drożdżowe - 16813 przepisów (strona:567/1121)

Rustykalna drożdżówka z malinami 159

jest! Rustykalna drożdżówka z malinami. Koniec zimy, a w kuchni zapach malin jak powiew sielskiego lata Czego więcej chcieć? Przepis jest prosty! Raz, dwa i na podwieczorek gotowe, ciasto drożdżowe jak u mamy. Smakuje jak to w dzieciństwie, jednak przepis nie zawiera mleka, masła, ani jajek. Jest to przepis jak najbardziej w wersji wegańskiej. Zamiana kilku składników na roślinne odpowiedniki

Cookery.pl
Wypieki, które musisz zrobić w czerwcu! 6 niezawodnych przepisów 95

owocami i kruszonką - idealne puchate, możesz je przygotować z dowolnymi sezonowymi owocami, gorąco polecam! 2. Muffinki z kokosem i truskawkami - prosty i szybki sposób na coś słodkiego! 3. Drożdżowe z dużą ilością owoców i kruszonki - to ciasto, gdzie ciasta mało ale dużo owoców i dużo maślanej kruszonki, możesz je wykonać z dowolnymi owocami.  4. Jagodzianki - w czerwcu pojawiają się

SMYKWKUCHNI
Cuszima - ciasto 221

najważniejsze bardzo smaczne. Biszkopty można upiec dzień wcześniej dzięki czemu przyspieszymy czas pieczenia i przekładania ciasta. W zakładce Ciasta znajdziecie więcej przepisów na ciasta kruche, z truskawkami, drożdżowe, ucierane, biszkoptowe i inne. Zapraszam na smaczne ciacho. Biszkopt jasny: 6 jajek 1 szklanka cukru 1 szklanka mąki 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia Białka ubić na sztywno, a następnie dodawać cukier

O kuchni z uczuciem
Kremowy twarożek śniadaniowy w wersji wegańskiej 155

przy tym w pełni wegański i bezglutenowy. Zdecydowanie polecam, u mnie zagości na stałe w jadłospisie.  Składniki (około 4 porcje): 100 g orzechów nerkowca (Dukatki.pl) 15 g płatków drożdżowych  (Dukatki.pl) 4 łyżki soku z cytryny  4 łyżki napoju roślinnego niesłodzonego (użyłam sojowego) 1/2 ząbka czosnku  1/3 łyżeczki soli  1/3 łyżeczki pieprzu  1 łyżeczka koperku

Zdrowie na języku :P
Pierogi z serem 124

dodajemy stopniowo do mąki, cały czas mieszając. Najpierw robimy to łyżką (najlepiej drewnianą), a następnie przekładamy na stolnicę i wyrabiamy dłońmi. Można wykorzystać robot z hakiem do ciasta drożdżowego, jednak według mnie najlepiej robić to rękoma, ponieważ wtedy ciepło dłoni dodatkowo ogrzewa i rozluźnia ciasto. Wyrabiamy tak przez około 15 minut, aż będzie gładkie i miękkie. Zawijamy je w lnianą

Analiza Smaku
Marmolada z rabarbaru 123

roli głównej jest marmolada zrobiona tylko i wyłącznie z niego. Nie wymaga dużo czasu, ponieważ podczas gotowania, rabarbar szybko się rozpada na gęstą papkę. Taka konfitura świetnie smakuje z drożdżową chałką, naleśnikami, jako dodatek do granoli i jogurtu, a także na kromce żytniego chleba z twarożkiem. Jest lekko kwaskowa, przez co bardzo orzeźwiająca. Podczas przygotowywania tej marmolady, nie używam żadnych

Analiza Smaku
Akacjowe karpiki 113

wiedziałem jak to nazwać. W sieci widziałem nazwy - racuchy. Problem w tym, że racuchy, czy nazywane w innych częściach kraju ruchałki czy inne ruchańce, odnoszą się do ciasta drożdżowego. Nazywanie racuchami owoców w cieście naleśnikowym to spore nadużycie, nawet jeśli są z dodatkiem sody oczyszczonej. Zastanawiałem się co mi to przypomina. Trochę granaty, trochę szyszki, ale postanowiłem poprosić o pomoc

Kryzysowa Książka Kucharska
Chleb z ziarnami konopi 132

syrop z agawy lub miód. Mieszamy, aż drożdże się rozpuszczą. Miseczkę odstawiamy. Do dużej miski przesiewamy obie mąki. Dodajemy nasiona konopi i sól. Mieszamy. Wlewamy wodę i zaczyn drożdżowy. Dokładnie mieszamy, aż powstanie jednolite ciasto. Przykrywamy lnianą ściereczką i odstawiamy na 30 minut. Piekarnik nagrzewamy do 220 stopni. Keksówkę wykładamy papierem do pieczenia i przelewamy do niej ciasto. Wierzch posypujemy

My Chcemy Jeść
Cytrynowe babeczki 164

warto z niej korzystać. Parowe pieczenie wspomaga wyrastanie ciasta, wypieki są delikatne i miękkie w środku, gorące powietrze tworzy też chrupiącą skórkę. Ja najczęściej używam tej funkcji, gdy przygotowuję drożdżowe wypieki. Ale i przy tradycyjnych ciastach, babkach i babeczkach widać różnicę. Dziś piekłam akurat w pośpiechu użyłam tradycyjnych ustawień, ale następnym razem postaram się Wam pokazać jak wyglądają wypieki przy

Słodkie okruszki
PIZZA Z MIĘSEM MIELONYM, PIECZARKAMI I KUKURYDZĄ 90

mielone, tylko nie miałam na nie zupełnie pomysłu. Po chwili namysłu doszłam do wniosku, że dawno nie robiłam pizzy. I tu postanowiłam wykorzystać mielone. Pizza wyszła rewelacyjna, na cienkim drożdżowym cieście. Pyszna, sycąca, aromatyczna, z dużą ilością mięsa i sera. Polecam i Wam na obiad lub kolację, a także jako przekąska podczas spotkań ze znajomymi :) Składniki na ciasto do pizzy

Zrób to smacznie
NA STRUNACH ŚWIATŁA 145

trudno, ale czasem jest konieczne to oczyszczenia atmosfery rodzinnej.   W każdej części tej powieści urzeka mnie kuchnia Kaliny- miejsce spotkać domowników i  sąsiadów. Miejsce magiczne, pachnące drożdżowym ciastem i domowym obiadem. Miejsce, gdzie każdy czuje się dobrze, jak u siebie. To wielkie szczęście Antka i Bianki , że mimo powikłanej sytuacji rodzinnej mają tak  wspaniałą i ciepłą

Z Majeczką w kuchni
BUŁKI POZNAŃSKIE / Z PRZEDZIAŁKIEM 144

Odstawiamy na 15 minut do wyrośnięcia. Do miski przesiewamy pozostałą mąkę, dodajemy sól, mieszamy. Dodajemy rozczyn z drożdży oraz pozostałe mleko i jajko. Miksujemy przy użyciu końcówki do ciast drożdżowych, tzw. haka, przez około 10 minut.  Stopniowo, cały czas miksując, łyżka po łyżce dodajemy miękkie masło lub cienkim strumieniem wlewamy roztopione. Miksujemy 5 minut. Oprószonymi mąką dłońmi zagarniamy ciasto

cool and minty
Drożdżówka marzenie 122

Dzisiejszy przepis jest uniwersalny. Dlaczego? Bo to drożdżówka. Dobre ciasto drożdżowe jest pyszne, chętnie po nie sięgamy i zjadamy z powidłami, miodem, z mlekiem, herbatą i do kawusi. Dodajemy do niego owoce każdej maści lub pieczemy bez nich. I zawsze jest to ciasto ekstra. Potrzebujemy

Tylko pysznie
Wielkanocne bułki drożdżowe w kształcie króliczków 121

minut, aż bułeczki nabiorą złotobrązowego koloru. Wystudź na kratce. Smacznego! Wartości odżywcze 9 króliczków: Kalorie 2415 kcal Węglowodany 339.13 g Białka 68.18 g Tłuszcze 80.5 g Artykuł Wielkanocne bułki drożdżowe w kształcie króliczków pochodzi z serwisu Cook Yourself

CookYourself
Focaccia ze szparagami i pomidorkami 136

Focaccia to rodzaj włoskiego pieczywa drożdżowego podawanego jako przystawka. W zależności od regionu Włosi mogą pochwalić się focaccia z różnymi dodatkami – z solą, z przyprawami, z oliwą, z pomidorami. Jeśli nie robiliście nigdy w domu to może Was zdziwić rodzaj mąki podanej w przepisie. Mąka typu 00 to mąka bardzo drobno zmielona, praktycznie na pył. Dzięki niej ciasto jest

wiecejwarzyw.pl

Proponowane wyszukiwania