Pierniczki na miodzie to kolejny przepis na pierniczki, które idealne nadają się do dekorowania. Ich równa powierzchnia nadaje się do lukrowania i ozdabiania czekoladą i różnego
SprawdzonaKuchnia.plDziś zdradzam Wam przepis na pulpety i to najlepsze na świecie! Zupełnie inne od zapewne dobrze Wam znanych pulpetów w sosie pieczeniowym. Ta inspiracja pochodzi z
SprawdzonaKuchnia.plTortilla z kaczką, idealna potrawa na przyjęcie. Goście sami dobierają ulubione dodatki i zwijają pyszne mini tortille. Mięso jest idealnie miękkie i soczyste, a dodatek sosu
SprawdzonaKuchnia.plSoczysta kaczka w sosie winnym podana na sałacie, polana wybornym sosem z czerwonego wina z dodatkiem żurawiny. Tak przygotowane piersi można podać nie tylko do sałaty
SprawdzonaKuchnia.plUwielbiam świeżą żurawinę zatopioną w pysznym cieście, której cierpki smak zrównoważony jest słodyczą i aromatem pomarańczy. Babka z żurawiną polana polewą z białej czekolady jest wyśmienita
SprawdzonaKuchnia.plGranola z żurawiną to pyszny dodatek do śniadania i zdrowa pożywna chrupiąca przekąska. Taki prosty dodatek z powodzeniem każdy może przygotować samodzielnie w domu. Domowa granola
SprawdzonaKuchnia.plRuskie pierogi z majerankiem. Kuchni kresowej mocno doprawione czosnkiem, aromatycznym majerankiem i odrobiną kminku. Pyszne i bardzo wyraziste w smaku sowicie doprawione solą i pieprzem. Pierogi
SprawdzonaKuchnia.plPrecelki to niesamowite pieczywo, składniki w zasadzie takie jak na zwykłe bułki, ale smak zupełnie inny! Wiecie skąd wziął się kształt tego pieczywa? Pewien włoski mnich
SprawdzonaKuchnia.plSok z wiśni przygotowany w sokowniku to najprostsza i najłatwiejsza metoda robienia domowych soków. Jeśli robicie soki z różnych owoców, to warto zakupić sokownik, a dzięki
SprawdzonaKuchnia.plDomowy dżem z wiśni, czy może być coś lepszego? To bardzo smaczny dodatek do naleśników, kanapek, domowych gofrów oraz ciast. Przepis jest prosty, choć wymaga od
SprawdzonaKuchnia.plOrzeźwiający napój z hibiskusa przygotowany na zimno na kompocie truskawkowym. To bardzo prosty przepis na fantastyczny napój. Zdecydowanie lepiej ugasi pragnienie w upalne dni i dostarczy
SprawdzonaKuchnia.plPoczątek lipca to pełnia lata i bogactwo świeżych owoców i warzyw prosto z ogrodu. Jest to również czas przygotowania przetworów na zimę. Jednym z dżemów, których
SprawdzonaKuchnia.plbezą. Cukier przełamuje bardzo kwaśny smak rabarbaru. Dojrzałe łodygi nabierają czerwonego koloru. Maja one nieco łagodniejszy smak. Genialnie sprawdza się w ciastach a prym w tym wiedzie ciasto drożdżowe z rabarbarem i kruszonką . Czy rabarbar jest zdrowy Rabarbar ma bardzo mało kalorii. 100 g rabarbaru zawiera zaledwie 14 kcal. Poza tym zawiera on: fosfor, wapń, żelazo, potas, witaminę C, antyoksydanty(...)rewelacyjnym wsparciem dla naszego układu odpornościowego. Rabarbar dostarczy nam też wielu cennych składników mineralnych, dzięki którym nasz organizm będzie mógł lepiej i sprawniej funkcjonować. Koniecznie wypróbuj przepis na ciasto drożdżowe z rabarbarem i kruszonką . W jaki sposób zdrowa dieta z takim warzywem będzie nas wspierać w codziennej walce o utrzymanie dobrej formy? Rabarbar to idealne wsparcie dla wszystkich tych osób
ProstePesto.plwzmocnionym budyniem, ryzyko pęknięcia bułek spada do niewielkiego odsetka ( u mnie pękła 1/12- ale nic nie wypłynęło). Z podanych proporcji wyjdzie Wam około 12-14 pysznych, mięciutkich, dużych bułeczek drożdżowych. Zapraszam Was do polubienia mojej strony na Facebooku - tam na bieżąco dodaje wszelkie słodkie poczynania:) p { margin-bottom: 0.25cm; direction: ltr; color: #000000; line-height: 115%; text-align(...)family: "Calibri"; font-size: 11pt; so-language: en-US } p.ctl { font-family: "DejaVu Sans"; font-size: 11pt; so-language: ar-SA } a:link { so-language: zxx } Składniki na ciasto drożdżowe: Zaczyn: 3 szklanki mąki pszennej 30 g świeżych drożdży 1/4 szklanki letniego mleka 1 łyżeczka cukru Pozostałe składniki: 2 jaja 1/2 szklanki ciepłego mleka 1/4 szklanki cukru 1 łyżka cukru
Domowe ciastaLipiec zaczynamy od syropu z kwiatów lipy. To kolejny zdrowy syrop, który możemy przygotować, sięgając po dary natury. Kwiat lipy ma właściwości uodparniające nasz organizm na
SprawdzonaKuchnia.pl