDYNIOWĄ PIANKĄ 180

Jesień to taki okres, kiedy najwięcej u mnie gości ciast ze śliwkami. Ciasta ucierane ze śliwkami, ciasta drożdżowe ze śliwkami i kruszonką, tarty ze śliwkami i wiele innych słodkości króluje na moim stole. Dziś przygotowałam dla Was jedno z moich ulubionych ciast ze śliwkami – kruche z budyniową pianką i chrupiącą kruszonką. Niesamowicie delikatne, chrupiące, łatwe i szybkie do zrobienia

Ostra na Słodko
Śliwki 175

październik ale można cieszyć się nimi również późną jesienią Jak możecie wykorzystać śliwki w kuchni?? Poniżej kilka propozycji: Rustykalna ze śliwkami Granola z jogurtem i nasionami chia Ciasto drożdżowe ze śliwkami Tarta ze śliwkami i kremem mascarpone Crumble śliwkowe   Artykuł Śliwki pochodzi z serwisu I LOVE LIFE

I LOVE LIFE
Czy warto kupić patelnię za 500 zł? Test patelni do smażenia bez tłuszczu WOLL + PRZEPIS NA DUTCH BABY 226

łopatek. Można też używać metalowych. Mogą się pojawić jakieś drobne ryski, ale nie wpływają one na zdrowie czy samo użytkowanie (tak zapewnia producent). Na patelni wczoraj piekliśmy pizzę. Klasyczną drożdżową, na mące orkiszowej. Jedną na blaszce, jedną na patelni. I różnicy wiele nie zauważyłam, ale pizza robiona w patelni zdecydowanie szybciej się upiekła. Minusem było rozsmarowanie nożem sosu

Czarnawisienka
Staropolski piernik dojrzewający - etap I 198

przestudzenia. 2. Sodę rozpuścić w mleku. 3. Do miski przełożyć wszystkie składniki łącznie z tymi wcześniej rozpuszczonymi i zagnieść ciasto. Ja to zrobiłam mikserem z hakami do ciasta drożdżowego. Należy zrobić to starannie, aby wszystkie składniki się połączyły. Ciasto wychodzi luźne, ale podczas leżakowania w chłodzie ma zgęstnieć (i zgęstniało). 4. Ciasto przełożyć do kamionkowego, emaliowanego lub szklanego naczynia. Przykryć

Kuchnia domowa Ani
Proste bułki śniadaniowe z pestkami dyni 179

Domowe ciepłe i chrupiące bułeczki to to, co tygryski lubią najbardziej :)  Dla mnie dodatek w postaci zdrowych pestek to taka kropka nad "i", którą z

MamaOskarka
Rogale z białym makiem i orzechami 182

inni nie rozumieją tego zachwytu. Są także dość pracochłonne w przygotowaniu.  Miałam ochotę na domowe rogaliki, ale stwierdziłam, że ułatwię sobie zadanie, pokombinowałam i przygotowałam je na cieście drożdżowym, a nie półfrancuskim,  ze zdrowszej mąki z nadzieniem z białego maku i orzechów. Nie są to tradycyjne rogale Marcińskie. Są jednak na tyle smaczne, że można je zabrać

Fabryka pomysłów
Pieczone pierożki drożdżowe z kabanosem, suszonym pomidorem, kukurydzą i mozzarellą 175

Dzień dobry :-) Dziś ma dla Was przepis na pyszne pierożki drożdżowe pieczone w piekarniku z kabanosem, suszonym pomidorem, kukurydzą i mozzarellą. Takie trochę pizzowe, bardzo smaczne, można zabrać do szkoły lub pracy. Długo są mięciutkie, ciasto z dodatkiem oregano i bazylii. Do środka można dać co się lubi :-) Z podanych proporcji wychodzi około czterdzieści sztuk pierożków (ilość zależy od wielkości

kruche babeczki
Pierogi ruskie – przepis krok po kroku 283

trakcie zagniatania dolewamy stopniowo wodę). Ciasto zagniatamy około 10 minut. Powinno być gładkie, miękkie i elastyczne. Formujemy kulę i zostawiamy pod przykryciem (u mnie miska z pokrywką do ciast drożdżowych). Przygotowujemy pierogi: Odrywamy kawałek ciasta (pozostałą część zostawiamy pod przykryciem). Rozwałkowujemy i wycinamy koła. Gotowe kółka warto nakryć ściereczką, żeby nie zeschły się podczas „czekania na swoją porcję farszu

Słodkie okruszki
Twarogowe rogaliki z marmoladą 142

minut – do zrumienienia *** *** Po upieczeniu rogaliki możemy posypać cukrem pudrem (ja nie posypałam, gdyż rogaliki były dosyć słodkie od marmolady) *** *** SMACZNEGO ***     POLECAM RÓWNIEŻ: SZYBKIE ROGALIKI DROŻDŻOWE PRZEPIS TUTAJ ROGALIKI TRZYSKŁADNIKOWE PRZEPIS TUTAJ MAŚLANE CIASTECZKA KWIATKI PRZEPIS TUTAJ POMYSŁY NA PYSZNE I EFEKTOWNE CIASTA PRZEPIS TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I SAŁATKI KLIKNIJ TUTAJ NAJLEPSZE PRZEPISY

Blog z Apetytem
Racuchy drożdżowe z jabłkami 190

lewo i prawo, bo sami nie jesteśmy w stanie ich przerobić :) Korzystając z okazji ( i zalegających w lodówce drożdży :p) po nie wiem jak długim czasie przygotowałam racuchy drożdżowe z jabłkami. Rany, już zapomniałam jakie są pyszne, zajadaliśmy się nimi wszyscy, aż nam się uszy trzęsły :D  Składniki na 3-4 porcje: 2,5 szklanki mąki pszennej

Simply Food
DROŻDŻÓWKI Z OWOCAMI LATA 184

W tym roku pogoda totalnie oszalała! Chyba nie pamiętam czasów, żeby w listopadzie było aż tak ciepło! Na ulicach spotykam ludzi w letnich ubraniach, a w

Ostra na Słodko

Proponowane wyszukiwania