drożdżowe - 16813 przepisów (strona:226/1121)

Drożdżówki z makiem 78

Składniki: Ciasto drożdżowe – 500 g mąki pszennej – 180 ml mleka – 50 g zwykłego cukru – 2 jajka – 30 g świeżych drożdży – 50 g masła – szczypta soli Nadzienie i lukier: – 1/2 szklanki cukru pudru – 1 łyżka gorącego soku z cytryny – 400 g gotowej masy makowej – 1 jajko do posmarowania ciasta Przygotowanie: Przygotowujemy rozczyn do ciasta drożdżowego: Lekko ciepłe mleko wymieszać

I LOVE LIFE
Drożdżówki pszenno – żytnie z serem białym 72

Niestandardowe drożdżówki przygotowane z mieszaniny mąki żytniej i pszennej. Zdrowsza wersja drożdżowego wypieku, z farszem ze słodkiego twarożku. Drożdżówki są tak pyszne za sprawą puszystego białego sera, który jest jak chmurka. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Drożdżówki ze słodkim twarożkiem 5 z 1 głos Autor: Martyna Pietruszka Danie: Wypieki Kuchnia: Polska Trudność: Łatwe Ilość 8 sztuk Przygotowanie 20 min. Pieczenie(...)Kalorie 210 kcal Drożdżówki z mieszaniny mąki żytnie i pszennej, z farszem ze słodkiego twarożku. Drożdżówki inne niż zwykle. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: CIASTO DROŻDŻOWE 350 g mąki żytniej typ 2000 200 g mąki pszennej tortowej 250 ml ciepłego mleka 14 g drożdży instant 80 g cukru 2 jajka 60 g masła FARSZ TWAROGOWY 500 g twarogu półtłustego z Piątnicy

ProstePesto.pl
Szwajcarskie Ciasto Trzech Króli z jabłkiem i z rodzynkami 75

Bułki z drożdżowego ciasta z tartym jabłkiem, cynamonem, kardamonem i rodzynkami – Królewskie Ciasto W niemieckojęzycznej Szwajcarii popularne jest drożdżowe ciasto Trzech Króli ( Dreikönigskuchen ). To ciasto to właściwie słodki chleb, uformowany z bułek w kształt korony. Tradycyjnie w jednej z bułek przed pieczeniu chowa się cały migdał. Osoba, która trafi na bułkę z migdałem w środku jest „królem” dnia. Król

Tajemnice Smaku
Paszteciki z ciasta francuskiego z grzybami 96

Paszteciki w kształcie choinek – czy może być coś bardziej bożonarodzeniowego? Świątecznie prezentują się na stole podczas Wigilii, smakowicie komponują się z czerwonym barszczem, z powodzeniem zastąpią pracochłonne paszteciki drożdżowe. Przygotujesz je błyskawicznie, gdyż do ich przygotowania wykorzystasz gotowe ciasto francuskie. Takie innowacyjne przepisy wręcz uwielbiam. Oczywiście na moich pasztecikach mnóstwo kminku, reszta domowników za kminkiem nie przepada, więc(...)minut. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); ZOBACZ KOMENTARZE DO TEGO PRZEPISU. ZOSTAW WŁASNY KOMENTARZ. Uwagi: Paszteciki z ciasta francuskiego są pysznym dodatkiem do świątecznego bożonarodzeniowego barszczu. Z powodzeniem zastąpią tradycyjne drożdżowe paszteciki. Instagram @prostepesto Obserwuj @prostepesto i oznaczaj nas #prostepesto Facebook ProstePesto Polub nas na Facebook {"@context":"https:\/\/schema.org","@type":"Recipe","name":"Ekspresowe paszteciki choinki z grzybami i pieczarkami","image":["https:\/\/prostepesto.pl

ProstePesto.pl
Gwiazda serowa 79

Gwiazda serowa to niezwykle efektowny wypiek. Pięknie prezentuje się na świątecznym stole - bardzo ją lubię i moi domownicy również :)

Prosty przepis na
Łazanki z kapustą i grzybami 73

osolonej wodzie gotujemy makaron łazanki do miękkości, odcedzamy wodę a do makaronu dodajemy przygotowaną kapustę z grzybami. Całość dokładnie mieszamy. Smacznego. Zapraszam również do skorzystania z innych przepisów: Kapuśniaczki drożdżowe Kulebiak z kapustą i grzybami Krokiety z kapustą kiszoną i grzybami Gwiazda drożdżowa z makiem Kutia wigilijna – tradycyjny przepis Artykuł Łazanki z kapustą i grzybami pochodzi z serwisu Księga Smaku

Księga-Smaku
Paszteciki wigilijne 779

Paszteciki wigilijne to pyszne i puszyste paszteciki drożdżowe z kapustą i grzybami. Przepis ten sprawdzi się idealnie do barszczu lub jako samodzielne danie na Wigilijnym stole.  - idealne ciasto drożdżowe - uniwersalny farsz również do pierogów i uszek - dokładny opis wykonania ze zdjęciami krok po kroku

AniaGotuje.pl
Makowiec zawijany 96

Dzisiaj przepis na drożdżowy makowiec zawijany, który mi nieodmiennie kojarzy się ze Świętami Bożego Narodzenia. Jest pyszny, wilgotny i pełen pachnących bakalii. Czas przygotowania: 90 min Czas oczekiwania: 60-90 min Czas pieczenia: 35 min   Składniki: Ciasto: 150 g mąki (niecała 1 szklanka) 30 g cukru (2 łyżki) 1 łyżeczka cukru z wanilią szczypta soli 7 g drożdży suszonych(...)pomarańczy (może być kandyzowana) garść posiekanych orzechów włoskich (ok. 20 g) 2 białka szczypta soli Lukier: 3/4 szklanki cukru pudru ok. 2-3 łyżki gorącej wody Przygotowanie: Ciasto drożdżowe: Wszystkie składniki poza masłem zagnieć na jednolite ciasto ok. 10 min Pod koniec dodaj miękkie masło i wyrabiaj jeszcze 5-10 min Przykryj miskę szczelnie folią spożywczą i odstaw do podwojenia

Słodki Blog
Dlaczego warto jeść kiszonki? I jak zrobić szybki barszcz czerwony 128

popularność wzrasta też przed okresem Bożego Narodzenia. Bo czy ktoś może wyobrazić sobie swój świąteczny stół bez pierogów z kapustą i grzybami, pysznego czerwonego barszczu z dodatkiem zakwasu czy drożdżowych, kapusty wigilijnej czy drożdżowych kapuśniaczków? Ale kiszonki, to nie tylko kapusta kiszona czy tradycyjne kiszone ogórki. Co można kisić? Czy kiszonki to tylko dodatek do dań? Jakie są cenne właściwości

Słodkie okruszki
Przekąski na andrzejki na 20 sposobów 70

zabaw. 9. Polenta z sałatką Kliknij w zdjęcie, aby zobaczyć przepis. Tak przygotowana polenta ma dwie podstawowe zalety: jest bardzo smaczna i można ją przygotować z wyprzedzeniem. 10. Wieniec drożdżowy z pesto Kliknij w zdjęcie, aby zobaczyć przepis. Odrywane chlebki to pewniak jeśli chodzi o przekąski na andrzejki. Nie tylko pięknie się prezentuje, ale również doskonale smakuje, a robienie tego(...)chlebka to czysta przyjemność. 11. Pieczone pierogi z kaszą Kliknij w zdjęcie, aby zobaczyć przepis. Takie pierożki z pewnością zaskoczą waszych gości. Krucho-drożdżowe ciasto jest łatwe w przygotowaniu, a farsz z kaszy gryczanej jest wyjątkowo smaczny. 12. Tartaletki z kapustą i śliwkami Kliknij w zdjęcie, aby zobaczyć przepis. A to taka klasyka w niecodziennym wydaniu. Śliwki i kapusta

okolicepalnika.pl
KULEBIAK Z KAPUSTĄ I GRZYBAMI 69

Kulebiak to popularna strucla, zawijaniec z ciasta drożdżowego wypełniony nadzieniem z kapusty kiszonej i suszonych grzybów. Idealny do podania na stół wigilijny z kubkiem czerwonego barszczu z pewnością pojawia się w wielu domach. Jeśli jeszcze nie macie gotowego menu na kolację wigilijną, to polecam do listy dopisać kulebiak z kapustą i grzybami. Jest przepyszny i bardzo łatwy w wykonaniu(...)ścierką, postawić w ciepłym miejscu do wyrośnięcia.  Do wyrośniętego rozczynu dodać mąkę, lekko roztrzepane jajka, roztopione masło, sól, zagnieść ciasto lub wyrobić robotem z odpowiednimi hakami do ciasta drożdżowego. Dobrze zagniecione odstawić w ciepłe miejsce, aby podwoiło swoją objętość. W tym czasie przygotować nadzienie. Do garnka włożyć kapustę kiszoną, suszone grzyby, ziele angielskie i liście laurowe. Wlać

Zrób to smacznie

Proponowane wyszukiwania